محققان ایرانی ساخت این نانوجاذب را با استفاده از روشی ساده و کم هزینه انجام داده‌اند.

به گزارش خبرنگار علمی باشگاه خبرنگاران، پژوهشگران ایرانی موفق به ساخت نانوساختارهایی شدند که قابلیت بالایی در حذف آلاینده‌های سمی موجود در پساب‌های نساجی دارد. 

استفاده از رنگ‌های مصنوعی به خصوص در صنعت نساجی و ورود پساب‌های حاوی رنگ‌های سمی به سیستم‌های آبی، به عنوان تهدیدی زیست محیطی شناخته می‌شود. 

روش‌های مختلفی مثل حذف فیزیکی، شیمیایی و بیولوژیکی برای جداسازی رنگ از فاضلاب بررسی شده است. در میان آن‌ها، حذف رنگ توسط فناوری جذب، با مزیت‌هایی همچون راندمان بالا، توجیه اقتصادی و سادگی عملکرد به عنوان یکی از روش‌های رقابتی در میان سایر روش‌ها معرفی می‌شود. 

به گفتهٔ محمد یاسر معصومی مواد متخلخل سه بعدی فلز - آلی (MOFs)، دستهٔ جدیدی از مواد هستند که به دلیل پتانسیل‌های بالقوهٔ وابسته به ساختار، همانند توانایی ذخیره و جداسازی گاز، تبادل یونی، عملکرد کاتالیستی و دارورسانی در بسیاری از زمینه‌ها قابل کاربرد هستند. به تازگی، این مواد به دلیل وجود کانال‌ها و حفره‌های منظم و یک شکل در ابعاد نانومتری، به عنوان مواد جاذب در حذف ترکیبات خطرناک به کار گرفته شده‌اند. 
 
پژوهشگران این طرح، چارچوب‌ها‌ی فلز-آلی متخلخلی تولید نموده‌اند که برای حذف رنگ کنگورد که یک آلایندهٔ موجود در پساب‌های صنعتی به ویژه صنایع نساجی است بکار رفته است. کنگورد یک رنگ سنتزی و سمی است که باعث ایجاد سرطان در انسان می‌شود. این رنگ در آب قابل حل بوده و محلول کلوئیدی قرمز رنگی تولید می‌کند. 
 
به دلیل سادگی فرایند سنتز، امکان تولید این چارچوب‌ها در مقیاس صنعتی میسر بوده و در صورت استفادهٔ عملی از این ترکیب و یا مشابه‌های بهبود یافتهٔ آن‌ها، امکان تصفیهٔ پساب‌های صنعتی را فراهم خواهد کرد. از طرفی با توجه به جذب مقادیر بالایی از آلاینده در مدت زمان کوتاه به کمک این دستاورد، آلودگی‌های زیست محیطی کاهش خواهد یافت.




انتهای پیام/
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار