به گزارش گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران به نقل از پایگاه اطلاع رسانی بازار سرمایه(سنا)، فردین آقابزرگی، مدیرعامل کارگزاری بانک آینده در خصوص صندوق تثبیت بازار سرمایه عنوان داشت: تصویب این صندوق نشان دهنده این است که دولتمردان و مسئولان اقتصادی نسبت به بازار سرمایه دغدغه هایی دارند که این امر موجب جلب اطمینان سرمایه گذاران و سهامداران به بازار سرمایه خواهد شد.
وی در این خصوص افزود: تصویب این صندوق نشان دهنده این است که به نوعی آن حمایت هایی را که تا پیش از این به صورت شفاهی یا غیر مستند، معمول و عرف بود هم اکنون، به صورت قانون درآمده و با ایجاد بسترهای لازم و اولیه راه اندازی می شود .
آقابزرگی ادامه داد: این بزرگترین مزیتی است که به صورت قانون در آمده و انتظاراتی که سهامداران و سرمایه گذاران دارند را به مرحله اجرا درآورده است.
مدیرعامل کارگزاری بانک آینده با اشاره به دیگر مزیت های این صندوق خاطرنشان ساخت: البته فضای کسب و کار در بازار سرمایه با بحث ضمانت در سرمایه گذاری متفاوت است و باید توجه داشت که نیت صندوق، ضمانت و تعیین قیمت نیست بلکه نقدشوندگی و اطمینان خاطر، هدف اصلی آن است.
این کارشناس بازار سرمایه در خصوص منابع تعیین شده برای این صندوق بیان داشت: به نظر می رسد که منابع حاصل از این صندوق، از محل سازمان بورس به عنوان نهاد ناظر در این فرآیند، تامین می شود اما به این دلیل که این مصوبه، جدید است هنوز جزئیات منابع مالی آن معلوم نشده است اما در این میان، مجوزی به شرکت ها اعطا شده که بر طبق آن، شرکت ها می توانند 10 درصد از سهام خود را به صورت سهام خزانه خریداری کنند.
وی در خصوص خرید سهام خزانه تصریح داشت: ایجاد سهام خزانه، به نوعی یک هماهنگی قانونی بود که البته موانع قانونی آن نیز لحاظ شده چون تا پیش از این سهام خزانه برای شرکت ها ممنوع بود.
آقابزرگی در خصوص تأثیر سهام خزانه در قیمت سهام شرکت ها اضافه کرد: سهام خزانه و طراحی دستورالعمل های اجرایی خاص برای آن می تواند برای قیمت سهام راهگشا باشد چون از جانب مقام ناظر و ناشر به نوعی در قیمت سهام تاثیرگذار است.
وی با ارائه پیشنهاداتی در خصوص موثرتر بودن صندوق تثبیت بازار سرمایه عنوان داشت: به نظر نخستین قدم در این راه، استفاده از دست اندرکاران و متولیان این امر در بازار سرمایه است که می توان در قالب یک شورا یا هیأت مشورتی از آنها کمک گرفت.
آقابزرگی در این خصوص ادامه داد: هیأتی مشورتی متشکل از کارگزاران، کانون کارگزاران و با همفکری سازمان بورس تشکیل شود تا راهکار های اجرایی و حتی زمان ورود و اعمال این صندوق مشخص شده و بودجه ریالی آن نیز تعیین شود تا بازار سرمایه بهره وری لازم را از این صندوق کسب کند.
مدیرعامل کارگزاری بانک آینده با ارائه پیش بینی اجمالی از بازار سرمایه بیان داشت: وضعیت بازار سرمایه در حقیقت نشان دهنده نوعی از فعل و انفعالات اقتصادی خارجی و داخلی است به طور مثال وقتی که قیمت نفت روند صعودی و نزولی می یابد، تحلیل ها بر سودآوری شرکت ها متغیر می شود و به این دلیل که در بازار سرمایه تحلیل گران زیادی به صورت مستقیم این مسائل را زیر نظر دارند می توان اثر آن را بر جریان قیمتی در بازار سرمایه مشاهده کرد.