به گزارش
گروه علمی باشگاه خبرنگاران به نقل از وب دا؛ آقاجانی معاون درمان وزارت بهداشت گفت: اجرای کتاب جدید تعرفه گذاری خدمات پزشکی زیرساخت بسیاری از تحولات است و گامی به سوی تحول در نظام سلامت خواهد بود.
دکتر محمد آقاجانی با بیان این که حمایتهای شخص ریاست جمهوری و هیات وزیران ضامن اجرای این کتاب است، خاطرنشان کرد: سالهاست که پرداختن به اصلاح تعرفههای پزشکی در دستور کار وزارت بهداشت، نظام پزشکی، سازمان های بیمه گر و وزارت رفاه قرار دارد ولی تا کنون این اقدام میسر نشده بود.
به گفته دکتر آقاجانی وزارت بهداشت از شروع کار دولت یازدهم مصمم شد برای واقعی کردن تعرفه های پزشکی دست به اقدامات مهمی بزند.
وی با بیان این که کتاب تعرفه گذاری خدمات پزشکی کالیفرنیا که در کشور آمریکا منسوخ شده، 20 سال است در کشور ما اجرا می شود، ادامه داد: در طی این مدت و در عرصه خدمات پزشکی تغییرات زیادی ایجاد شده و این در حالی است که کتاب کالیفرنیا همچنان به سبک قدیمی اجرا شده است.
به گفته معاون درمان وزارت بهداشت در راستای اصلاح تعرفه خدمات پزشکی، در دولت یازدهم دو کتاب جدید ترجمه شده ارزش گذاری خدمات پزشکی به انجمن های تخصصی معرفی شدند. وی افزود: در نهایت قرار شد کتاب ارزش گذاری خدمات نسبی 84 مبنای اصلاح تعرفه ها باشد. تایید این کتاب بر اساس خرد جمعی و بعد از گذراندن جلسات مختلف با روسای انجمن های تخصصی و فوق تخصصی بود به طوری که بعد از بازنگری اصول این کتاب در شورای عالی بیمه و ایجاد تغییراتی در آن، مجدد مورد بررسی نهایی قرار گرفت و به تایید انجمن های تخصصی سراسر کشور رسید.
دکتر آقاجانی اضافه کرد: در واقع وزارت بهداشت تصمیم گرفت بر خلاف گذشته که تعرفه های پزشکی مطابق با نرخ تورم افزایش می یافت، یک فرایند اساسی ایجاد کند و نسبت ارزش خدمات پزشکی را تغییر دهد.
وی با اشاره به ضرورت تغییر در تعرفه گذاری خدمات پزشکی گفت: عمده هدف تغییر در این روند، متوقف کردن دریافت های غیر رسمی و جلوگیری از خدشه دار شدن قداست جامعه پزشکی بود. ضرورت داشت یک بار این بازنگری به صورت همه جانبه صورت گیرد و یک میثاق نامه برای تک تک افراد در جامعه پزشکی باشد.
معاون درمان وزارت بهداشت با اشاره به این که نامتناسب بودن وزن خدمات هم درون رشته ها و بین رشته های پزشکی از دلایل دیگر ضرورت این تغییر بود، خاطرنشان کرد: گاهی این عدم تناسب به حدی بود که تعرفه ها عملا اجرایی نبوده و مشکلاتی را برای پزشک و بیمار به وجود می آورد.
دکتر آقاجانی بیان داشت: علاوه بر این حدود هزار و 700 خدمت جدید در حوزه پزشکی ایجاد شده که همگی فاقد تعرفه بودند و این وضعیت آشفته بازاری را هم در بخش دولتی و هم در بخش خصوصی ایجاد کرده بود.
به گفته وی بزرگترین دستاورد کتاب جدید تعرفه گذاری خدمات پزشکی واقعی شدن تعرفه ها به منظور حذف پرداخت های غیر رسمی در بخش های دولتی و خصوصی است. به طوری که جامعه پزشکی با کمک هم می تواند حول محور این میثاق پدیده نامیمون دریافت های غیر متعارف را برای همیشه جمع آوری کند.
دکتر آقاجانی با بیان این که سه ماه بعد از اجرای این کتاب، روسای انجمن های تخصصی می توانند جهت بازنگری در اصول و نحوه اجرای آن نظرات خود را مجددا ارائه دهند، ادامه داد: تا قبل از این، پرداختهای مردم بخصوص در بخش های پاراکلینیک در خیلی از موارد بسیار زیاد بود به گونه ای که گاهی ارائه دفترچه بیمه در میزان پرداخت های مردم تفاوتی ایجاد نمی کرد. با اجرای این کتاب پرداخت های مردم در این بخش ها شکل معقول تری به خود می گیرد ضمن این که در مورد هزار و 700 خدمت جدید پزشکی که فاقد تعرفه بودند، تعیین تکلیف می شود. ضمن این که 300 خدمت پزشکی نیز تحت پوشش بیمه قرار خواهد گرفت.
معاون درمان وزارت بهداشت همچنین اضافه کرد: این کتاب گامی بزرگ در جهت ارائه خدمات مطلوب پزشکی در بخش های خصوصی و دولتی به بیماران است. علاوه بر این افزایش مشارکت های دولتی در هزینه های سلامت از طریق اعتبارات سازمان های بیمه گر و وزارت بهداشت میسر خواهد شد.
به گفته وی انضباط مالی در بازار سلامت و ایجاد عدالت بین رشته ای از دستاوردهای دیگر اجرای کتاب جدید تعرفه گذاری خدمات پزشکی خواهد بود. ضمنا در حوزه آموزش نیز گرایش به سمت رشته های پایه به ویژه رشته های داخلی بیشتر خواهد شد.
دکتر آقاجانی تصریح کرد: توجه خاص به ویزیت و مشاوره بستری برای تقویت طب بالینی، جلوگیری از دو شغله بودن پزشکان در مراکز دولتی و خصوصی و تمام وقت شدن آنها و توجه ویژه به مناطق محروم از دستاوردهای دیگر اجرای این کتاب است.
وی در ادامه گفت: ضمنا کارکنان غیرپزشک بیمارستان ها و مراکز درمانی نیز از منافع این کتاب بهره مند خواهند شد.
به گفته معاون درمان وزارت بهداشت سیستم کدینگ ملی 6 رقمی برای همه خدمات سلامت در این کتاب تعریف شده که امکان نظم بخشیدن به خدمات پزشکی را بیشتر کرده است.
انتهای پیام/