به گزارش
خبرنگار علمی باشگاه خبرنگاران؛ خدمت همه کارآفرینان، صنعتگران، متخصصین و مهمانان محترم صنایع هوایی و فضایی کشور سلام و خیرمقدم عرض میکنم.
روز ملی صادرات را به همه فعالان عرصه فناوری، دانش و صنعت تبریک عرض نموده و امیدوارم تقارن این روز ملی و مراسم افتتاحیه این نمایشگاه ملی، مقدمهای باشد بر روند توسعه پرشتاب صادرات صنایع هوایی و فضایی به صورت منسجمتر و یکپارچهتر.
این که صنعت هوایی و فضایی کشورمان به جایگاهی رسیده است که بیش از 160 شرکت خصوصی دانش بنیان و فناور در قالب یک اتحادیه دور هم جمع شدهاند هم مایه امید و مباهات است و هم میتواند نویدبخش و زمینهساز "توسعه صنعت تجاری هوایی و فضایی کشور" باشد. بایستی از این ظرفیت و پتانسیل با تدابیر ویژه و برنامهریزی لازم نهایت استفاده را برد.
ایران کشوری است با ظرفیت بازار مناسب در حوزهی هوانوردی تجاری و هوانوردی عمومی. این ظرفیت بازار، بهترین فرصت را برای توسعه فناوریهای مرتبط و پیوستن به "زنجیره ارزش جهانی" محصولات و خدمات هوایی و فضایی فراهم مینماید. وجود بخش خصوصی چالاک و چابک، نیروی انسانی متخصص و ارزان، حاکمیت و اجرای استانداردهای کیفی در این صنعت از جمله مزایای رقابتی برای ایفای نقش مطلوب در زنجیره ارزش جهانی این حوزه میباشد.
دولت، عزم جدی دارد تا در کنار حمایت از ساخت داخل و ارتقای فناوریهای تولید شده توسط شرکتهای بخش خصوصی عضو اتحادیه صنایع هوایی و فضایی مسیر را جهت توسعه فعالیتهای این بخش در تبادلات تجاری بینالمللی و جهانی فراهم آورد.
ابلاغ سیاستهای علم و فناوری در پی سیاستهای اقتصاد مقاومتی و سند چشمانداز و سیاستهای کلان اصل 44 توسط مقام معظم رهبری میتواند آرزویهای ما را در حوزههای صنعتی و فناوری کشور تحقق بخشد. ویژگی بارز این سیاستها این است که اقتصاد ما بایستی متکی بر فعالیت بخش خصوصی، فعالیتهای دانش بنیان و کارآفرینانه باشد. حال که صنعت هوایی و فضایی کشور صاحب تشکلی منسجم در قالب بخش خصوصی و تحت نظارت اتاق بازرگانی ایران میباشد، این معاونت در چارچوب سیاستهای کلان خود علاوه بر حمایت و پشتیبانی از هر گونه فعالیت دانش بنیان توسط این بنگاهها جهت برطرف کردن نیازهای داخلی، توجه ویژه این بنگاهها را به صادرات کالاها و خدمات خود به بازارهای منطقهای و جهانی خواستار است و در این راستا از هرگونه حمایت و پشتیبانی دولت برخوردار خواهند بود. معاونت علمی و فناوری ایجاد شرکت توسعه صادرات هوایی و فضایی را با بهرهگیری از ساختار اجرایی تعاونی صهفا و با این برند تجاری مورد حمایت و کمکهای خود قرار خواهد گرفت و تشکیل کمیته توسعه صادرات هوایی و فضایی با محوریت اتحادیه و شرکتهای بخش خصوصی ذیل کمیسیون تخصصی توسعه صادرات محصولات دانش بنیان در معاونت علمی و فناوری برای این منظور تدارک دیده شده است.
موضوع دیگری که لازم است اتحادیه و شرکتهای عضو به آن توجه کنند توجه به انجام کارهای بین بنگاهی و ایجاد کنسرسیومها و شرکتهای بزرگ است تا بتوانند با تشکیل زنجیرهای از پیوندها بین شرکتها، زمینههای انجام پروژههای بزرگ ملی را فراهم آورند. در این راستا، معاونت آمادگی دارد تا در حوزه طراحی و ساخت وسایل پرندهای که دارای بازار مناسب و همچنین توجیه فنی و اقتصادی لازم میباشند پروژههایی را برای کنسرسیومهای ایجاد شده در اتحادیه تعریف نماید تا بتوانند ضمن رفع نیازهای کشور در برخی از حوزههای هوانوردی عمومی به خصوص ایرتاکسی و پروازهای بین شهری، زمینهساز فعالیتهای بزرگتر نیز باشند.
هر چه ما در ارتباط با توسعه این صنعت به توسعه مردمی آن توجه بیشتر نماییم، رشد و توسعه صنایع هوایی و فضایی کشور را تضمین خواهیم نمود. در این راستا لازم است شرایط استفاده و کاربرد سهلتر و ارزانتر این فناوری برای اقشار مختلف جامعه فراهم گردد. اتحادیه به عنوان نقطه اتصال دولت و مردم در این حوزه میتواند نقش تعیین کنندهای داشته باشد و دولت نیز میتواند از طریق اتحادیه برخی از امور نظارتی و حاکمیتی خود در حوزه هوانوردی عمومی را با بهرهگیری از این بازوی توانمند اجرایی انجام دهد.
انتهای پیام/