به گزارش
خبرنگار علمی باشگاه خبرنگاران، محقق ایرانی با همکاری پژوهشگران دانشگاه هاروارد و ام ای تی موفق به ساخت قطعات الکتریکی زیستتخریب پذیر و زیست سازگار با قابلیت کاربرد در بدن انسان شدند.
به گفته آنان این قطعات سبک و کم حجم بوده و به روشی کم هزینه قابل تولید است. این تحقیقات در مقیاس آزمایشگاهی انجام گرفته و موفقیت آمیز بوده است.
امروزه کاربرد قطعات الکترونیکی در زندگی روزمرهی انسان بسیار گسترده شده است. از مهمترین کاربردهای چنین قطعاتی استفاده در زمینهی سلامت انسان و به طور کلی حوزهی پزشکی است.
ساخت مواد قابل کاشت در بدن، پانسمانهای هوشمند و حتی حسگرهای مورد استفاده در صنایع غذایی نمونههایی از قابلیتهای این قطعات است. با این حال عمدهترین محدودیتهای موجود در این زمینه، انعطاف پذیری کم مدارها و قطعات الکترونیک و ایجاد واکنشهای ناخواسته در بدن موجودات است.
سید علیرضا حسنی نجف آبادی گفت: ایجاد بستری مناسب برای ساخت قطعات الکترونیکی به شکل زیست سازگار و زیست تخریب پذیر و با هزینهی کم بوده است. قطعات ساخته شده علاوه بر تأمین ویژگیهای مدنظر، کم حجم و سبک بوده و در نتیجه امکان استفاده از آن توسط بیمار به راحتی وجود دارد.
بطور کلی نتایج این طرح در صنایع وابسته به سلامت افراد اعم از داروسازی، مهندسی پزشکی، پزشکی و در بسیاری از صنایع دیگر کاربرد خواهد داشت.
انتهای پیام/