به گزارش
حوزه تجسمی باشگاه خبرنگاران به نقل از ستاد خبری ششمین سمپوزیوم بین المللی مجسمه سازی تهران؛ درابتدای این مراسم جمال کامیاب رئیس سازمان زیباسازی تهران ضمن خیرمقدم به شرکت کنندگان گفت: در9 سال گذشته مجسمه سازی شهری ما با رشد بسیار خوبی روبرو بوده است و این شکوفایی را مدیون فعالیت مجسمه سازان و همکارانم در سازان زیباسازی هستیم.
او افزود:سمپوزیوم یک نوع مهمانی بزرگ است که هنرمندان ضمن خلق اثرهنری با هم درتعامل و گفت وگو می شوند. بیشتر هنرمندان در طول سال در آتلیه های شخصی خود مشغول کار هستند اما سمپوزیوم فرصت مغتنمی است که هنرمندان در کنارهم اقدام به خلق اثر هنری کنند و از آموخته های هم بهره ببرند.
به گفته رئیس سازمان زیباسازی؛ سمپوزیوم مجسمه سازی تهران قابلیت این را دارد که درسال های آتی تبدیل به یک جریان سرنوشت سازهنری تبدیل شود. برگزاری سمپوزیوم مجسمه سازی تهران زمینه ای را فراهم کرد که نهادها و سازمان ها و حتی بخش های خصوصی به فکراین بیفتند که آن ها نیز دراین عرصه وارد شوند.
او افزود: سمپوزیوم مجسمه سازی تهران فرصت مغتنمی است که دانشجویان رشته مجسمه سازی بتوانند با مجسمه سازان به نام در تعامل باشند و در جریان برگزاری سمپوزیوم از اطلاعات تکنیکی این مجسمه سازان بهره بگیرند. در جریان برگزاری سمپوزیوم برنامه ای ترتیب داده ایم که دانشجویان مجسمه سازی شهرهای مختلف ایران بتوانند از این رویداد بازدید کنند.
کامیاب ادامه داد: در سمپوزیوم مجسمه سازی تهران هرمجسمه ساز یک دستیار جوان خواهد داشت و تجربه ثابت کرده که این دستیاران در سال های آتی خود می توانند به عنوان شرکت کننده در این رویداد شرکت کنند.
او همچنین از برگزاری نشست های تخصصی در سمپوزیوم مجسمه سازی تهران خبر داد؛ قراراست این نشست ها در خانه هنرمندان ایران برگزار شود.
در ادامه عبدالهی معاون خدمات شهری شهرداری تهران گفت: برگزاری سمپوزیوم اتفاق بسیار مهمی است. مجسمه سازی معاصر با تاریخ 100 ساله اخیرایران پیوند خورده است و مجسمه ها کمک می کنند که هویت شهرهای ما کامل شوند مثلا یکی از عناصر اصلی هویتی میدان فردوسی و خیابان دربند مجسمه هایی است که در این مکان ها نصب شده اند.
به گفته معاون خدمات شهری شهرداری تهران؛ حضورهنرمندان خارجی در سمپوزیوم مجسمه سازی تهران زمینه ای را فراهم کرده است که از هنرمندان خارجی حاضر دراین رویداد بتوانیم به عنوان سفیران فرهنگی ایران یاد کنیم. این هنرمندان پس از بازگشت به کشورشان می توانند نقش مهمی در انتقال فرهنگ و هویت ایران به هم وطنان خود داشته باشد.
درادامه مجتبی موسوی دبیرسمپوزیوم مجسمه سازی تهران گفت: در طول چند دوره ای که سمپوزیوم مجسمه سازی تهران و دوسالانه مجسمه سازی برگزار شده است شهردار تهران حمایت های خود را معطوف به این دو رویداد مهم هنری کرده و این موضوع جای تقدیر دارد.
او با اشاره به روند برگزاری سمپوزیوم گفت: برنامه ریزی سمپوزیوم ششم از یک سال پیش با حضور سعید شهلاپور، سهند حسامیان، قره باغی، مرتضی نعمت اللهی آغاز شد و در این دوره برای نخستین بار تعدادی از مجسمه سازان جوان اسفندیار مراد پور، مجید حقیقی، محمدرضا یزدی و مهدی سلحشور به عنوان مشاور با سمپوزیوم همکاری می کنند.
موسوی ادامه داد: ایرج محمدی، حمید شانس، قدرت الله معماریان اصفهانی، محمدرضا ذبیح الله و محمدرضا یزدی اعضای شورای انتخاب این سمپوزیوم را تشکیل می دهند.
به گفته موسوی در ششمین سمپوزیوم مجسمه سازی تهران 173 هنرمند از 163 کشور اثر ارسال کردند. همچنین 75 نفر در بخش اساتید و 43 دانشجو دراین رویداد شرکت کردند. همچنین 50 دانشجو نیز دراین رویداد به عنوان دستیار شرکت کردند.
دبیر ششمین سمپوزیوم مجسمه سازی تهران ابراز امیدواری کرد؛ درایام برگزاری سمپوزیوم علاقمندان از این رویداد هنری بازدید کنند. قراراست تسهیلاتی از مقابل برج میلاد تا محل برگزاری سمپوزیوم برای بازدید کنندگان فراهم شود.
در پایان این مراسم تعدادی از هنرمندان از جمله عباس مشهدی زاده، سعید شهلاپور، جمال کامیاب رئیس سازمان زیباسازی با چکش زدن بر روی یکی از سنگ ها، این سمپوزیوم را افتتاح کردند و آرزو کردند که مجسمه سازی ایران همچون والیبال بتواند درعرصه بین المللی مطرح شود.
ششمین سمپوزیوم بین المللی مجسمه سازی تهران (سنگ) از23شهریور تا 15 مهر ماه درپارکینگ باز برج میلاد برگزارمی شود.