برلیانت بزرگمهر متخصص تغذیه و رژیم درمانی در گفتگو با خبرنگار بهداشت و درمان باشگاه خبرنگاران؛ گفت: فقر ویتامین B12 معمولا بر اثر خوردن گیاهان اتفاق میافتد.
وی افزود: گیاهخواران به دو گروه تصمیم میشوند.گروه اول افرادی هستند که فقط از گیاه در رژیم غذایی خود استفاده میکنند یعنی حتی از خوردن تخممرغ و محصولات جانوری هم اجتناب میکنند. اما گروه دوم افرادی هستند که در رژیم غذایی خود فقط خوردن گوشت را منع کردهاند ولی از تخم مرغ و مشتقات حیوانی بهره کافی را میبرند.
بزرگمهر اذعان داشت: گروه اول احتمال بروز فقر ویتامین B12 در آنها بسیار بسیار بالا است. در واقع میتوان گفت همه افراد این گروه به فقر ویتامین B12 که بسیار در منابع حیوانی یافت میشود مبتلا میشوند اما افراد گروه دوم به علت مصرف تخم مرغ، ماست و در کل لبنیات، به این فقر دچار نمیشوند همچنین افرادی که ناراحتی گوارشی دارند و فاکتور داخلی که از سلولهای کناری معده ترشح میشود را ندارند به فقر این ویتامین مبتلا میشود.
این متخصص تغذیه اذعان داشت: اگر ویتامین B12 به اندازه کافی به بدن نرسد فرد دچار کمخونی بسیار شدید و کشنده میشود که رنگ پوستش به رنگ لیمویی تغییر رنگ پیدا میکند همچنین فرد دچار اختلالات بسیار عصبی شدید و افسردگی میشود.
انتهای پیام/