هدف اصلی از دادرسی حفظ حق و اجرای عدالت است و دادرس نیز مانند سایرین در معرض خطا و اشتباه قرار دارد. در صورتی که در نتیجه دادرسی حکمی صادر شود که با خطا همراه باشد، تردیدی نیست که باید به طور مجدد مورد رسیدگی قضایی قرار گیرد.

به گزارش مجله شبانه باشگاه خبرنگاران، اعاده دادرسی از جمله روش‌های فوق‌العاده شكایت از احكام است که راهی برای برگشت به دادگاه صادرکننده حکم قبلی محسوب می‌شود؛ با این هدف كه دادگاه از رأی قطعی سابق خود بازگردد، چرا که شاكی مدعی است صدور آن رأی از روی اشتباه بوده و دلایل موجود اجازه نمی‌دهد كه چنین حكمی باقی بماند.
 
مبنای اعاده دادرسی

هدف اصلی از دادرسی حفظ حق و اجرای عدالت است و دادرس نیز مانند سایرین در معرض خطا و اشتباه قرار دارد. در صورتی که در نتیجه دادرسی حکمی صادر شود که با خطا همراه باشد، تردیدی نیست که باید به طور مجدد مورد رسیدگی قضایی قرار گیرد. بنابراین برای اینکه رأی دادگاه‎ها مصون از خطا باشد، اعاده دادرسی پیش‎بینی شده است.
 
انواع اعاده دادرسی

اعاده دادرسی با توجه به نحوه‎ اقامه آن به دو نوع تقسیم می‌شود:

1- برابر بند الف ماده 432 قانون آیین دادرسی مدنی، اگر متقاضی اعاده دادرسی به طور مستقل آن را درخواست کند، این درخواست، اعاده دادرسی اصلی محسوب می‎شود. یعنی چنانچه بدون اینکه دعوایی در جریان رسیدگی باشد، یکی از طرفین حکمی که سابقا صادر شده است، درخواستی را به عنوان اعاده دادرسی مطرح کند، این درخواست، اعاده دادرسی اصلی خواهد بود که باید ضمن دادخواست به دادگاه صلاحیت‎دار تقدیم شود.

2- در مقابل اعاده دادرسی اصلی، اعاده دادرسی طاری قرار دارد که در بند ب همان ماده به آن اشاره شده است. اعاده دادرسی طاری در ضمن دادرسی مطرح می‎شود؛ این در حالی است که در اعاده دادرسی اصلی پرونده‎ای در حال رسیدگی نیست تا ضمن آن اعاده دادرسی مطرح شود.
 
 جهات درخواست اعاده دادرسی

اعاده دادرسی به استحکام احکام لطمه می‎زند و اعتبار احکام را سست می‎کند، بنابراین استفاده از آن بسیار محدود است و تنها در مواردی که قانون مقرر کرده، قابل استفاده است. در جلسه دادرسی نیز تنها به جهتی رسیدگی می‎شود که در دادخواست اعاده دادرسی قید شده است.  بر اساس  ماده 436 قانون آیین دادرسی مدنی، در اعاده دادرسي به جز آنچه كه در دادخواست اعاده دادرسي ذكر شده است، جهت ديگري مورد رسيدگي قرار نمي‌گيرد.

جهات اعاده دادرسی عبارتند از:

1- موضوع حكم، مورد ادعاي خواهان نبوده باشد. به عنوان مثال، خواهان از دادگاه، صدور حکم تخلیه را تقاضا کند و دادگاه علاوه بر صدور حکم تخلیه، حکم به پرداخت اجرت‎المثل صادر کند.

2- حكم به ميزان بيشتر از خواسته صادر شده باشد. مانند اینکه خواسته خواهان 10 میلیون تومان است اما دادگاه بر اساس نظر کارشناس حکم به پرداخت 15 میلیون تومان خسارت داده است. این جهت اعاده دادرسی در مواردی قابل تحقق است که خواسته پول رایج ایران، پول خارجی یا مالی کلی باشد. (مانند صد تن گندم یا سکه طلا) ارایه حکم مورد درخواست اعاده دادرسی دلیل تحقق این جهت اعاده دادرسی است.

3- وجود تضاد در مفاد يك حكم كه ناشي از استناد به اصول يا به مواد متضاد باشد. مثلاً دادگاه شرط ضمن عقد را نامشروع دانسته و در عین حال با استناد به ماده 237 قانون مدنی، خوانده را ملزم به انجام آن شرط کرده است.

4- حكم صادره با حكم ديگري در خصوص همان دعوا و اصحاب آن، كه قبلاً توسط همان دادگاه صادر شده است، متضاد باشد؛ بدون آن‎ كه سبب قانوني موجب اين مغايرت باشد.

5- طرف مقابل درخواست‎كننده اعاده دادرسي حيله و تقلبي به‎ كار برده كه در حكم دادگاه موثر بوده است. حیله و تقلب می‎تواند مصادیق متعددی داشته باشد. مانند اینکه خواهان کاری کند که شخصی غیر از خوانده به‎ عنوان خوانده در دادگاه حاضر شود و برخلاف واقع به صحت ادعاهای خواهان اقرار کند.

6- حكم دادگاه مستند به اسنادي بوده كه پس از صدور حكم، جعلي بودن آنها ثابت شده باشد.
7- پس از صدور حكم، اسناد و مداركي به دست مي‎آيد كه دليل حقانيت درخواست‎كننده اعاده دادرسي باشد و ثابت شود اسناد و مدارك يادشده در جريان دادرسي مكتوم بوده و در اختيار متقاضي نبوده است.
 
چگونگی رسیدگی به دادخواست اعاده دادرسی

دادگاه پس از بررسی دادخواست اعاده دادرسی، موضوع را صورت‎جلسه کرده و به همین وسیله قرار قبول یا رد دادخواست را صادر می‎کند. چنانچه قرار قبولی دادخواست صادر شود، دادگاه دستور تعیین وقت رسیدگی و ابلاغ آن به همراه نسخه دوم دادخواست به طرف مقابل و ابلاغ وقت به درخواست‎کننده را صادر می‎کند. هرگاه قرار رد درخواست صادر شود، این قرار به طرفین ابلاغ می‎شود.
 
مرجع اعاده دادرسی

بر اساس ماده 432 قانون آیین دادرسی مدنی، مرجع صلاحیت‎دار در رسیدگی به درخواست اعاده دادرسی دادگاهی است که حکم قطعی را صادر کرده است. بنابراین اگر دادگاه بدوی حکم قطعی را صادر کرده باشد، همان دادگاه مرجع صالح برای رسیدگی به درخواست اعاده دادرسی است و در صورت قبول این درخواست به استناد تبصره‎ ذیل ماده 435 قانون آیین دادرسی مدنی، رسیدگی ماهوی کرده و حکم مقتضی صادر می‎کند. حکم صادره توسط این دادگاه نیز طبق مقررات قابل تجدیدنظرخواهی است.در صورتی که دادگاه تجدیدنظر حکم قطعی را صادر کرده باشد، این دادگاه مرجع صالح برای اعاده دادرسی خواهد بود و در صورت قبول درخواست اعاده دادرسی و انجام رسیدگی‎های لازم، مبادرت به صدور رأی می‌کند که این رأی قطعی خواهد بود. البته در صورتی که جهت درخواست اعاده دادرسی، مغایرت دو حکم صادره از دادگاه واحد باشد، دادخواست اعاده دادرسی به شعبه دادگاه صادرکننده حکم دوم تقدیم می‎شود.

اگر تقاضای اعاده دادرسی به استناد ماده 18 اصلاحی قانون تشکیل دادگاه‎های عمومی و انقلاب انجام شود، مرجع دریافت درخواست اعاده دادرسی به شرح زیر است:

الف) متقاضیان و معترضان به احکام قطعیت‌یافته مرحله‎ بدوی و تجدیدنظر هر استان به عنوان خلاف بین شرع باید به دادگستری همان استان مراجعه کنند.

ب) متقاضیان و معترضان به احکام قطعیت‎یافته در دیوان عالی کشور و شعب تشخیص به عنوان خلاف بین شرع باید برای تسلیم درخواست و مدارک خود به دادستانی کل کشور مراجعه کنند.

ج) متقاضیان و معترضان به احکام قطعیت‎یافته در سازمان قضایی نیروهای مسلح به عنوان خلاف بین شرع باید برای تسلیم درخواست و مدارک خود به نمایندگان حوزه‎ نظارت قضایی ویژه در سازمان قضایی نیروهای مسلح همان استان یا به رییس سازمان قضایی نیروهای مسلح در تهران مراجعه کنند.
 
مهلت درخواست اعاده دادرسی

مهلت درخواست اعاده دادرسي براي اشخاص مقيم ايران 20 روز و براي اشخاص مقيم خارج از كشور دو ماه و به شرح زير است:

1- نسبت به آراي حضوري قطعي، از تاريخ ابلاغ.

2- نسبت به آراي غيابي، از تاريخ انقضاي مهلت واخواهي و درخواست تجديدنظر.

البته در مواردي كه درخواست‎كننده‎ اعاده دادرسي عذر موجهي داشته باشد، باید دلایل عذر خود را ضمن دادخواست به دادگاهی که مرجع رسیدگی به اعاده دادرسی است، ارایه کند. دادگاه در این موارد در ابتدا به ادعای داشتن عذر، رسیدگی می‎کند و چنانچه عذر را موجه تشخیص دهد، قرار قبول دادخواست اعاده دادرسی را صادر و سپس دادخواست را برای انطباق داشتن یا انطباق نداشتن با جهات اعاده دادرسی بررسی می‎کند و در نتیجه قرار قبول یا رد اعاده دادرسی را صادر خواهد کرد. (ماده 427 و 306 قانون آیین دادرسی مدنی)‎ مهلت‎های مقرر در مواد 428، 429 و 430 قانون آیین دادرسی مدنی نیز مبتنی بر این اصل است و هیچ مهلتی علیه کسی که قادر به استفاده از آن نباشد، آغاز نمی‎شود.
 
تمدید مهلت

تمدید مهلت درخواست اعاده دادرسی ممنوع است مگر در مواردی که قانون معین کرده باشد. مواردی که با توجه به ماده 431 قانون آیین دادرسی مدنی، تمدید مهلت مجاز شمرده شده، دو مورد است:

1- چنانچه شخصی كه حق درخواست اعاده دادرسی دارد، قبل از انقضاي مهلت اعاده دادرسی، ورشكسته يا محجور شود يا فوت کند، مهلت جديد از تاريخ ابلاغ حكم، نسبت به مدير تصفيه‎ شخص ورشکسته و قيم شخص محجور و در صورت فوت به وراث يا قائم‌مقام يا نماينده قانوني وراث آغاز مي‎شود. (ماده 337 قانون آیین دادرسی مدنی)

2- اگر سِمَت يكي از اشخاص كه به عنوان نمايندگي از قبيل ولايت يا قيموميت يا وصايت در دعوا دخالت داشته‎اند، قبل از انقضاي مهلت درخواست اعاده دادرسی از بین برود، مهلت مقرر از تاريخ ابلاغ حكم به كسي كه به اين سِمَت تعيين مي‎شود، آغاز خواهد شد و اگر زوال اين سِمَت به واسطه‎ رفع حجر باشد، مهلت درخواست اعاده دادرسی از تاريخ ابلاغ حكم به كسي كه از وي رفع حجر شده است، آغاز می‌شود. (ماده 338 قانون آیین دادرسی مدنی)
 
چگونگی اجرای حکم مورد درخواست اعاده دادرسی

قابلیت اعاده دادرسی و حتی صرف درخواست اعاده دادرسی مانع از اجرای حکم نیست. در صورتی که قرار قبولی درخواست اعاده دادرسی صادر شود، از آنجاییکه با تشخیص دادگاه علایمی مبنی بر نادرست بودن حکم وجود دارد و اجرای آن ممکن است خساراتی را برای متقاضی اعاده دادرسی ایجاد کند، بنابراین در مواردی که جبران این خسارت ناممکن است، اجرای حکم متوقف می‎شود. با توجه به ماده 437 قانون آیین دادرسی مدنی، با صدور قرار قبولی اعاده دادرسی اصل بر توقف عملیات اجرایی حکم است؛ مگر اینکه محکوم‎به، مالی باشد و محکوم‎له تأمین مناسبی برای اجرای حکم بدهد. البته عملیات اجرایی زمانی متوقف می‎‌شود که حکم در حال اجرا باشد اما در صورتی که حکم قبلاً اجرا شده بود، دادگاه تا صدور حکمِ اعاده دادرسی نباید در خصوص اعاده‎ وضعیتِ عملیات اجرایی تصمیم بگیرد. باید توجه داشت که دادگاه در این خصوص نباید رأساً اقدام کند بلکه با تقاضای خواهانِ اعاده دادرسی، دادگاه دستور توقف اجرای حکم را می‎دهد.پس از توقف عملیات اجرایی تا معلوم شدن نتیجه‎ قطعی، اعاده دادرسی همچنان متوقف می‎ماند مگر اینکه محکوم‎به مالی باشد و محکوم‎له درخواست ادامه‎ آن را مطرح کند که در این ‎صورت با اخذ تأمین، عملیات اجرایی ادامه می‎یابد.
 
رأی دادگاه در مرحله اعاده دادرسی

چنانچه دادگاه پس از رسیدگی، درخواست اعاده دادرسی را وارد تشخیص دهد، حکم مورد درخواست اعاده دادرسی را نقض و رأی مقتضی صادر می‎کند. در صورتی که درخواست اعاده دادرسی در مورد قسمتی از حکم باشد، تنها همان قسمت نقض می‎شود. در صورتی که جهت اعاده دادرسی مغایرت دو حکم باشد و دادگاه پس از رسیدگی درخواست اعاده دادرسی را وارد بداند، حکم دوم (مؤخرالصدور) را نقض و حکم نخست درهر حال به قوت خود باقی خواهد بود. (ماده 439 قانون آیین دادرسی مدنی)
 
تصحیح رأی

تصحیح سهو یا اشتباهاتی که رأی صادره در مرحله‎ اعاده دادرسی متضمن آن است، با توجه به ملاک ماده 309 و تبصره ماده 435 قانون آیین دادرسی مدنی تا قبل از آن ‎که مورد شکایت قرار گیرد، با دادگاه صادرکننده حکم خواهد بود که رأساً یا بنا به درخواست هر یک از طرفین در این خصوص اقدام می‌کند.
 
چگونگی اجرای رأی صادره در مرحله اعاده دادرسی

در صورتی که حکم مورد درخواست اعاده دادرسی نقض شود، اقدامات اجرایی تا حدی که اجرا شده، باید به درخواست ذی‎نفع و با دستور دادگاهی که اجراییه را صادر کرده است، به حالت پیش از اجرا بازگردد اما اگر چنین حکمی قبلاً اجرا شده باشد، بازگشت عملیات اجرایی به حالت پیش از اجرا با توجه به ماده 39 قانون اجرای احکام مدنی منوط به نهایی شدن حکمی است که پس از اعاده دادرسی صادر می‎شود./حمایت
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۴۱
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
بنیامین
۱۴:۱۵ ۱۷ فروردين ۱۴۰۱
من برای حکم رشد پیش قاضی رفتم از من پرسید یک کیلو اهن بیشتر وزن دارد یا یک کیلو پمبه منم گفتم اهن که متاسفانه وزن شون برابر میشه الان اگه رای جوابش نه شد چیکا ر کنم
Germany
عباس بازیار
۱۳:۴۷ ۲۱ آذر ۱۴۰۰
سلام .من از کار فرما بی مورد منو از کار بیرون کرد شکایت ب بابت حق حقوقم رو کردم .جلسه ای که در اداره با بازرسی داشتیم از مبلغ چهل میلیون .با توافق بیست میلیون گرفته و رضایت دادم من میخواستم بیمه بیکاری درخواست داده بودم رو بگیرم بعداز دوهفته جوابیه اداره نیومده تا چه مدت طول می‌کشه جوابیه دستم بیاد .ممنون میشم مشکلم رو حل کنید .با تشکر
Iran (Islamic Republic of)
علی جوان
۲۳:۱۸ ۱۰ بهمن ۱۳۹۹
باسلام.درمورد واحد آپارتمانی پیش فروش شده به چند نفر رای قطعی دادگاه تجدیدنظر صادر وبه واحد اجرای احکام ارسال شده ولی واحد اجرای احکام رای را به شعبه تجدید نظر صادر کننده رای عودت داده .۱-علت چی میتونه باشه چون دادگاه اجرای احکام جواب نمیده۲-حداکثر زمان اصلاحات احتمالی چقدر هست؟
Iran (Islamic Republic of)
غلامرضا حق روستا
۰۳:۴۹ ۳۰ تير ۱۳۹۹
بنده یک مغازه سرقفلی سال 1380 خریداری کردم و صاحب ملک چهار مغازه دیگر را با ملکیت فروخته و فقط سی متر مغازه من سرقفلی بوده و بعد از خرید چون هیچ مرجع نکردن برای دریافت حق سرقفلی که سالی 1200 هزار تومان بود بنده تا سال 1397 به حساب دولت واریز و محضری کردم سال 97 صاحب ملک شکایت کردن منم وکیل گرفتم وکیل من عمدا یا سهواً کوتاهی کردن و حکم به نفع صاحب ملک صادر شد که حق سرقفلی من را بدهن اعتراض کردم تجدید نظر هم حکم بدوی را تایید کرده من چون دخالت مستقیم نداشتم بعد از صدور حکم تجدید نظر متوجه شدم که صاحب ملک شکایتی که مطرح کرده چون در زمان معامله زندان بودن خانم ایشان وکیل بوده و من ی مبایعه نامه از خانم صاحب ملک دارم و صاحب ملک چون مبایعه نامه نداشتن یا گم کردن ی مبایعه نامه با قیمتی کمتر از خرید اینجانب را جعل کردن و امضای بنده را نیز جعل کردن و با این مبایعه نامه جعلی با راهنمایی وکیل توانسته این حکم تخلیه بشرط پرداخت حق سرقفلی را که سال 97 کارشناسی شده را بگیرد و نتونست پول تهیه کند خواستم بدانم اگر درخواست کیفری به جهت جعل امضا و فریب دادن قاضی را مطرح کنم حکم تغییری خواهد کرد یا خیر. ممنون
Germany
محمد مهدی پاک نیت
۱۵:۵۶ ۱۲ تير ۱۳۹۹
سلام عرض ادب
آیا شعبه تجدید نظر زمانی که رای بدوی را پس از دو سال بررسی تایید نمود و رای قطعی شد و در مرحله اجرا قرار گرفت می تواند ورود کند و اجرا را متوقف کند و رای جدید صددرصد برعکس صادر کند از پاسخی که می دهید و زحمت می کشید سپاسگذارم
Iran (Islamic Republic of)
احمد حسینی
۱۸:۰۶ ۱۴ خرداد ۱۳۹۹
باسلام،اگر خوانده دعوا قبل از ایلاغ دادنامه بدوی نشانی خود راتغییر و به دادگاه اعلام ننمود و دادنامه به نشانی سابق ابلاغ گردید و مهلت بیست روز اعتراض خوانده به سر رسید و اعتراض ننموند و دادنامه بدوی قطعی شد و مفاد ان اجرا گردید .خوانده باتوسل به اینکه رای به دست من نرسیده به حکم دادگاه بدوی اعتراض که دادگاه تجدید نظر ان را پذیرفته و وارد ماهیت دعوا شده است ایا دادگاه تجدید نظر بر این اساس مجوز ورود به ماهیت دعوا ونقض دادنامه بدوی را دارد یا خیر
Iran (Islamic Republic of)
اسماعیل عالیجو
۱۳:۲۱ ۱۶ ارديبهشت ۱۳۹۹
باسلام باعرض پوزش بنده درتاریخ ۱۳۹۸/۵/۲۰باشخصی ۵۰۰میلون تومان به من بدهکاربوده یه نفرهم دوست من بوده وهم دوست اون شخص بنده را دعوت کرده اندبه خونه جهت تسویه حساب بعدازنیم ساعت دیگه توسط مامورین موادمخددربنده راگرفتارکرده اند۲گرم شیشه نه آزمایش شده ونه پیش بنده وزن کردن بنام بنده صورت جلسه کرده انددادگاهم برای بنده ۳۰ماه حبس ویک میلیون تونان جریمه صا درکرده اندباچه روشی بنده ادعاریه دادرسی بایدبدهم خداهشاکمک کنید
Iran (Islamic Republic of)
مسعود میری
۰۰:۲۹ ۲۷ فروردين ۱۳۹۹
با سلام اگه یک نفر در یک دعوا واقعاشرکت نداشته باشد ولی از طرف مقابل یکی بگوید این شخص مرا با اسلحه زده وقاضی برای وی چهار سال حکم صادر کند و دیوان عدالت هم این حکم را تایید و حکم برای اجرای احکام برود چه شخص و مقامی میتواند این حکم را نقض کنه
Iran (Islamic Republic of)
روزگار
۲۰:۱۱ ۲۴ دی ۱۳۹۸
با سلام
برج۳/۹۷بطلان معامله نسبت به من داده شد کا قاضی تاریخ بطلان و خسارت را از تاریخ عقد بیع زدند و برج۹/۹۷من نسبت به ید قبل خودم همین موضوع را درخواست دادم که قاضی بطلان را قبول کردن ولی خسارت من را از تاریخ دادخواست زدن حکم هم قطعی شد و تجدید نظر هم از طرف ید ماقبل من رد شد و حکم قطعی صادر شد من بعد از این حکم قطعی متوجه تاریخ شدم به قاضی وریس دادگاه اعاده دادرسی دادم قبول نکردن از چه راهی میتونم به حقم برسم تفاوت این تاریخ ۵۵میلیون تومان ضرر من میشه که من به شخص فیلم پرداخت کردم باتشکر
Iran (Islamic Republic of)
محمود
۱۷:۴۲ ۳۰ آذر ۱۳۹۸
سلام علیکم، بنده حدود ده ماه قبل به پرداخت مهریه محکوم شدم ، وبه مدت ۴ماه ازحقوقم کسر گردید، ولی همسرم تنها ملک اینجانب رابعنوان مال معرفی کرد وقاضی اجرا نیزتنها منزل بنده را به همسرم واگذار کرد، و در حال حاضرمن و دخترم آواره شده ایم راه برگشت این رای به چه صورت می باشد خواهشمند است توضیح بفرمائید
Iran (Islamic Republic of)
شاپور
۱۲:۰۲ ۲۵ مهر ۱۳۹۸
سلام
هیات داوری رای صادر کرده دادگاه بدوی هم رای صادر کرده حالا حالا مدارکی یافت شده که اساس رایهای صادره باطل میکند آیا میتوان اعاده دادرسی کرد؟ ممنونم
Iran (Islamic Republic of)
حبیب
۰۸:۲۱ ۱۲ مهر ۱۳۹۸
با سلام بنده در برج 13/ 3/ 98 یه ابلاغ از دیوان عدالت اداری مبنی بر تشخیص استنادات شما و رای به نفع من صادر شد در برج 4 مهلت 20روزه تجدید نظر تمام شد و در مورخه 5/ 5/ 98 گواهی قطعیت گرفتم حالا بعد از گذشت 4ماه پروتده من پیام برام اومده رفته تجدید نظر راهنمایی خواستم تشکر
Iran (Islamic Republic of)
داریوش
۲۰:۰۳ ۳۰ شهريور ۱۳۹۸
برادرم بافردی معامله ای کرده،دراین میان یک فقره از چکهای من را بمبلغ۳میلیون بهمراه چکهای خودش به طرف مقابل داده،زمان سررسید قادر به پرداخت نبوده و چک من و خودش برگشت خورده،بعد از آن برادرم مقادیری وجه به حساب طرف واریز کرده،بیشتر از ۳ میلیون من،،،حالا طرف شکایت کرده وبدون در نظر گرفتن وجه واریزی تمام چکها را به اجرا گذاشته،،،،
سوال:آیا نمیتوان ادعا کرد از مبلغ واریزی۳ میلیون مربوط به چک من هست و شاکی باید لاشه چک را برگرداند و از شکایت علیه من صرف نظر کند،
لطفا راهنمایی بفرمایید،وبگویید الان که شکایت کرده جدا جدا،من چطور میتوانم با داشتن رسید پرداخت ۳ میلیونی لاشه چکم را بگیرم،و با توجه به اینکه از شهر خودش اقدام کرده و احظاریه به من رسیده چگونه میتوانم به جلسه نروم مسیر دور را،،،
زنده و موفق باشید
Iran (Islamic Republic of)
غلامرضا حیدری
۰۳:۰۷ ۰۵ شهريور ۱۳۹۸
سلام من 8سال کار کردم و کارفرما دو سال آخر را سویت همان نزدیک کارخانه داد ک با خانوم زندگی کنم قرارداد نوشت یک ساله بعد از یک سال یک اتاق تو کارخونه داد بهم ک یک سال هم اونجا بودم ک اخراج شدم حالا رفته رو قرارداد سویت قبلی دست برده آدرس و زیر قرار داد هم خودش یک سال تمدید کرده تا آخر 97و من هم تا برج دو 98اونجا بودم برا اینکه حقوقم و حقم را نده رو قرار داد شکایت کرده در ضمن قرارداد داد نوشته بود ک روزی 150اگر بلند نشم کم میکنم البته مال سال 96بود خونه ک تو کارخونه داد قرار شد تا روزی ک کار میکنم باشم ب دادگاه حل اختلاف کیش هم گفتم حتی قرار داد اصل هم نشان دادم اما 12ملیون تومان جریمه شدم اعتراض زدم بازم تایید شد چون من کارگرم و اون سرمایه دار باید چیکار کنم تو رو خدا کمک کنید
Iran (Islamic Republic of)
تقی ار نهانیان
۰۳:۵۶ ۰۴ شهريور ۱۳۹۸
سلام...بنده در جرم مواد مخدر در دادگاه تجدید نظر خوزستان به ۲سال ۳ماه ۱۰روز محکوم شده ام...حالا از شما خواهش دارم آیا میتوانم به آخرین مرحله دیوانعالی برای تخفیف مجازات اقدام کنم...با تشکر...
Iran (Islamic Republic of)
عباس
۲۳:۴۶ ۲۰ مرداد ۱۳۹۸
باسلام دردادگاه ودرتجدیدنظرحکم قطعی علیه من صادرشدمبنی برقاچاق داروانهم بنده تاکنون دست به دارونزدم وحتی رنگ جعبه راندیدم فقط دارودرباربری بودومسعول باربری واطاعات به اجباروباگزارشهای دروغ بنده رابه هفتصدمیلیون بایکسال حبس محکوم کردن الان هم جلبم صادرشدوسندم درحالظبط است چکارکنم دیوان کشورهم رفتم پاپوشی برام دوختن زندگیم متلاشی شدالبته واگذارکردم به خداوامام زمان ع الان چه راهی دارم راهنماییم کنیددعاگویتان میشوم
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۸:۴۲ ۱۴ بهمن ۱۳۹۸
سلام اقا اخرش چی شداعاده دادرسی دادین داروی چی بوده
Iran (Islamic Republic of)
جوادعلی شهرکی
۰۲:۱۵ ۲۴ تير ۱۳۹۸
سلام همسرم تندخو و دعواگر بوده ۵سال است مهریه اش را به اجرا گذاشته من و دو بچه را رها کرد ورفت عدم تمکین او صادر شد وباخط خودش نوشت که نه قانون را قبول دارم ونه تمکین میکنم دادگاه هم رای به ازدواج مجدد داد و حق نفقه هم ندارد حالا بعد از چند سال درخواست مسکن داده دادگاه بدوی وشورای حل اختلاف درخواستش را رد کردند اما دادگاه تجدید نظر شکایت او وارد دانسته رای قطعی بر تهیه مسکن داده دادگاه شاهد پدرش راکه باعث همه گرفتاریها من بوده قبول کرده من هم ازدواج مجدد نمودم لطفا راهنمایی کنید چگونه رای قطعی دادگاه تجدید نظر را بشکنم با احترام
Iran (Islamic Republic of)
جواد
۲۳:۴۷ ۰۸ فروردين ۱۳۹۸
باسلام نوروز سال 1398 را به همه ایرانیان عزیز تبریک عرض میکنم.
علیه من حکمی با محکومیت مالی چهارصدمیلیون تومانی معادل چهارمیلیارد ریال در دادگاه شهریار صادر شده که استنادی های حکم نه اسمی از من هست نه امضای من در پرونده هست.من یک بیسوادم و شغلم کارگری است و این حکم به هیچ ماده و تبصره از قانون استناد نشده و طبق مواد 190,210,211,212,1207 و تبصره2 ماده 1210 و 1214 قانون مدنی که مقرر میدارند متعاملین باید برای معامله اهلیت داشته باشند و شرایط اهلیت را نوع,عقل و رشد میدانند.و تبصره2 ماده 1210 که مقرر میدارد((اموال صغیر را که بالغ شده است در صورتی میتوان به وی داد که رشد او ثابت شده باشد.)) و نظریه فقهی امام خمینی(ره)در کتاب تحریرالوسیله جلد سوم وکتاب وکالت و آرای وحدت رویه و رای هیات عمومی دیوان عالی کشور و نظریه مشورتی اداره حقوقی قوه قضائیه و آیه شریفه 6سوره نساء حکم صادره را نقض میکنند از طرفی قاضی صادر کننده رای هم از کاربرکنار شده است دو سال هم هست که رفت و آمد میکنم به هر ماده و تبصره اشاره میکنم درخواست تجدیدنظرخواهی یا واخواهی میکنم ترتیب اثری نمیدهند و حکم به اجرا رفته و آدمی نیستم که پرونده داشته باشم و راه دیگری پیدا کنم.اگر جمله ها را جابه جا نوشتم و به ترتیب جمله های قضایی نیست فقط خواستم حقیقت را بگویم ودلیل بیسوادی ام است.باتشکر از مدیرمحترم سایت
Iran (Islamic Republic of)
حسن رحیمی
۱۳:۲۴ ۰۸ بهمن ۱۳۹۷
سلام
من کی ازکارمندان بانک هستم البته سوالی که طرح میکنم. سوال همکاراست اشتباها در شکایتی که علیه یکی مشتریان بانک بوده ونتیجه دادگاه خواسته بانک بوده است تعیین اصل سود وجه التزام تسهیلات پرداختی کمتر حساب شده است تقریبا 15میلیون تومان الان همکارم برای مبلغ فوق چکارکند
Germany
kazem
۲۰:۰۹ ۰۶ خرداد ۱۳۹۷
پس گرفتن شهادت شهود میتونه باعث شکستنه رای بشه یا اصلا پس گرفتن شهادت وجود داره؟؟؟
Iran (Islamic Republic of)
مرضیه
۱۵:۲۵ ۲۰ ارديبهشت ۱۳۹۷
سلام.
Iran (Islamic Republic of)
ناصر
۲۳:۴۹ ۲۸ فروردين ۱۳۹۷
سلام
دادگاه بدوی در خصوص شکایت همسرم من را محکوم به ضرب و جرح کرده ولی کیفرخواست براساس اقامه قصامه بوده ،نه قسامه ای داده شد و رای بر اساس شهادت شهود صادر شد ،شهود علاوظهارات ضدونقیض و تناقضات کاملا مشهود حتی در اظهارات خود گفتن که زمان ضرب و جرح ما انجا نبودیم و عینا ندیدیم ،ولی من محکوم شدم .نمیدونم چیکار باید کنم رای هم قطعیه لطفا راهنمایی کنید
Netherlands
مسعودطهماسبي
۰۱:۵۷ ۰۷ فروردين ۱۳۹۷
با سلام
بنده بعنوان مدير عامل يه شركت يه كار دست دوم گرفتم انجام دادم پس از به اتمام رسيدن قرارداد براي ما اتمام فرارداد زدن وبعد از ان من ٨ميليترد كليم و اضافه كاري داشتم كه از اون ٨ميليارد تومن ١/٥ميلياردتومن تاييد شد توسط داور طرفين و٢٢مورد از ادعاهاي ما اصلا بررسي نشد كه من تو موعد مقرر اعتراض به راي داوري زدم وهنوز پرونده بروسي نشد و راي داور حكم اجرايي براي من اومده بايد چيكار كنم
Netherlands
مسعودطهماسبي
۰۱:۵۷ ۰۷ فروردين ۱۳۹۷
با سلام
بنده بعنوان مدير عامل يه شركت يه كار دست دوم گرفتم انجام دادم پس از به اتمام رسيدن قرارداد براي ما اتمام فرارداد زدن وبعد از ان من ٨ميليترد كليم و اضافه كاري داشتم كه از اون ٨ميليارد تومن ١/٥ميلياردتومن تاييد شد توسط داور طرفين و٢٢مورد از ادعاهاي ما اصلا بررسي نشد كه من تو موعد مقرر اعتراض به راي داوري زدم وهنوز پرونده بروسي نشد و راي داور حكم اجرايي براي من اومده بايد چيكار كنم
Iran (Islamic Republic of)
شهرام
۱۸:۴۷ ۱۹ اسفند ۱۳۹۶
باسلام
مهریه رادردادگاه به اجراگذاشتم حکم به پرداخت 300سکه و50 مثقال طلاداده شد ودادخواست اعسارازپرداخت مهریه شوهرداد ولی حکم دادگاه اعسار 50 مثقال طلاراازقلم انداخته بود ودرمهلت موردنظررای اعتراض به تصحیح رای نگذاشتم حکم به دادگاه تجدید نظررفت ودر انجابه قاضی این اشتباه که رخ داده راگفتم قاضی تجدید نظرحکم دادکه نسبت به طلاجات دادگاه بدوی اظهارنظرنکرده حال بایدبرای گرفتن 50 مثقال طلا چه باید کرد ممنون میشم پاسخ دهیدبقیه حکم که سکه بودند اجراگذاشتم ومختومه شد
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۲:۴۲ ۱۱ اسفند ۱۳۹۶
با سلام بنده در دادگاه بدوي راي گرفتم راي محكم كه دادرس امده شخصا سر زمين طرف اعتراض كرده دادگاه تجديد نظر راي بدوي نقض كرده الان كل شهر ما ميدونن حق من بوده لطفا راهنماي كنيد
Iran (Islamic Republic of)
پرهام
۱۲:۴۰ ۲۹ بهمن ۱۳۹۶
با سلام
خواهشا این جواب رو بدین به ایمیل
ایا بیمه میتواند بعد از سه ماه رای دادگاه گذشته و بیمه اعتراض بزند به رای دادگاه که درصد کم کنن؟دادگاه طی سه ماه سه بار برای بیمه نامه داده جواب ندادن بعدش گفتن اعتراض دارد درصورتی عملی اقدام نمیکنن به فرض ایا میتواند اعتراض بزند در چه صورت بعد از سه ماه رای دادگاه تشکیل پرونده در بیمه میتواند اعتراض بزند با اینکه دادگاه سه بار نامه داده جواب ندادن
Iran (Islamic Republic of)
عباس
۰۷:۴۳ ۲۷ بهمن ۱۳۹۶
ممنون
Iran (Islamic Republic of)
احمدي مقدم
۱۴:۴۳ ۲۵ بهمن ۱۳۹۶
با سلام، حدود دو سال پيش خانم اينجانب بدون عذر موجه خونه رو ترك كردن و شكايت كيفري ترك انفاق و همچنين شكايت حقوقي نفقه در دادگاهي در شهر ديگر كردند. حكم دادگاه كيفري برائت بوده و عنوان كرده عدم تمكين خانم محرز بوده ولي در دادگاه حقوقي به پرداخت ٧ ميليون محكوم شدم. البته به درخواست خودم طلاق داديم. سوالم اينه ك آيا حكم حقوقي تابع حكم كيفري است ؟ ايا ميشه اعاده دادرسي كنم؟؟ بايد پول رو پرداخت كنم؟؟
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۴:۲۷ ۱۷ بهمن ۱۳۹۶
شرایط تجدید نظر چیه؟
Iran (Islamic Republic of)
فاضل
۲۲:۱۹ ۰۸ بهمن ۱۳۹۶
سلام.اگر حکمی در اجراء غلط اجراء شود برای اعاده اجراء صحیح چکار باید کرد؟
Iran (Islamic Republic of)
فاضل
۲۲:۱۹ ۰۸ بهمن ۱۳۹۶
سلام.اگر حکمی در اجراء غلط اجراء شود برای اعاده اجراء صحیح چکار باید کرد؟
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۰:۲۸ ۰۲ دی ۱۳۹۶
سلام سال قبل من تصادف کردم وبنده مقصر حادثه شناخته شدم سپس رای قطعی صادر شد وبنده جریمه شدمودر اجرای احکام پرداخت نمودم سر نشینان من نیز برایشان دیه صادر شدوحالا بیمه اعاله دادرسی داده امکان شکستن رای کا یکطرفش اجرا شده هست
Iran (Islamic Republic of)
حامد
۱۱:۴۲ ۱۵ شهريور ۱۳۹۶
سلام سال قبل من تصادف کردم وبنده مقصر حادثه شناخته شدم سپس رای قطعی صادر شد وبنده جریمه شدمودر اجرای احکام پرداخت نمودم سر نشینان من نیز برایشان دیه صادر شدوحالا بیمه اعاله دادرسی داده امکان شکستن رای کا یکطرفش اجرا شده هست
Iran (Islamic Republic of)
ماجد سواری
۰۹:۰۳ ۱۱ تير ۱۳۹۶
باسلام خدمت شما عزیزان
بنده ده سال پیش دعوایی کردم که طرف شکایت کرد وبعد از چند جلسه حضور و ارائه دلیل ومدرک وشاهد قاضی ما رو تبرئه کرد ،الان بعد از ده سال مامورا وارد خونه شدن حکم جلب من دستشون بوده من نبودم خونه به خانواده گفتن باید جریمه و دیه پرداخت کنه وحکم قاضی هم قطعی هست ،قاضی بدون اینکه ما رو حاضر کنه حکم کرده والان بنده نمیدونم چکار کنم تو این ده سال دادگاه کجا بود که الان یهویی حکم تبرئه من شکسته بشه وعوض بشه ،راه و چاره چیست ،؟خواهش میکنم کمکم کنید
Iran (Islamic Republic of)
ماجد سواری
۰۹:۰۱ ۱۱ تير ۱۳۹۶
باسلام خدمت شما عزیزان
بنده ده سال پیش دعوایی کردم که طرف شکایت کرد وبعد از چند جلسه حضور و ارائه دلیل ومدرک وشاهد قاضی ما رو تبرئه کرد ،الان بعد از ده سال مامورا وارد خونه شدن حکم جلب من دستشون بوده من نبودم خونه به خانواده گفتن باید جریمه و دیه پرداخت کنه وحکم قاضی هم قطعی هست ،قاضی بدون اینکه ما رو حاضر کنه حکم کرده والان بنده نمیدونم چکار کنم تو این ده سال دادگاه کجا بود که الان یهویی حکم تبرئه من شکسته بشه وعوض بشه ،راه و چاره چیست ،؟خواهش میکنم کمکم کنید
Germany
ناشناس
۱۶:۰۵ ۲۳ مهر ۱۳۹۶
خدا کمک کنه
Iran (Islamic Republic of)
ماجد سواری
۰۹:۰۱ ۱۱ تير ۱۳۹۶
باسلام خدمت شما عزیزان
بنده ده سال پیش دعوایی کردم که طرف شکایت کرد وبعد از چند جلسه حضور و ارائه دلیل ومدرک وشاهد قاضی ما رو تبرئه کرد ،الان بعد از ده سال مامورا وارد خونه شدن حکم جلب من دستشون بوده من نبودم خونه به خانواده گفتن باید جریمه و دیه پرداخت کنه وحکم قاضی هم قطعی هست ،قاضی بدون اینکه ما رو حاضر کنه حکم کرده والان بنده نمیدونم چکار کنم تو این ده سال دادگاه کجا بود که الان یهویی حکم تبرئه من شکسته بشه وعوض بشه ،راه و چاره چیست ،؟خواهش میکنم کمکم کنید
Iran (Islamic Republic of)
بهنام مصبیی زاده
۰۵:۳۹ ۲۲ خرداد ۱۳۹۶
بعد از حکم چند روز فرست دارد اتراز بگذرد
Iran (Islamic Republic of)
بهنام مصبیی زاده
۰۵:۳۹ ۲۲ خرداد ۱۳۹۶
بعد از حکم چند روز فرست دارد اتراز بگذرد
آخرین اخبار