وزیر دادگستری گفت: برای کاهش مصرف دخانیات، وزارت دادگستری و قوه قضائیه آمادگی همکاری با ستاد کشوری کنترل دخانیات را دارند.

به گزارش حوزه حقوقی قضایی باشگاه خبرنگاران، حجت‌الاسلام والمسلمین "مصطفی پورمحمدی" در نهمین جلسه ستاد کشوری کنترل دخانیات که با ریاست "سیدحسن هاشمی" وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در وزارت بهداشت برگزار شد، اظهار کرد: در جلسه ستاد کشوری کنترل دخانیات به این نتیجه رسیدیم تصمیماتی که تا به حال برای مبارزه با دخانیات گرفته بودیم، موفق نبوده و متاسفانه منجر به افزایش مصرف دخانیات به ویژه قلیان شده است.
 
وی با اشاره به این‌که «در خصوص کاهش قاچاق تا به حال توفیقات زیادی نداشته‌ایم» ادامه داد: در حوزه مصرف سیگار با یک زنجیره پیوسته در تولید، توزیع، مصرف، واردات و نظارت بر کیفیت کالا مواجه هستیم.
 
پورمحمدی خاطرنشان کرد: در قوه قضائیه مهمترین وظیفه ما این است که قاچاق صورت نگیرد نه اینکه با بروز این اتفاق حکم قضایی شدید برای آن صادر کنیم، چون آثار اجتماعی پرونده‌های قضایی طولانی مدت است و باید در این زمینه بیشتر به پیشگیری پرداخت.
 
وزیر دادگستری گفت: خوشبختانه در حوزه پیشگیری و مبارزه با دخانیات، وزارت بهداشت میزبان شده است و ما نیز اعلام آمادگی کرده‌ایم که با این وزارت‌خانه همکاری کامل داشته و با شبکه‌های غیرمجاز و نمایندگی‌ها و عواملی که به صورت غیر قانونی مبادرت به توزیع سیگار و مواد دخانی می‌کنند، برخورد کنیم.
 
وی افزود: مهمترین مساله در حوزه دخانیات، مصرف این مواد به خصوص در میان جوانان، نوجوانان، زنان و دختران است که در این قشر مصرف دخانیات باید به صورت یک ضد ارزش در بیاید.
 
پورمحمدی تصریح کرد: آموزش و پرورش باید در این زمینه فعالیت‌های موثر داشته باشد و اقدام به فرهنگ سازی در سنین مدرسه کند؛ ضمن اینکه رسانه ملی در این میان از همه ارگان‌ها نقش پررنگ‌تری در تبلیغ آثار سوء محصولات دخانی دارد.
 
وی با تاکید بر این‌که «بحث قاچاق در کشور بسیار مزمن و نگران کننده است به طوری که خیلی از کالاهای قاچاق متاسفانه از مسیرهای مشخصی وارد کشور می‌شود»، گفت: ضعف گمرک در ورود کالاهای قاچاق و اشتباه در قیمت گذاری محصولات دخانی نقش مهمی در بالا بردن انگیزه قاچاق دارد.
 
وزیر دادگستری افزود: برای همین است که تاکید می‌کنیم باید در اخذ مالیات روی این کالاها دقت کرده و زنجیره‌ای ایجاد کنیم که در این راه صرفه اقتصادی برای قاچاق ایجاد نشود.
 
وی بیان کرد: هر چند سیگار کالای مناسبی نیست ولی باید تمام سعی‌مان این باشد که شبکه توزیع دخانیات را مدیریت کنیم و کیفیت تولیدات داخل را بالا ببریم تا از واردات این محصولات تا جایی که امکان دارد، جلوگیری شود.
 
وی ادامه داد: واردات سیگار رقم بسیار بالایی را به خود اختصاص داده است و سیگارهای وارداتی چندین برند پرمصرف هستند که البته در ایران نیز حجم حضورشان در مقایسه با کشورهای دیگر بیشتر است، این روند می‌طلبد که دست واسطه‌ها، دلال‌ها و رقبا را در این حوزه کوتاه کنیم.
 
وزیر دادگستری افزود: برای مبارزه با دخانیات نباید به تندترین و خشن‌ترین حوزه کنترلی روی بیاوریم و ضروری است در گام نخست، بر بازار تولید، توزیع و مصرف دخانیات حاکم شویم و بعد اولویت‌های دیگر را تعیین کنیم، انجمن‌ها و سازمان‌های مردم نهاد در پیشگیری از مصرف دخانیات نقش بسیار پررنگی می‌توانند داشته باشند.
 
پورمحمدی افزود: بالا بردن کیفیت سیگارهای تولید داخل و کاهش مضرات آن، در کنار کنترل اماکن عمومی مسلما از اقدامات اساسی جهت کاهش مصرف دخانیات هستند نه این که با حرکات تند باعث تحریک مردم برای استقبال هرچه بیشتر از مصرف این کالاها شویم.
 
پورمحمدی اظهار کرد: تفنن قلیان را بین جوانان با جدیت و دقت کنترل کنیم، برای مصرف قلیان باید راهکار منطقی یافت وگرنه با قشری مواجه می‌شویم که تصورشان بر این است هرگونه تفنن و سرگرمی در جامعه دست نیافتنی است.
 
وی گفت: برای مبارزه با افزایش دوبرابری نرخ مصرف قلیان باید منطقی جامع و پیگیر را در کمیته ستاد کشوری کنترل دخانیات دنبال کنیم.
 
انتهای پیام/
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار