معاون رفاه وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی بر ضرورت تغییر رویکردهای عمرانی به سمت و سوی گفتمان‌های اجتماعی و فرهنگی، تمرکززدایی و استفاده از ظرفیت‌های مردمی در سیاست‌های کلان رفاهی برنامه ششم توسعه تاکید کرد.

 به گزارش خبرنگار اجتماعی باشگاه خبرنگاران، احمد میدری معاون رفاه وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی در نشست رویکردهای کلان رفاهی در برنامه ششم توسعه که صبح امروز در محل وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی برگزار شد، گفت: تاکنون نشست‌های مختلفی در قالب سلسله نشست‌های حوزه رفاه اجتماعی به منظور جمع‌آوری نظرات کارشناسانه صاحب‌نظران این بخش برگزار شده است که نتایج آن در اختیار مسئولان و برنامه‌ریزان برای سیاست‌گذاری‌های حوزه‌های رفاهی قرار می‌گیرد.
 
وی در ادامه تصریح کرد: در حوزه رفاه اجتماعی باید چند موضوع مورد توجه قرار گیرد که تاکنون در برنامه‌های توسعه کمتر به آن عنایت شده است. از جمله تغییر رویکرد برنامه‌های توسعه‌ای که تاکنون بیشتر شامل برنامه‌های عمرانی و ساخت و ساز بوده که رویکردی نادرست است، زیرا برنامه‌های اجتماعی را نمی‌توان با برنامه‌های عمرانی همراه کرد و این در مقوله‌های متفاوت از یکدیگر هستند. حتی در برنامه‌های اقتصادی هم زمانی که به ظرفیت‌های اجتماعی توجه نمی‌شود، نمی‌توان به نتایج مطلوب دست یافت.
 
میدری در ادامه با تأکید به این که حوزه‌های رفاه اجتماعی پیچیدگی‌هایی دارد که در برنامه ششم توسعه باید در برنامه‌ریزی‌ها مورد توجه قرار گیرد، اظهار داشت: برای برنامه‌ریزی در حوزه رفاه اجتماعی باید از تمرکزگرایی اجتناب و از پایین به بالا حرکت کرد و امری که تاکنون بر اساس اسناد بالادستی و از بالا به پایین صورت می‌گرفته و توفیق چندانی نیز نداشته است و در این راستا باید از مناطق شروع کرد و با شناسایی مسائل مربوط به هر شهرستان نسبت به رفع آن‌ها اقدام کرد، در این خصوص و در اولین شورای رفاه تأمین اجتماعی مقرر شد تا وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی برنامه‌های رفاهی را در سطح استان‌ها و همکاری استانداران تهیه و به ستاد برنامه تحویل دهد.
 
معاون رفاه وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی در ادامه به ضرورت استفاده از ظرفیت‌های غیردولتی و مردمی در تدوین برنامه توسعه ششم اشاره کرد و افزود: در این معاونت احتمام جدی وجود دارد تا از ظرفیت‌های مختلف مردمی و نهادهای اجتماعی نظیر کانون بازنشستگی استفاده شود که با توجه به ظرفیت‌های خاصی که در استفاده از این نیروها وجود دارد از تمامی کارشناسان دعوت می‌کنیم تا در این حوزه با ما مشارکت کرده تا از سطح شعار به مراحل عملیاتی برسیم.
 
میدری تأکید کرد:‌ موارد ذکر شده رویکردهای کلان ما در برنامه ششم توسعه در حوزه رفاهی است که با تغییر گفتمان‌ها امیدواریم به اهداف متعالی خود دست پیدا کنیم.
 
معاون رفاه، اجتماعی وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی خاطرنشان کرد: با توجه به اولولیت‌های مهم در این حوزه که شامل مسئولیت‌پذیری فردی، ایجاد گفتمان جدید و دستیابی به رفاه بیشتر با حفظ و بقای نظام سیاسی موجود است باید عدم تفاهم و گفتگو‌های اجتماعی را که مسأله اصلی در حوزه پیشبرد اهداف و سیاست‌های رفاهی است را از بین برد و با کار کارشناسی و بیان واقعیت‌ها به شکل شفاف در راستای حل مشکلات گام برداشت.

انتهای پیام/
برچسب ها: سیاست ، برنامه ، رویکرد
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار