با توجه به حوادث سیاسی اخیر که بسیاری از آنها واکنش به اقدامات و اظهارات بنیامین نتانیاهو نخست وزیر اسرائیل است می توان نتیجه گرفت وی اقبال خوبی در سال کنونی نداشته است.

به گزارش سرويس بين‌‌الملل باشگاه خبرنگاران، پایگاه اینترنتی گلف نیوز در گزارشی با عنوان "اسرائیل دوستان خود را از دست می دهد" به قلم "فیلیپ استنفر" نوشت: زمانی که نتانیاهو نخست وزیر اسرائیل درباره به اصطلاح تهدید هسته ای ایران هشدار داد حتی کسانی که از اهداف هسته ای تهران نگران بودند در مقابل اظهارات نتانیاهو ابراز بی تفاوتی کردند. این در حالی است که یک روز پس از این رویداد پارلمان انگلیس به اکثریت آرا دولت فلسطین را به رسمیت شناخت.


به هرحال، صرفنظر از پیوند های تاریخی و عمیق انگلیس با فلسطین اینگونه لحظات تاریخی و رویدادها را باید مهم تلقی کرد. از اینرو می‌توان گفت ارائه اینگونه بحث و گفتگو در باره تحولات سیاسی بین المللی سبب می شود دوستان اسرائیل به  فکر بازکردن روزنه ای جدید برای خروج از بن بست های طولانی در خاورمیانه باشند.

با توجه به حوادث سیاسی اخیر که بسیاری از آنها واکنش به اقدامات و اظهارات بنیامین نتانیاهو نخست وزیر اسرائیل است می توان نتیجه گرفت وی اقبال خوبی در سال کنونی نداشته است. نخست‌وزیر تل‌آویو به دلیل اختلال در روند تازه ترین تلاش های کاخ سفید در اجماع دوباره بر سر روند صلح مورد انتقاد شدید رهبران واشنگتن قرار گرفت.

اگرچه تحلیلگران، رهبران تل آویو و واشنگتن را به لجاجت بر سر رفع موانع و مشکلات متهم می کنند اما مقامات آمریکا در نهان و آشکار دلیل اصلی اختلال در روند گفتگوهای صلح را تداوم حفظ سرزمین های اشغالی در شرق بیت المقدس و کرانه باختری از سوی مقامات اسرائیلی توصیف می کنند.

"فیلیپ هاموند" وزیر امور خارجه انگلیس از تلاش اسرائیل تنها در اکتبر برای اجرای طرح های عمرانی ساخت 2000 باب مسکونی جدید در سرزمین های اشغالی شرق بیت المقدس خبر داد. لوران فابیوس وزیر امور خارجه فرانسه همچنین از نقش تل آویو در پیشبرد روند مذاکرات صلح انتقاد کرد.

از نظر رهبران اروپا استفاده از راهبرد توسعه مستعمرات سبب افزایش ناامیدی در تشکیل و توافق برسر تشکیل دو دولت خواهد شد. اقدام نظامی اسرائیل علیه حماس در تابستان امسال مورد حمایت قاطع اکثریت مقامات تل آویو قرار گرفت.این در حالی است که از نظر دوستان اسرائیل، رفتار و اقدام نظامی تل آویو علیه غزه واکنش و پیامدهایی را بدنبال داشته است.

افزون برآن، واکنش غزه علیه تهاجم نظامی اسرائیل سبب شد رهبران نظامی تل آویو با موجی از انتقادات بین المللی در قبال اقدام نظامی که هیچ سود و منفعتی بدنبال نداشت روبرو شوند.

تهاجم نظامی اسرائیل به غزه و بمباران مدارس سازمان ملل متحد که 2000 قربانی - که اکثریت آنان شهروندان غیر نظامی فلسطینی بودند - بر جا گذاشت نیز از سوی افکار عمومی اقدامی نادرست خوانده شد.

"یوال دیسکین"، رئیس سابق ، دستگاه امنیتی اسرائیل(شین بت) در مصاحبه اخیر خود با مجله اشپیگل آلمان با بیان اینکه اسرائیل در جنگ با غزه خود را به آلت دست حماس تبدیل کرده است در اعتراض و واکنش به کشته شدن نیروی های نظامی تل آویو گفت  به چه دلیل باید هفتاد نیروی نظامی اسرائیل دراین جنگ که سودی در بر نداشته کشته شود؟

مقامات اروپایی تلاش کردند ضمن حمایت از ابتکار محمود عباس رئیس دولت خودگردان فلسطین در تشکیل دولت مشترک با حماس آن را مقدمه ای جدی برای روند گفتگوهای صلح توصیف کنند.

اکنون مقامات اروپایی معتقدند عملیات نظامی علیه غزه از سوی نتانیاهو سبب اختلال و ضربه زدن به هرگونه توافق و همچنین تلاش برای تسریع در روند صلح در خاورمیانه شده است.

با این وجود، متحدان و دوستان اسرائیل هنوز به تلاش و نقش خود جهت تامین صلح و امنیت اسرائیل ادامه می دهند و اینگونه امور را از حقوق اصلی تل آویو تلقی می کنند. مقامات اروپایی با حمایت از اقدامات اسرائیل سبب شده اند ضمن کاهش صبر و اعتماد عمومی  دیگران تصور کنند نتانیاهو به جای تلاش برای تقویت روند صلح همیشه در حال جنگ و تخاصم است.

نویسنده مقاله براساس شنیده ها و سفرهای زیاد به اسرائیل معتقد است چه بسا به جای تشکیل دو دولت مستقل در کنارهم در نهایت یک دولت آپارتاید همچون آفریقای جنوبی تشکیل شود.

این در حالی است که به نظر می رسد اسرائیل دوستان بین المللی خود را از دست داده است، زیرا هنگامی که وی در باره تهدیدات هسته ای ایران هشدار داد حتی کسانی که خود نگران این موضوع یعنی فعالیت های هسته ای تهران بودند در قبال اظهارات و ادعاهای نخست وزیر اسرائیل ابراز بی تفاوتی کردند.

تحلیل گران سیاسی هشدارهای نتانیاهو را نوعی انحراف و تلاش برای اغفال جامعه جهانی از خودداری تل آویو از پذیرفتن تشکیل دولت فلسطین  تلقی می کنند که چنین راهبردی برای اسرائیل مناسب نخواهد بود، همانگونه که رهبران لندن با اجماع درباره حمایت از تشکیل دولت فلسطین تا حدودی اعتبار بین المللی تل آویو را خدشه دار کردند.

"ریچارد اوتاوی" نماینده محافظه کار پارلمان انگلیس گفت : "پیش از اینکه عضو محافظه کار پارلمان انگلیس شوم از دوستان اسرائیل بودم به اسرائیل باید بگویم اگر آنها نتوانند مانع از دست دادن دوستان خود همچون من بشوند باید بپذیرند که دوستان زیادی را از دست خواهند داد.

رهبران تل آویو معتقدند موضوع به رسمیت شناختن دولت فلسطین که دوسال پیش در مجمع عمومی سازمان ملل متحد آغاز شد مانعی برای پیشبرد گفتگو های صلح تلقی می شود.

این در حالی است که برخی ازمقامات انگلیس براین باورند، مقامات تل آویو با پیشنهاد تشکیل هرگونه دولت مستقلی در کنار اسرائیل مخالف اند و آن را وتو می کنند. از سوی دیگر، گروهی از فعالان و حامیان تشکیل دولت مستقل فلسطینی خاطر نشان کردند به دلیل لجاجت و سرسختی ها و مخالفت های رهبران تل آویو نمی توان مردم فلسطین را از داشتن دولتی مستقل محروم کرد.

"جک استراو" وزیر امور خارجه سابق انگلیس با استفاده از ادبیاتی طنز گونه و کنایه آمیز معتقد است اگر نیاز است که افراد را تحت فشار قرار دهیم، نتانیاهو باید تحت فشار قرار گیرد. 

انتهای پیام./
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۲
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۴:۴۹ ۲۷ مهر ۱۳۹۳
نتانیا هو به خاطر جنایت علیه بشریت و کشتار مردم غزه نیاز به فشار بیشتری یعنی محاکمه و تیرباران شدن دارد .
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۲:۲۲ ۲۷ مهر ۱۳۹۳
خورشید مدت زیادی در پشت ابرها نمی ماند دیر یا زود حقانیت ایران و باطل بودن صهیونیسم به جهانیان اثبات می شود.
آخرین اخبار