معاون رئیس شورای اجرایی افغانستان در سفر خود توانست نظر مساعد تهران برای همکاری با کابل را به دست آورد که این همکاری‎ها را می‎توان در راستای حیات‎بخشی افغانستان موثر دانست.

به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران ، معاون رئیس شورای اجرایی افغانستان در سفر خود توانست نظر مثبت دولت تهران برای همکاری با کابل را به دست آورد که این همکاری‎ها را می‎توان در راستای حیات‎بخشی افغانستان موثر دانست.
 
«محمد محقق» معاون دوم شورای اجرایی دولت وحدت ملی افغانستان طی سفری به تهران با رئیس جمهور، رئیس مجلس شورای اسلامی، معاون اجرایی رئیس جمهور، وزرای کشور، امور خارجه، تحقیقات و فن‎آوری، کار، تعاون و رفاه اجتماعی و همچنین معاون وزارت بهداشت ایران دیدار و گفت‎وگو کرد.
 
محقق در این دیدارها ضمن گفت‎وگو برای گسترش و استحکام روابط بیشتر کابل–تهران توانست تعهدات مقام‎های ارشد دولتی ایران را در بخش‎های مختلف برای دولت کابل بگیرد.
 
در این دیدارها، مقام‎های ایرانی متعهد شدند تا اقامت حدود 450 هزار مهاجر افغان را تمدید کند، 500 بورسیه تحصیلی به افغان‎ها دهند، سازمان سجنش وزارت علوم با وزارت آموزش عالی در مورد کنکور افغانستان همکاری کند، وزارت آموزش و پرورش ایران با وزارت آموزش و پرورش افغانستان در راستای ساخت مدارس دولت کابل همکاری کرده و همچنین ایران در بخش‎های بهداشتی و فعال‎سازی مرکز تون‎بخشی معلولان افغان اقدام کند.
 
باتوجه به اهمیت و تأثیرگذاری این کمک‎ها و همکاری‎های دولت تهران هر کدام آن را به طور اختصار در زیر بررسی خواهیم کرد.
 
نخست تمدید مدارک اقامتی 450 هزار افغان مهاجر برای 6 ماه دیگر جای تأمل و بررسی دارد، زیرا تجدیدنظر در اقامت این مهاجرین برای تداوم حیات آن‎ها موثر و موید به نظر می‎رسد.
 
افغان‎ها و افغانستان هم‎اکنون با شرایط سخت و دشواری دست و پنجه نرم می‎کند، افزایش خشونت‎ها، ناامنی‎ها از یک طرف، فقر اقتصادی موجود و نبود کارگاه‎های تولیدی از سوی دیگر افغان‎های حاضر در این کشور را رنج داده و سبب زندگی مشقت‎باری شده است.
 
با توجه به اینکه دولت کابل به زودی نمی‎تواند به نابسامانی‎های موجود نقطه پایان گذاشته و زمینه‎های اشتغال‎زایی و فقرزدایی را در داخل قلمرو خود نهادینه کند، عودت مهاجرین افغان یک امر عاقلانه در شرایط کنونی به نظر نمی‎رسد.
 
از سویی دیگر مهاجران افغان می‎تواند با توجه به اینکه ایران در امنیت است و زمینه‎های کار فراهم است به زندگی نسبتاً آرام خود ادامه داده و دغدغه‎ای خشونت و ناامنی و همچنین بی‎کاری را نداشته باشند.
 
دوم اینکه افغان‎ها با توجه به اینکه افغانستان پس از 3 دهه جنگ آرامش نسبی یافته و تاکنون دانشگاه‎های این کشور نه زمینه جذب تمام دانشجویان را دارد و نه دانشگاه‎های این کشور با معیارهای جهانی است، اعطا و تجدید نظر در 500 بوسیه آموزشی امری ستودنی است.
 
افغان‎های که با این بورسیه‎های تحصیلی وارد ایران می‎شوند، بدون شک در آینده خود و افغانستان نقش موثر و مثمری خواهد داشت، زیرا سطح تحصیلات و کیفیت آموزش آن‎ها برتر از دانشگاهیان داخل افغانستان و دیگر کشورهای منطقه خواهد بود.
 
از طرف دیگر، داوطلب‎های کنکور در افغانستان با دغدغه‎های زیاد مواجه بوده و این موارد باید حل شود که جمهوری اسلامی ایران با دولت کابل متعهد شده تا با دولت کابل در راستای مشکلات موجود فراروی کنکور این کشور همکاری کند.
 
همکاری در بخش کنکور علاوه بر اینکه می‎تواند کنکور این کشور را استاندارد سازد، در راستای گزینش و انتخاب دانشجویان برتر و راه یافتن آن‎ها در دانشکده‎های مطلوب آنها موثر خواهد بود.
 
علاوه بر مشکلات آموزشی در دانشگاه‎های افغانستان و همچنین نبود کیفیت لازم در مدارس این کشور مدارس افغانستان با مشکلات زیادی دیگر مواجه است که باید با دقت و تأمل به آن نگریسته شود.
 
از ولایت‎ها دوردست و دور افتاده تا شهرهای بزرگ افغانستان و حتی کابل مدارس دارای ساختمان نیست و اگر هم برخی مدارس ساختمان دارد، آنگونه که باید باشد، نیست.
 
با این وجود، همکاری جمهوری اسلامی ایران در بخش ساخت مدارس نیز امر ستودنی بوده و برای بهبود آموزش و پرورش افغانستان گام دوستانه‌ای برشمرده می‎شود.
 
با توجه به مواردی که ایران به دولت کابل متعهد شده‌اند، می‎توان امیدوار بود که این همکاری‎ها برای آینده دولت کابل موثر و مثمر بوده و برای افغانستان و افغان‎ها حیات‎بخش به حساب می‎آید.
 
/انتهای پیام
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار