محققان با استفاده از پیرولیز پسماندهای کشاورزی موفق شدند این ترکیبات را به نانوساختارهای کاربید سیلیکون تبدیل کنند.

به گزارش خبرنگار علمی باشگاه خبرنگاران؛ محققان با استفاده از پیرولیز پسماندهای کشاورزی موفق شدند این ترکیبات را به نانوساختارهای کاربید سیلیکون تبدیل کنند.

این روش می‌تواند به افزایش ارزش افزوده پسماندهای کشاورزی و تبدیل آن‌ها به ماده‌ای با کاربردهای متعدد کمک شایانی کند.

هر ساله میلیاردها تن پسماند کشاورزی در سراسر جهان تولید می‌شود. پژوهشگران آزمایشگاه تحقیقات دریایی (NRL) به دنبال روش‌هایی برای تبدیل پسماند به کاربید سیلیکون هستند که کاربردهای متعددی در صنعت الکترونیک دارد.

پسماندهای بخش کشاورزی نظیر کاه (بدست آمده از برنج یا ذرت) و همچنین پوسته برخی غلات به عنوان پسماند و ترکیبات دورریز شناخته می‌شوند به طوری که در برخی موارد کشاورزان این پسماندها را در مزارع رها می‌کنند. بعضی کشاورزان این پسماندها را می‌سوزانند که این امر با انتشار گاز دی‌اکسیدکربن به محیط زیست آسیب می زند و حتی می‌تواند موجب تولید و پخش نانوذرات در هوا شود.

دانشمندان می‌دانند که این پسماندها غنی از سیلیکا هستند، ترکیبی که ساختاری مشابه هیدروکربن‌ها دارد. سید قدری و همکارانش دریافتند که این پسماندهای کشاورزی می‌توانند به صورت کاربید سیلیکون در آیند به طوری که نانومیله‌هایی با ابعاد مختلف درون آن وجود داشته باشد. 
 
کاربید سیلیکون به دلیل خواص شیمیایی و رسانایی ویژه و همچنین پایداری و باندگپ مناسب کاربردهای زیادی در صنعت الکترونیک دارد. 
 
این گروه تحقیقاتی در حال مطالعه پتانسیل‌های استفاده از کاربیدسیلیکون در بخش حسگری شیمیایی، تولید کامپوزیت‌ها و الکترونیک نانومقیاس هستند.


انتهای پیام/
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.