به گزارش
گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران، محسن اسلامی زاده با اعلام این خبر اظهار کرد: در سال گذشته نیز تعداد 220 مخزن جمع آوری زباله در دو منطقه جاده چالوس و طالقان و در حوضه آبریز سدهای امیرکبیر و طالقان نصب شد.
وی افزود: تعداد 100 تابلوی بتنی پورتابل نیز به منظور فرهنگ سازی و اطلاع رسانی به گردشگران در مناطق گردشگری نصب گردید تا بتوان از طریق آن پیام های هشداردهنده لازم را به مردم منتقل نمود.
اسلامی زاده تصریح کرد: طرح جلوگیری از آلودگی آب شرب با همکاری دستگاه های محلی امسال نیز تعداد 250 سطل زباله مکانیزه در مناطق گردشگری منتهی به سد طالقان و پایین دست سد نصب خواهد کرد.
وی با اشاره به اهداف اجرای این طرح تصریح کرد: باید شرایطی فراهم شود که وقتی گردشگران به مناطق کنار رودخانه ها می روند امکانات گردشگری با رویکرد حفاظت از منابع آب که عمدتا تامین کننده آب شرب پایتخت هستند فراهم شود.
وی افزود: به همین منظور این طرح علاوه بر تامین و نصب این تعداد سطل زباله در طالقان، نصب تابلوهای هشداردهنده، راه اندازی حداقل پنج باب سرویس بهداشتی را نیز انجام می دهد که بهره برداری از آن بر عهده دستگاه های محلی خواهد بود.
اسلامی زاده با تاکید بر ضرورت محدود شدن فضاهای گردشگری در اطراف رودخانه ها و سدهای زیرپوشش نیز گفت: در عید سعید فطر امسال بیش از یک میلیون نفر گردشگر به طالقان رفته بود که حضور این تعداد گردشگر در اطراف منابع آبی، آسیب های فراوانی را به محیط زیست و به ویژه آلوده کردن رودخانه وارد آورد.
مجری طرح جلوگیری از آلودگی آب شرب با بیان اینکه به هر حال مردم در ایام تعطیلات برای گردشگری و تفریح به مکان های خوش و آب و هوا می روند که رودخانه ها و منابع آبی در اولویت قرار می گیرد، گفت: سیاست کلان این طرح ساماندهی محل های تفرج گاهی از طریق نصب امکانات گردشگری به منظور کاهش آلاینده های منابع آب توسط گردشگران و در کنار آن محدود کردن مناطق گردشگری از کل رودخانه به مناطق خاص تجهیز شده است تا بتوان کارهای نظارتی و ساماندهی را با سهولت بیشتری انجام داد.
وی با اشاره به اینکه گاهی میزان آلاینده هایی که وارد آب رودخانه ها می شود بسیار زیاد است، تاکید کرد: متاسفانه گردشگران زباله هایی که تولید می کنند نظیر ظروف یک بار مصرف و پسمانده های غذا و میوه را به مقدار زیادی وارد آب رودخانه ها می کنند و تصور می نمایند که رودخانه جاری است و زباله ها را با خود خواهد بود، اما این زباله تولید شده، بسیار بیشتر از قدرت خودپالایی و تمیز کنندگی رودخانه است.
وی ادامه داد: حجم بالای زباله می تواند اکسیژن محلول در آب را کاهش دهد و به دنبال آن رودخانه توان خودپالایی را از دست می دهد در نهایت این آلاینده ها تا پشت سدها حرکت کرده و کار جمع آوری و تمییز کردن آب را بسیار دشوار می نمایند.
وی در پایان از گردشگران و مردم درخواست کرد: باید عدم استفاده از ظروف یک بار مصرف به ویژه هنگام ورود مردم به مناطق گردشگری و حضور در کنار رودخانه ها ترویج شود، چراکه این ظروف علاوه بر خطرات بهداشتی که برای انسان دارند، آثار مخرب و زیان باری را برای طبیعت و به خصوص برای منابع آبی بر جای خواهند گذاشت.
انتهای پیام/