یکی از روش های ترک قطعی سیگار روش نوینی است که با 20 مرحله صورت می گیرد.

دکتر نصیر دهقان عضو جمعیت مبارزه با استعمال دخانیات کشور در گفتگو با خبرنگار کلینیک باشگاه خبرنگاران گفت: در حال حاضر روش های زیادی برای ترک سیگار وجود دارد اما همه آنها ممکن است کارایی لازم را نداشته باشد.

وی افزود: ما به افرادی که خواهان ترک سیگار هستند روش نوینی پیشنهاد می کنیم که شامل 20 قدم است.

۱- به خود اعتماد به نفس داشته باشید و به کارهای سختی که قبلا” در مقابل شما قرار گرفته و به آسانی از عهده آن بر آمده اید فکر کنید.

۲- هدف از ترک سیگار را در خودتان مشخص کنید.

۳- فایده های ترک سیگار را در یک لیست نوشته و هر روز بخوانید ، به طور مثال : عمر طولانی ، احساس بهتر در فرد ، پس انداز مالی و استشمام بوی بهتر.

۴- از افراد خانواده و دوستان خود درخواست کمک روحی و معنوی کنید . به شما کمک فکری نمایند ولی تحت هیچ شرایطی نمی بایست شما را متهم به این اشتباه نمایند ، فراموش نکنید که شما قدم بسیار بزرگی بر می دارید.

۵- برای ترک سیگار روز مشخصی را تعیین نموده و فراموش نکنید که این روز شروع زندگی جدید شماست.

۶- برای ترک سیگار از کمکهای پزشک می توانید استفاده کنید.

۷- ورزش را در راس فعالیتهای خود قرار دهید ، در عین ورزش کسی به فکر سیگار کشیدن نمی باشد و سیگار قدرت بدنی را در عین ورزش کاهش می دهد در هفته حداقل ۳۰-۴۰ دقیقه ورزش کنید.

۸- در روز ۳-۵ دقیقه تمرین تنفسی کنید . چشمهای خود را ببندید ، از بینی خود نفس عمیق بکشید و برای چند ثانیه نفس خود را نگه داشته و به آرامی بازدم خود را از دهان خارج نمائید . خواهمید دید که با پیشرفت اینگونه تمرینها در تنفس تغییراتی حاصل می گردد.

۹- اگر کسی به شما سیگار تعارف کرد با قاطعیت کامل دستش را رد کرده و از ترک سیگار وی را مطلع سازید.

۱۰- در روزیکه قرار است سیگار را ترک نمائید از چند روز قبل تر سیگار را کم کنید ، پاکت سیگار خود را فردی که صمیمانه شما را دوست دارد و سلامتی شما برای وی بسیار مهم است بدهید و تا روز ترک سیگار از وی بخواهید روزانه مقدار مصرف را به تدریج کم کنید.

۱۱- در بین افراد سیگاری مرسوم می باشد که به سیگار به تدریج نمی بایستی ترک شود بلکه بصورت آنی می بایست ترک کنید . ولی در تحقیقات مشاهده می گردد که اینگونه ترک سیگار موجب اختلالات روانی می گرددد. از اینرو ترک تدریجی سیگار بدون هیچگونه عارضه روانی بسیار کارسازتر می باشد.

۱۲- اگر دوست و یکی از بستگان شما مایل به ترک سیگار می باشد بهتر است که با همدیگر این روند را طی نمائید و به یکدیگر اعتماد روحی القاء نمائید.

۱۳- دندانهای خود را همیشه تمیز نگه دارید.

۱۴- پس از ترک سیگار حتما” به خود جایزه بدهید.

۱۵- به جهت دفع سموم بدن که زائده مصرف سیگار می باشد روزانه به مقدار زیاد آب مصرف نمائید .ضمنا” با مصرف آب از خوردن مواد غذایی زیاد جلوگیری به عمل آمده و از مشکل چاقی بعد از ترک سیگار هم رهایی خواهید یافت.

۱۶- عموما” وقتی نارحت هستید ، پس از غذا ، پس از بازگشت از کار به منزل و در میهمانیها شما سیگار می کشیده اید ، در این مواقع با سرگرم کردن خود از مصرف سیگار خودداری نمائید.

۱۷- چون ممکن است که شما سالهای طولانی به استعمال مشغول بوده باشید دست و دهان شما شاید نتواند تحمل خالی بودن را نماید از این رو با مصرف شکلات ، خلال دندان ، و خشکبار از نظر روانی برای دست و دهان خود جسمی چون سیگار درست نمائید.

۱۸- نظر خود را در خصوص ترک سیگار نوشته و هر روز بخوانید.

۱۹- پشت عکس عزیزترین فرد زندگیتان جمله ای « به تو قول می دهم که دیگر سیگار نکشم » را نوشته و هر روز این عکس را دیده و آن را بخوانید.

۲۰- در صورت تمایل به استفاده سیگار به جای روشن کردن یک سیگار ، احساس خود را در دفتر خاطرات خود بنویسید و این دفتر را هر روز به همراه داشته باشید.

انتهای پیام/
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار