دکتر پرویز بهرامی دبیر یازدهمین کنگره بین المللی صرع ایران در گفتگو با
خبرنگار بهداشت و درمان باشگاه خبرنگاران افزود: صرع یکی از شایعترین اختلالهای سیستم عصبی مرکزی است که تاریخچه آن به 2 هزار سال قبل از میلاد میرسد.
وی اضافه کرد: صرع سالانه بار سنگینی را چه از نظر روانی - اجتماعی و چه از بعد هزینه بر دوش افراد مبتلا و خانوادههای آنان تحمیل میکند.
دبیر یازدهمین کنگره بین المللی صرع ایران اظهار کرد: کنترل و درمان صرع با توجه به شیوع بالای آن نیازمند آگاهی کامل و اطلاع رسانی است و از نظر جنبههای مختلف مانند تشخیص، بررسی مناسب و درمان دقیق باید صورت گیرد.
به گفته وی ضربه به سر میتواند منشا بروز صرع شود. این بیماری اختلال در عملکرد و کارکرد مغز است و به عنوان بیماری تلقی نمیشود.
عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی لرستان با بیان اینکه تجهیزات تخصصی نوار مغزی در کشور وجود ندارد، گفت: در کشور مرکز جامع صرع درمانی وجود ندارد و ضروری است که مرکزی برای درمان بیماران صرع ایجاد شود.
به گفته وی همچنین تجهیزات تخصصی صرع ، ابزار ویژه تشخیص و درمان phet در کشور وجود ندارد گخ باید این تجهیزات در اختیار پزشکان قرار گیرد تا مشکلات بیماران صرع مرتفع شود.
بهرامی یاد آور شد: مرکز جامع صرع درمانی در دانشگاه های تهران، شهید بهشتی ، شیراز، مشهد و تبریز باید فعال شود.
به گفته وی برخی از بیماران برای انجام (پت ) به خارج اعزام میشوند. پت در واقع نوعی تصویر برداری مغزی است که عملکرد بخشهای مختلف مغز را نشان میدهد.
دبیر علمی و اجرایی یازدهمین کنگره بین المللی صرع ایران با بیان اینکه زنانی که دچار صرع هستند می توانند فرزندان سالمی را به دنیا بیاورند گفت : مصرف دارو منعی برای بارداری آنها نیست.
بهرانی توضیح داد: از هر 100 بیمار مصروع حدود 96 تا 98 درصد فرزندان سالم به دنیا می آورند.
به گفته وی اگر در تمامی بارداری های سالم حدود یک تا دو درصد ناهنجاری جنینی داشته باشیم در بیماری صرع ممکن است 2 تا 4 درصد ناهنجاری جنینی وجود داشته باشد.
وی در خصوص علایم ابتدایی این بیماری توضیح داد: خیرگی به یک نقطه ، پلک زدن مکرر و جا افتادن کلمات می تواند از علایم اولیه بیماری محسوب شود و این بیماری می تواند از بدو تولد تا سنین مختلف فرد را درگیر نماید.
بهرامی یادآور شد: در یازدهمین کنگره صرع مباحثی در خصوص جراحی صرع و مشکلات آن در ایران به مخاطبان ارایه می شود و همچنین از تجهیزات تشخیصی و درمانی این بیمار نیز مورد بحث و بررسی قرار می گیرد.
از دیگر محورهای مورد بررسی در این کنگره می توان صرع مقاوم به درمان ، بارداری و صرع ، تغذیه و صرع ، درمان جراحی صرع ، توانبخشی در صرع ،اطفال ،جنبه های روانی و اجتماعی نام برد.
عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی لرستان افزود: میمهانانی از کشورهای آمریکا ، کانادا، ژاپن ، لبنان و کشورهای اروپایی شرکت کردهاند.
به گفته وی 120 مقاله علمی به دبیرخانه این کنگره ارسال شده است.
یازدهمین کنگره انجمن صرع ایران در روزهای 8 تا 10 بهمن 93 در مرکز همایش رازی تهران برگزار میشود.
انتهای پیام/