یک کارشناس سیاست خارجی گفت: اگر بخواهیم بر مبنای حقوق بین‌الملل سنتی و حتی مدرن صبحت کنیم، بایستی بگوییم که اظهارنظرهای این مقام آلمانی و یا هر مقام خارجی دیگری که باشد، مداخله در امور داخلی دیگران محسوب می‌شود.

وزارت خارجه نیز به آنچه در آلمان می گذرد موضع گیری و انتقاد داشته باشد/ اظهار نظرات امری عادی و دو سویه است"نوذر شفیعی" در گفتگو با خبرنگار سیاست خارجی باشگاه خبرنگاران، در رابطه با "اظهارات اخیر نایب رئیس مجلس آلمان" بیان داشت: در روابط کشورها یکسری اصول اخلاقی، حقوقی و نزاکت بین‌المللی حاکم است. تاکنون روال به این ترتیب بوده که کشورها در آن چه انحصاراً در صلاحیت داخلی دیگر کشور بوده،‌ دخالت نمی‌کردند اما امروزه به دلیل تفسیر وسیعی که از منشور ملل متحد به عمل آمده هر کشوری خود را جایز می‌بیند که در امور داخلی دیگران اظهارنظر کند.
 
وی گفت: در دنیای امروز اظهارنظرها یک امر عادی است و روابط کشورها را مطرح می‌کند و سبب جهت‌دهی به روابط کشورها می‌شود. نکته این جاست که ایران هم به آن چه در آلمان می‌گذرد، انتقاد دارد، یعنی این که یک انتقاد دوسویه است که این ناشی از برداشت نسبی‌گرایانه ایران از مسائل حقوق بشر و مسائل فرهنگی دیگر است.
 
این کارشناس سیاست خارجی افزود: بنابراین اگر بخواهیم بر مبنای حقوق بین‌الملل سنتی و حتی مدرن صبحت کنیم، بایستی بگوییم که اظهارنظرهای این مقام آلمانی و یا هر مقام خارجی دیگری که باشد، مداخله در امور داخلی دیگران محسوب می‌شود، ولی بر اساس رویه جدید کشورها این حق را برای خود قائل هستند که در خصوص مسائل دیگر کشورها موضع‌گیری و اظهارنظر نمایند.
 
شفیعی در پایان تصریح کرد: جا دارد که وزارت خارجه نیز ضمن محکوم کردن اظهارات این مقام آلمانی متقابلاً در برابر آنچه که در آلمان می‌گذرد موضع‌گیری و انتقاد داشته باشد.

شایان ذکر است؛ کلودیا روت نایب رئیس مجلس آلمان در دیدار با محمدرضا عارف به برخی مشکلات و چالش‌های جهانی و منطقه‌ای از جمله موضوع بحران دریاچه ارومیه اشاره کرد و اظهار داشت: ما آمادگی خود را برای نجات دریاچه ارومیه اعلام کردیم و قبل از حضور در تهران برای بررسی این موضوع به تبریز سفر کردم.

وی با بیان اینکه مذاکراتی در سطح سیاسی با مقامات ایرانی داشتم گفت: با رئیس مجلس ایران، معاونان ایشان و همچنین خانم ابتکار و خانم ملاوردی دیدارهایی را داشتم و با توجه به اینکه ایران در عرصه بین المللی و منطقه‌ای کشوری مهم محسوب می‌شود میخواهم که با تعامل و همکاری برای چالش های جهانی از جمله تروریسم راه حل‌هایی را داشته باشیم تا بتوانیم خشونت و تروریست را در عراق و سوریه برطرف سازیم.

روت در ادامه تاکید کرد: من می‌خواستم درخصوص سیاست داخلی با شما صحبت کنم و می‌دانم که شما بازیگری موثر در داخل ایران و در تحولات داخلی ایران هستید و چون انتخابات مجلس آینده ایران را در پیش داریم و می‌خواهم بدانم بعد از انتخابات سال آینده شما در چه سمتی هستید و امروز من با چه کسی صحبت میکنم.

نایب رئیس مجلس آلمان همچنین به موضوع محیط زیستی و تعامل با ایران در این زمینه اشاره کرد و افزود: ما از دولت ایران خواستیم تا پروژه های محیط زیستی را به ما ارائه دهند تا بتوانیم با ایران همکاری های لازم را داشته باشیم.

وی همچنین در ادامه به موضوع مذاکرات هسته ای ایران و 1+5 اشاره و تاکید کرد: امیدوارم این مذاکرات به نتیجه برسد و هدف کسانی که می‌خواهند این مذاکرات به نتیجه نرسد را خنثی کند.

روت با بیان اینکه نقش جامعه مدنی را چگونه ارزیابی می‌کنید گفت: در سال 2009(سال 88) برخی آزادی رسانه ای و سیاسی میخواستند و فعالان سیاسی و دانشجویان مطالباتی را داشتند. شما امروز سیاست داخلی را چگونه می بینید چراکه برخی میگویند مبارزات انتخاباتی امروز شروع شده است و من میخواهم بدانم دولت در زمینه انتخابات در چه وضعیتی قرار دارد. من شنیده ام همه میتوانند در این انتخابات کاندیدا شوند.

روت همچنین به نقش شورای نگهبان در انتخابات اشاره کرد و گفت: میخواهم بدانم شورای نگهبان در این انتخابات چه تاثیری دارد و آیا این آزادی وجود دارد که همه کاندیدا شوند چراکه من شنیده ام که اصلاح طلبان نتوانستند در انتخابات کاندیدا شوند.

نایب رئیس مجلس با بیان اینکه من فکر میکنم هنوز پیامدهای حوادث انتخابات 88 ادامه دارد تاکید کرد: امیدوارم که حصر آقای موسوی و خانم رهنورد پایان یابد چراکه اگر این حصر پایان یابد رضایت بخشی در جامعه ایجاد میشود.

روت همچنین به موضوع نقش زنان در مجلس و سیاست ایران اشاره و تصریح کرد: شما به موضوع زنان که می‌خواهید در مجلس آینده بپردازید نیز اشاره کنید.

وی با بیان اینکه من مذاکرات زیادی را با مقامات ایرانی داشتم و آشنایی من با ایران زیاد است، گفت: امروز، ایران با داعش و تروریست در منطقه مبارزه می کند اما متاسفانه صورت و جلوه ایران در دنیا اصلاح طلب نیست و در خصوص مسائل حقوق بشری در ایران اتفاقات نامطلوبی صورت می گیرد.

وی افزود: من یک فعال حقوق بشری هستم و معتقدم حقوق بشر را ابتدا باید در خانه خود اصلاح کنیم و سپس به اتفاقات ابوقریب و گوانتانامو انتقاد داشته باشیم.

نایب رئیس مجلس آلمان همچنین به جعفر پناهی کارگردان ایرانی و فیلم توقیف شده وی با عنوان «آفساید» اشاره کرد و گفت: من از فیلمی که آقای پناهی در فستیوالی که در آلمان به نمایش گذاشتم لذت بردم و در آن فیلم علاقه مندی زنان به حضور در ورزشگاهها و استادیوم ها برای تماشای فوتبال را مشاهده کردم.

روت تاکید کرد: من امیدوارم در 17 مارس سال آینده بتوانم اصلاح طلبان را در مجلس ایران ببینم.

در این دیدار همچنین نماینده مجلس آلمان از بازداشت «عبدالفتاح سلطانی» فعال حقوق بشری ایران ابراز نگرانی کرد و گفت: سلطانی به منظور دریافت جایزه حقوق بشری قصد سفر به آلمان را داشت اما در فرودگاه ممنوع الخروج اعلام و بازداشت شد و ما پیگیری هایی را نسبت به وضعیت وی از سفیر ایران داشتیم اما جوابی نگرفتیم.

وی افزود: من یک وکیل هستم و می دانم که در سیاست خارجی یک کشور نباید دخالت کرد اما امیدوارم که بدانم چه حکمی برای سلطانی صادر شده است.

انتهای پیام/
برچسب ها: مداخله ، آلمان ، حقوق بشر
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار