به گزارش
خبرنگار دولت باشگاه خبرنگاران؛ دومین نشست مشترک سازمانهای مردم نهاد کشور برای بررسی قانون سازمانهای مردم نهاد بعدازظهر امروز در تالار پیامبر اعظم وزارت کشور برگزار شد.
این نشست که از روز گذشته آغاز شده با حضور 100 تشکل مردم نهاد، و حدود 15 دستگاه اجرایی (وزارت بهداشت و درمان،وزارت ورزش و امور جوانان، سازمان بهزیستی، نیروی انتظامی و ... ) از سوی معاونت سازمانهای مردم نهاد وزارت کشور دعوت شدند.
بهمن مشکینی مشاور وزیر کشور و معاون سازمان مردم نهاد وزارت کشور در جمع خبرنگاران گفت: وزارت کشور در راستای انجام رسالتش در حوزه اجتماعی برای رسیدن به هدف مشارکت نهادینه مردم ایران این نشست را برگزار کرده است.
وی ادامه داد: با وجود سه دهه فعالیت تشکلهای مردم نهاد به صورت جدی متاسفانه قانون مدونی برای آن نداریم و آنچه که هم اکنون به صورت آئیننامهای اجرا میشود آییننامهای است که هیات وزیران در سال 84 به تصویب رساندهاند اما با وجود مبنای اجرایی به دلیل آییننامهای بودنش دچار نواقصی است.
معاون سازمان های مردم نهاد به پیشنویس قانون تشکلهای سازمانهای مردم نهاد که از سوی وزارت کشور تدوین شده اشاره کرد و گفت: ما فرآیندی طراحی کردیم تا تمام استانها در نشست عمومی این پیشنویس را مورد بررسی قرار دهند بنابراین یک نماینده از میان تشکلهای استانی انتخاب شده که علاوه بر آنها تشکلهای ملی هم حضور دارند.
وی اضافه کرد: 100 تشکل برای بند بند این آیین نامه حضور دارند و نظرات طبق نظام انتخاباتی پیش میرود، پیش بینی میشود تا این پیش نویس طی 3 روز بررسی و کامل شود.
مشاور وزیر کشور تاکید کرد : این پیش نویس پس از توافق نهایی به هیات وزیران فرستاده میشود، طبق اهتمامی که هیات وزیران نسبت به این مقوله نشان دادهاند قرار است این پیش نویس به صورت لایحه به از طریق دولت به مجلس ارسال شود و ما امیدواریم مجلس شورای اسلامی با دو فوریت این لایحه را بررسی کند.
مشکینی درباره نواقص آییننامه گذشته سازمانهای مردم نهاد گفت: آییننامه مصوب دولت گذشته قابلیت تسری به قوای دیگر و قابلیت فسخ قوانینی سایر دستگاهها را ندارد. بنابراین پراکندگی در این آییننامه ایجاد میشود که امیدواریم با تصویب این قانون مشکل پراکندگی حل شود.
وی در پاسخ به این سوال که مشاهده میشود خیلی از تشکلها و نمایندگان آنها تخصصی در زمینه سمن خود ندارند؟ افزود: این طور نیست بسیاری از تشکلها هم صاحب تجربه و هم صاحب تخصص هستند، هدف ما از فعالیت سمنها فراهم کردن زمینههای مشارکت عامه مردم است اگر کسی در این نشست حضور داشته باشد که تخصص ندارد در عوض تجربه خوبی دارد در حالی که بسیاری از افرادی که در این نشست حضور دارند دارای هر دو ویژگی هستند.
معاون سازمان تشکل های مردم نهاد وزارت کشور درباره فرایند نظارت در فعالیت تشکلهای مردم نهاد گفت: این فرایند نظارت هم در مرحله تاسیس یک تشکل و هم در مرحله فعالیت مستمر آن صورت میگیرد که در مرحله اول فعالیت نظارت بر منابع مالی و ضوابط نظام اداری مورد ارزیابی و نظارت قرا رمیگیرد.
انتهای پیام/