به گزارش
خبرنگار علمی باشگاه خبرنگاران؛ محققان برای ساخت سیمپیچ موتور به جای سیم مسی از الیاف کربنی استفاده کردند. با این کار گرمای ژول ایجاد شده و وزن موتور به شدت کاهش مییابد.
پژوهشگران دانشگاه صنعتی لاپرنرانتا موفق به ساخت اولین موتور الکتریکی قابل استفاده در منسوجات شدند که در آن از نانولولههای کربنی استفاده شده است. در حال حاضر نانولولههای کربنی در حال جایگزین شدن به جای سیمهای مسی هستند.
به گفتهی محققان این پروژه که در دانشگاه لاپرنرانتا انجام شده گامی به سوی ساخت ادوات الکترونیکی کارا و سبک است.
این موتور دارای توان 40 وات با دور موتور 15000 دور در دقیقه است که کارایی 70 درصدی دارد. در آینده نزدیک، الیاف نانولوله کربنی پتانسیل افزایش کارایی ماشینهای الکتریکی را خواهند داشت. این فناوری جدید، امکان ایجاد انقلابی در تمام صنعت خودروسازی را خواهند داشت.
پژوهشگران در سراسر جهان به دنبال فرصتهای جدید برای بهبود عملکرد ماشینهای الکتریکی هستند که برای رسیدن به این هدف، یکی از چالشها یافتن سیمهایی با رسانایی بالا برای استفاده در سیمپیچها است. از آنجایی که نانولولههای کربنی دارای هدایت الکتریکی بسیار بهتری نسبت به فلزات هستند بنابراین سیم پیچهای ساخته شده از نانولوله کربنی نیز دو برابر سیمپیچهای مسی رسانا خواهند بود. برای این که بتوان نانولولهها را به خوبی دستکاری کرد، باید آنها را بافت و به شکل الیاف در آورد.
سیمپیچی موتور با مس انجام میشود که دومین ماده رسانای فلزی است. اما سیم مسی گرمای زیادی ایجاد میکند در حالی که نانولولههای کربنی هدایت بالاتری داشته و گرمای کمتری تولید میکنند.
انتهای پیام/