پژوهشگران دانشگاه آدلاید روشی ارزان، قابل حمل و بسیار حساس برای شناسایی جیوه در آب ارائه کردند.

به گزارش خبرنگار علمی باشگاه خبرنگاران؛ پژوهشگران با استفاده از نانوحفره‌های آلومینا موفق به ارائه روشی برای تعیین مقدار جیوه در آب شدند. این روش بسیار ارزان، ساده و قابل حمل است.

محققان مدعی شدند که با این روش می‌توان از یک سیستم حسگری نوری جدید برای شناسایی مقادیر بسیار کم جیوه در آب استفاده کرد.

آبل سانتوز، رهبر این تیم تحقیقاتی می‌گوید: با آغاز دوره صنعتی شدن کشورها، تجمع جیوه در آب‌های جاری افزایش یافت به طوری که تبدیل به یک چالش جهانی شد.

اخیراً جامعه جهانی به این نتیجه رسیده است که باید مقدار جیوه در آب‌های جاری رصد و کنترل شود و در نهایت سطح این آلودگی‌ در آب‌ها کاهش یابد. البته در حال حاضر می‌توان مقادیر بسیار کم از جیوه را شناسایی کرد اما برای این کار نیاز به دستگاه‌های زیادی بوده که به راحتی نمی‌توان آن را به نقاط مختلف حمل کرد.

علاوه براین استفاده از این روش‌ها بسیار پرهزینه بوده و نیاز به نیروی انسانی متخصص دارد. اما این روش جدیدی که ما ارائه کردیم ابزاری است به اندازه یک تلفن همراه و بسیار ارزان قیمت. با یک آموزش ساده می‌توان نیروی انسانی برای اندازه گیری جیوه در رودخانه‌ها تربیت کرد. 
 
این گروه تحقیقاتی از نانوحفره‌های آلومینا برای این کار استفاده کردند. سطح این آلومینا به‌گونه‌ای عامل‌دار شده که می‌تواند یون‌های جیوه را به‌ صورت انتخابی شناسایی کند. با عبور آب از میان نانوحفره‌های سیلیکا، یون‌های جیوه روی سطح نانوحفره به دام می‌افتند. گیر افتادن جیوه روی سطح آلومینا موجب تغییر رفتار نوری آن در طیف‌سنجی انعکاسی می‌شود. 



انتهای پیام/
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار