به گزارش
خبرنگار دانشگاهی باشگاه خبرنگاران به نقل از اداره کل روابط عمومی واحد علوم و تحقیقات؛ موسی اکرمی ، مدیر گروه رشته فلسفه علم در مقطع دکتری این واحد دانشگاهی، با بیان اینکه واحد علوم و تحقیقات در سال 1385 برای نخستین بار در کشور، اقدام به تاسیس رشته فلسفه علم در مقطع دکتری کرده است، اظهار داشت: تاکنون بیش از 12 کتاب و 35 مقاله علمی پژوهشی و ISI توسط اساتید و دانشجویان این گروه منتشر شده است.
اکرمی از تأسیس گرایشهای فلسفه علوم ریاضیاتی، فلسفه علوم طبیعی و فلسفه علوم اجتماعی در واحد علوم و تحقیقات در آینده نزدیک خبر داد و تصریح کرد: برنامه هایی برای راه اندازی گرایش های جدید و بین رشته ای در این واحد دانشگاهی در چهار سال آینده در دست بررسی است.
وی با بیان اینکه در حال حاضر اساتید و دانشجویان گروه فلسفه علم مقالات خود را در نشریات فلسفی گوناگون کشور و بعضاً در نشریه ویژه گروه های فلسفه این واحد دانشگاهی یعنی جستارهای فلسفی (پژوهش های فلسفی یا برهان و عرفان سابق) منتشر می کنند، گفت: گروه فلسفه علم واحد علوم و تحقیقات در نظر دارد نشریه تخصصی این رشته را به زبان انگلیسی راه اندازی کند.
اکرمی با اشاره به ارتباطات گروه فلسفه علم واحد علوم و تحقیقات با مراکز پژوهشی کشور، اظهار داشت: در حال حاضر استادان این گروه با مراکز علمی و تحقیقاتی همچون پژوهشکده تاریخ علم دانشگاه تهران، پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی، موسسه پژوهشی حکمت و فلسفه ایران، و مرکز تحقیقات فیزیک نظری و ریاضیات همکاری های علمی وپژوهشی دارند.
وی تمرکز کامل بر آموزش را مانع درآمدزایی دانشگاه دانست و ابراز امیدواری کرد: گروه فلسفه علم واحد علوم و تحقیقات با تأسیس پژوهشده، تعریف پروژه های بنیادی، پذیرش دانشجو در مقطع فوق دکتری، جذب دانشجویان خارجی و کاربردی کردن تحقیقات این رشته، امکان درآمدزایی برای دانشگاه را پیدا می کند.
اکرمی با اشاره به اینکه تا کنون حدود 60 درصد فارغ التحصیلان کارشناسی و حدود 30 درصد فارغ التحیلان دکتری گروه مشغول به کار شده اند، گفت: در حال حاضر، اکثر فارغ التحصیلان مقطع دکتری گروه فلسفه علم در مراکز آموزش عالی فعالیت می کنند.
مدیر دکتری رشته فلسفه علم واحد علوم و تحقیقات، از ارائه پیشنهاد برای ایجاد درس ویژه فلسفه علم دبیرستانی و همچنین گنجاندن فلسفۀ علم یا فلسفۀ علوم خاص در سرفصل دروس دانشگاهی خبر داد و افزود: توجه به این حوزه، موجب احساس نیاز به متخصصان دانشگاهی رشته فلسفه علم می شود و از یک طرف نیازهای کشور پاسخ می یابند و از طرف دیگر فارغ التحصیلان چندان نگران سغل مناسب نخواهند بود.
وی ادامه داد: گروه فلسفۀ علم واحد علوم و تحقیقات آمادۀ همکاری با نهادهای ذیربط برای ایجاد شرایط لازم تحقق این برنامه ها، مثلاً نشستها و همایشها با وزارت آموزش و پرورش، وزارت علوم و تحقیقات و فناوری، شورای انقلاب فرهنگی است.
انتهای پیام/