با اعلام اسامی بخش مسابقه نگاه نو سی و سومین جشنواره فیلم فجر سام قریبیان و علی ملاقلی‌پور فرزند دو پیشکسوت سینما جز غایبان این بخش از حضور در این دوره ناکام ماندند.

به گزارش خبرنگار سینما باشگاه خبرنگاران؛ حرف و حدیث درباره جشنواره فیلم فجر همیشه بوده و ظاهرا همواره خواهد بود از آنها که نمی خواهند بیایند تا آنها که با دلخوری از جشنواره بیرون می روند، از هیئت انتخاب تا هیئت داوران، از فیلم ها تا حاشیه های شرقی و غربی شان، هنرپیشه ها، نویسنده ها، صنف فیلمبرداران، تدوینگرهاو ... همه درگیرند با ماجرای فجر تا جایی که کم اهمیت شدن ای فستیوال برای هر کسی خبر مهمی می شود.

بخش نگاه نو جشنواره فیلم فجر چند سالی است پاتوق فیلم سازان نسل جدید شده و حتی توانسته قسمت عمده ای از این فستیوال را به خودش اختصاص دهد. حالا تمام آن حرف و حدیث های معمول درباره این بخش هم صدق می کند و اولین مورد آن ورودی جشنواره است.

هیئت انتخاب تصمیم خودش را گرفته و شرکت کنندگان در بخش نگاه نو سی و سومین جشنواره فیلم فجر انتخاب شده اند. حالا حتی بررسی بازمانده ها از شرکت در بخش رقابتی هم خالی از لطف نیست چون شاید به عقیده خیلی ها بخش مهمی از سینمای ایران در همان قسمت حذف شده جریان داشته باشد.

با اعلام اسامی بخش مسابقه نگاه نو سی و سومین جشنواره فیلم فجر، چهارپنجم از متقاضیان حضور در بخش نگاه نو این فستیوال، ناکام مانده و فرصت رقابت با دیگر فیلم سازان اولی را از دست دادند.

در میان غائبین بخش نگاه نو در این دوره، غیر از خود فیلمسازها نام های بزرگ دیگری هم به چشم می‌خورند یعنی بازیگرانی که به عنوان چهره هایی شناخته شده حضور پررنگی در فیلم ها داشتند و با خذف فیلم ها برخی از آنها نیز کنار رفتند. 

نکته قابل توجه هنگام نگاه به فهرست این اسامی آنجاست که دو نفر، که یکی یادگار فیلمسازی مشهور و دیگری فرزند یک هنرپیشه باسابقه است هم  از شرکت در رقابت‌ها بازماندند؛ سام قریبیان و علی ملاقلی پور نتوانستند اولین فیلم‌های خود را در جشنواره شرکت دهند و فاطمه معتمد آریا نیز که بعد از مدت ها با دو فیلم "بهمن" و "یحیی سکوت نکرد" به جشنواره آمده بود این فرصت را در بخش نگاه نو از دست داد البته احتمال حضور فیلم "بهمن" در بخش سودای سیمرغ وجود دارد.

در این گزارش سعی کردیم فیلم های غایب در بخش نگاه نو سی و سومین جشنواره فیلم فجر معرفی کنیم. 



آزادی مشروط

حسین مهکام از جمله کارگردانان جوانی است که فرم حضور در سی و سومین جشنواره بین المللی فیلم فجر را پر کرد اما نتوانست با "آزاد ی مشروط" به عنوان اولین تجربه خود در حوزه سینمای بلند، در این جشنواره حضور پیدا کند.

این فیلم با مضمون اجتماعی روز و با محوریت توجه به زیرساخت های اجتماعی، فرهنگی، اخلاقی در جامعه است و در آن بازیگرانی چون رامبد جوان، هنگامه قاضیانی، شاهرخ فروتنیان، حسین پاکدل، علیرضا آقاخانی، علیرضا مظفری، محمد کارت، محمد علی کیانی، بهاران بنی احمدی و میثم غنی زاده حضور دارند.


خون به پا می شود

یکی دیگر از فیلم هایی که احتمال حضور آن در بخش نگاه نو جشنواره فیلم فجر وجود داشت، فیلم سینمایی "خون به پا می شود" اولین تجربه سینمایی حماسه پارسا بود که انتخاب نشد.

این فیلم یک تریلر اجتماعی- پلیسی است که در آن بازیگرانی چون فرامز قریبیان، حامد بهداد، همایون ارشادی، حماسه پارسا، محمدرضا فرد، سارا منجزی، مرجان قدوسی، احسان بذلی، مهرا گل محمدی، اشکان نجاتی، بهزاد جعفری، هومن فرقانی نژاد، پانیذ پارسا، احسان کلانگی و... حضور دارند.


یحیی سکوت نکرد

کاوه ابراهیم پور نیز از جمله کارگردانان جوانی است که با اولین تجربه سینمایی خود با نام "یحیی سکوت نکرد" و با تهیه کنندگی تینا پاکروان از کور رقابت جاماند.

فاطمه معتمد آریا، ندا جبرئیلی، تورج منصوری، رابعه اسکویی، علیرضا محمدی، مریم شیرازی و ماهان نصیری بازیگران این فیلم هستند.

این فیلم داستان کودکی است که ناگهان مجبور می شود با عمه ای که تا به حال ندیده است زندگی کند. حضور کودک در خانه عمه سبب می شود تا او رازهایی را از عمه خود کشف کند.


بهمن

مرتضی فرشباف با فیلم سینمایی "بهمن" شانس حضور در سی و سومین جشنواره بین المللی فیلم فجر را از دست داد.

این فیلم داستان زنی به نام هما از مجرب ‌ترین پرستاران بیمارستان است که پیشنهاد شب ‌کاری ۱۰ روزه‌ای را می‌ پذیرد. هما دچار بی‌ خوابی می‌شود و نحوه رویارویی او با کار خود و خانواده چنان می‌ شود که در آستانه فروپاشی قرار می‌گیرد.

فاطمه معتمدآریا و احمد حامد همسر این بازیگر سینما در این فیلم به ایفای نقش پرداخته ‌اند. مریم شیرازی، امیر نصیری یکتا، فریده اسماعیلی و شیرین یزدان بخش دیگر بازیگران این فیلم هستند و جواد نوروزبیگی تهیه کنندگی آن را برعهده دارد.


۳۶۰ درجه

سام قریبیان به تازگی ساخت اولین فیلم سینمایی خود با نام "۳۶۰ درجه" را به پایان رساند اما در این بخش انتخاب نشد. فرامرز قریبیان در این پروژه به عنوان تهیه کننده در کنار پسرش قرار دارد.

در خلاصه داستان این فیلم آمده است: راز و رمز حقیقی جهان در آن چیزی است که آشکار است، نه پنهان.

از جمله بازیگرانی که در این فیلم حضور دارند می توان به امیرآقایی، ناصر آقایی، حبیب اسماعیلی، پریناز ایزدیار، میترا حجار، رضا رویگری، بهاره رهنما، حسین سلیمانی، سام قریبیان، احسان کرمی، بابک کریمی، میلاد کی مرام، علیرضا محمدی و حامد مدرس اشاره کرد.


هاری

امیراحمد انصاری نیز با اولین تجربه سینمایی خود با نام "هاری" فرم حضور در سی و سومین جشنواره بین المللی فیلم فجر را پر کرد اما این فیلم هم برای این بخش انتخاب نشد. تهیه کنندگی این فیلم را مهدی مددکار و علی شاه حاتمی برعهده دارند.

در این فیلم سینمایی بازیگرانی چون علیرضا کمالی، مینا ساداتی، حسین سلیمانی، مجید واشقانی، اکبر معززی، ماریه ماشاالهی، اصغر طبسی، علی گلبهاران، اشکان مهری، ندا فرهنگ مهر، سمانه افتخاری، میلاد کی مرام، هنگامه قاضیانی و جمشید هاشم پور حضور دارند.
حضور جمشید هاشم‌پور در نقش یک بدمن از ویژگی‌های این فیلم است که بار دیگر این بازیگر محبوب دهه ۶۰ را مقابل دوربین قرار داده است.
در خلاصه داستان "هاری" آمده است: من هرکاری می کنم برای این که بچه من تو این سگدونی که من بزرگ شدم، بزرگ نشه....


متولد ۶۵

فیلم سینمایی "متولد ۶۵" از دیگر فیلم هایی است که امکان حضور در سی و سومین جشنواره بین المللی فیلم فجر پیدا نکرد. کارگردانی این فیلم را مجید توکلی و تهیه کنندگی آن را محمد مهدی عسگرپور برعهده دارند. جمیله دارالشفایی فیلمنامه "متولد ۶۵" را نوشته است و سید رضا میرکریمی نیز به عنوان مشاور کارگردان در این پروژه همکاری می کند.

قصه فیلم فضای اجتماعی-عاشقانه دارد و درباره دختر و پسر دهه ۶۰ است که عاشقانه ها، مناسبات شهری و اجتماعی و روابط انسان ها را به تصویر می کشد.

همراهی دو فیلمساز مطرح چون عسگرپور و میرکریمی در کنار این کارگردان جوان که پیشتر سابقه کار در مطبوعات سینمایی را داشته از ویژگی‌های این اثر است.


قندون جهیزیه

علی ملاقلی پور فرزند زنده یاد رسول ملاقلی پور نیز اولین تجربه سینمایی خود با نام "قندون جهیزیه" نتوانست در جشنواره فجر نمایش دهد.

در خلاصه داستان "قندون جهیزیه" آمده است: عطا و معصومه در خانه ای مستاجر هستند، موعد اجاره آن ها پایان یافته اما آنها می خواهند در خانه بمانند. 

سعید سعدی تهیه کننده این فیلم سینمایی است.

در این فیلم بازیگرانی چون صابر ابر، نگار جواهریان، مصطفی ساسانی، حسن عباسی، وحید نفر، حیدر زرقومی، اکبر عبدی، افسانه چهره آزاد و کریم اکبری مبارکه حضور دارند.

علی ملاقلی پور سال ها در کنار پدرش تجربه فیلمسازی و دستیاری داشته است. البته این فیلم نگاهی مستقل از کارنامه زنده یاد ملاقلی پور دارد و حاکی از رویکرد مستقل ملاقلی پور جوان است.


آوا

فیلم سینمایی "آوا" به کارگردانی سیامک کاشف آذر و تهیه کنندگی فرشته مهدی زاده که در ابتدا با نام "دایره داوود" پروانه ساخت گرفته بود، قرار بود سال گذشته در سی و دومین جشنواره فیلم فجر حضور داشته باشد، اما بنا به دلایلی به این دوره از جشنواره نرسید. اما برای امسال هم انتخاب نشد.

فیلم سینمایی"آوا" داستان زندگی پسر بچه كشتی گيری را روايت می‌ كند كه دچار اتفاقاتی می ‌شود. در این فیلم بازیگرانی چون جمشید هاشم پور، حسین یاری، بهنوش طباطبایی، حمیدرضا آذرنگ، کریم اکبری مبارکه، شهین تسلیمی، آرشام طالبی و شایان شاهسون حضور دارند.


ماموریت تهران

مهدی مظلومی از جمله کارگردانان شناخته شده تلویزیون است که این بار تصمیم گرفته با اولین تجربه سینمایی خود با نام "ماموریت تهران" به سی و سومین جشنواره فیلم فجر نرسید.

تهیه کنندگی این فیلم را مسعود ردایی برعهده دارد و فیلم داستان چند مامور است که برای جاسوسی و خرابکاری وارد ایران می شوند و با اتفاقاتی روبرو می شوند. در "ماموریت تهران" بازیگرانی چون رضا عطاران، مهدی هاشمی و لیلا اوتادی حضور دارند.


پل خواب

از دیگر کارگردانان جوانی که احتمال داشت در این دوره از جشنواره فیلم فجر حضور داشته باشد می توان به "اکتای براهنی" اشاره کرد اما این کارگردان جوان با اولین ساخته سینمایی خود با نام "پل خواب" برای سی و سومین جشنواره فیلم فجر انتخاب نشد. این فیلم برداشتی آزاد از "جنایات و مکافات" داستایوفسکی است. کارگردان این فیلم پسر رضا براهنی نویسنده معاصر است.

"پل خواب" یک فیلم اجتماعی است که در فضای امروز روایت می شود و از جمله بازیگران این فیلم می توان به حامد بهداد، اکبر زنجانپور، آناهیتا افشار و هومن سیدی اشاره کرد.


تتل و راز صندوقچه

فیلم سینمایی "تتل و راز صندوقچه" به کارگردانی وحید گلستان درباره بزغاله‌ای است که با اشتباهش موجب بروز یک سری مشکلات برای خود و دیگران می‌شود و تنها کسی که می‌تواند این مشکلات را برطرف کند خودش است.

در این فیلم سینمایی بازیگرانی چون علیرضا خمسه، حدیث فولادوند، مهران احمدی، حسن معجونی، رضا فیض نوروزی، نادر سلیمانی، علی ابوالحسنی و غزل ذوالفقاری حضور دارند.

این فیلم همانطور که نام و داستانش پیداست برای گروه سنی کودک و نوجوان مناسب است.


داره صبح می شه

"یلدا جبلی" سال گذشته قصد داشت با فیلم سینمایی "داره صبح می شه" در جشنواره فیلم فجر حضور داشته باشد اما این فیلم به جشنواره سی و دوم نرسید و برای سی و سومین جشنواره فیلم فجر انتخاب نشد.

رويا نونهالی، مهدی احمدی، رعنا آزادی ور، بابک کريمی، اميرحسين آرمان، الهه حصاری، فريبا جدی کار، گيلدا حميدی و… از بازيگران اين فيلم هستند.

اين فيلم در چهار اپيزود ساخته شده است و هر اپيزود روايتگر يک داستان اجتماعی مستقل است، اما حضور يک شخصيت ثابت اين چهار اپيزود را به هم مربوط کرده است.


ذوب شدن پادشاه

"ذوب شدن پادشاه" اولین ساخته هوتن زنگنه پور است که غلامرضا گمرکی تهیه کنندگی فیلم را برعهده دارد.

شهرزاد کمال‌زاده، فرشید نوابی، لیلا زارع، نسیم ادبی، سینا رحمانی و فرخ نعمتی بازیگران این فیلم سینمایی هستند.

در خلاصه داستان «ذوب شدن پادشاه» آمده است: رمانی پرفروش به چاپ رسیده است. داستانی که ماجراهای عاشقانه دو زوج را روایت می‌کند اما انتهای داستان تراژیک است و این پایان، قهرمانان رمان را برعلیه خالقشان برمی‌آشوبد اما ماجرا به همین جا ختم نمی‌شود...


روز مبادا

"روز مبادا" نام فیلمی است که فائزه عزیزخانی آن را کارگردانی کرده است و تهیه کنندگی "روز مبادا" را نگار اسکندرفر و محمد احمدی برعهده دارند. در این فیلم بازیگرانی چون هدیه تهرانی، شیرین آقارضا کاشی، ولی اله عزیزخانی، وحید عزیزخانی، مجید عزیزخانی، سمیرا مدنی، فرزانه گرایلی، شانی عزیزخانی، حسین کاکاوند، اعظم دهقان منشادی، بهروز فروغی، فاطمه گرایلی، فرهنگ لرستانی حضور دارند.
فیلم داستان مادری است که هوای رفتن کرده و زندگیش رنگ دیگری گرفته، اما اهل خانه او را باور نمی کنند.


مهمان

بهزاد رفیعی نیز با فیلم سینمایی "مهمان" برای رقابت در سی و سومین جشنواره فیلم فجر حضور آماده شده بود که مورد پذیرش هیات انتخاب قرار نگرفت و تهیه کنندگی آن را جواد نوروزبیگی برعهده دارد و از محصولات حوزه هنری به شمار می رود.

مجید نیكی، نسرین بابایی، میلاد حسین پور، یوسفعلی جانپور، شیرین خسروی، صبا مهدوی، مهرداد بخشی، ابوذر آستانی، مریم جلالی پور، صغری حسن زاده، سعید رایحی، رضا فتحی، اكبر پور پاك نیا، علی علیجانپور، بهمن حقیقی، محمد نوری و علیرضا عباسی بازیگران این فیلم هستند.

با توجه به رویکرد حوزه هنری باید منتظر تماشای اثری متفاوت بود.


ما متهمیم

حامد امرایی کارگردانان جوان سینمای ایران با فیلم سینمایی "ما متهمیم" برای بخش مسابقه جشنواره انتخاب نشد. این فیلم سینمایی درباره قاری قرآنی به نام یاسین است که به علت ریاکاری پدرش در سوءاستفاده از موفقیت او به خانه پدربزرگ خود در شمال کشور پناه برده است. پدر یاسین برای بازگرداندن پسر راهی را می رود که در نهایت منجر به تجدید نظر در رفتارش می شود.

پریوش نظریه، حمید فرخ نژاد، یوسف مرادیان، رضا توکلی، جعفر کرمی، احمد مهیاری، مصطفی نظام اسلامی، حمید حسین زاده و اویس اردوباری از جمله بازیگران این فیلم سینمایی هستند و محسن علی اکبری تهیه کنندگی این فیلم را برعهده دارد.


موقت

امیر عزیزی نیز کارگردان فیلم سینمایی "موقت" است و تهیه کنندگی این فیلم را حسن آقاکریمی برعهده دارد.

در خلاصه داستان فیلم «موقت» آمده است که خانواده‌ای همزمان با اسباب کشی و جابجایی خانه‌ شان ناخواسته درگیر ماجرا و مشکلاتی می‌شوند.

پگاه آهنگرانی، نگارجواهریان، نازنین فراهانی، طاهره زندیان، ساناز عزیزی و بابک کریمی در این فیلم به ایفای نقش می پردازند.


چهار اصفهانی در بغداد

سید محمدرضا ممتاز از دیگر کارگردانانی است که شانس حضور خود را با فیلم سینمایی "چهار اصفهانی در بغداد" در سی و سومین جشنواره فیلم فجر از دست داد. داریوش باباییان تهیه‌کننده این فیلم سینمایی است.

اکبر عبدی، نسرین مقانلو، جعفر دهقان، قاسم زارع، ارژنگ امیرفضلی، افشین شاه‌صناعی، کاظم افرنگ‌نیا، کیمیا باباییان، پوراندخت مهیمن، سیروس کهوری‌نژاد، محمود مقامی، فرید فرده‌ای، گوهرشاد مهابادی و احسان فدایی از جمله بازیگران این فیلم هستند.

"چهار اصفهانی در بغداد" طنزی اجتماعی است که در حاشیه دفاع مقدس اتفاق می‌افتد.


گیتا

فیلم سینمایی "گیتا" مدتی پیش بخش های مربوط به خارج از ایران را فیلمبرداری کرد و عوامل این پروژه از اول دی ماه در تهران به کار خود ادامه دادند. مریلا زارعی، حمیدرضا آذرنگ، سارا بهرامی، بهنازجعفری، نادر فلاح و رامین افشاری در این فیلم حضور دارند که تا الان فقط حمیدرضا آذرنگ جلوی دوربین رفته است.

"گیتا" یک درام اجتماعی است و قصه یک مادر و فرزند است که پیام فیلم متمرکز بر شکل روابط این دو نفر مطرح می‌شود. عوامل این فیلم عبارتند از تهیه کننده: مجید شیخ انصاری، کارگردان: مسعود مددی، مدیر فیلمبرداری: همایون پای ور، مدیرتولید:جلیل شعبانی، طراح صحنه و لباس: حسین روح پروری، صدابردار:بابک بنی اردلان، دستیار اول و برنامه ریز: رضا بختیاری نیک، طراح و اجراگریم: سودابه خسروی، عکاس:امیر عابدی، منشی صحنه: فهیمه کرمی، دستیار فیلمبردار: سید قاسم طباطبایی، دستیار تولید:حیدر زرقومی، تدوین:رضا بهار انگیز.



در مدت معلوم 

فیلم "در مدت معلوم" نخستین ساخته سینمایی وحید امیرخانی، کارگردان جوان محلاتی با موضوعی اجتماعی است که هنرپیشگانی همچون جواد عزتی، ویشکا آسایش، هومن سیدی،اکبر عبدی، مهدی فقیه، علی اوسیوند، طوفان مهردادیان، علی سلیمانی، صبا گرگین پور، سلمان فرخنده و شهره قمر در این فیلم به ایفای نقش پرداخته اند.

سید محسن جاهد و رویا شریف تهیه کنندگان فیلم و مهدی علیمیرزایی نویسنده فیلمنامه است.


دریا موج کاکا

"دریا موج کاکا" اولین فیلم سینمایی علی سراهنگ است که با مشاوره مجتبی راعی ساخته می‌شود.

فیلمنامه این اثر توسط علی سراهنگ و رضا اکبرپور نوشته شده و داستان مشکلات پدر و پسری را روایت می‌کندکه در این اختلاف گاهی پسر پیروز است و گاهی پدر.

دیگر عوامل این فیلم عبارتند از: دستیار کارگردان: امید محمودنژاد و صدرا صدرایی، برنامه‌ریز: مریم پورشفیع، مدیرفیلمبرداری: مصطفی فرونی،‌ دستیار فیلمبردار: حامد اوتادی، طراح صحنه: علی نصیری‌نیا، صدابردار: منصور شهبازی،‌ طراح گریم: مهرداد میرکیانی،‌ مدیر تولید: مجید گودرزی،‌ تدارکات: مجید پورشفیع،‌ مجری طرح: فرید سمواتی و عکاس: سیامک قدکچیان.


گزارش از : فائزه آقابابایی


انتهای پیام/
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار