به گزارش
حوزه دفاعی امنیتی باشگاه خبرنگاران؛ اولین گردهمایی و هم اندیشی شرکتهای مشاور پدافندغیرعامل(مصون سازی کالبد کشور) در محل سالن شهید آبشناسان این سازمان تشکیل شد.
در ابتدای این مراسم معاون فنی وکنترل طرحهای سازمان پدافند غیر عامل کشور خواستار اجرایی شدن ملاحظات در تمامی زیر ساختهای شد.
وی با اشاره با تاکید رهبر معظم انقلاب بر موضوع پدافند غیرعامل اظهار داشت: یکی از دغدغههای مهم رهبری رعایت ملاحظات پدافند غیرعامل در احداث زیرساختهای حیاتی و حساس در کشور میباشدکه بحمدالله دولت محترم در این زمینه اقدامات مناسبی انجام داده است.
معاون فنی سازمان پدافندغیر عامل کشور با اشاره به پیچیدگی تهدیدات موجود افزود: حفظ مراکز مهم و مصون سازی کشور در برابر تهدیدات دشمن ساخت، وظیفه سازمان پدافند میباشد و با توجه به حجم و تنوع تهدیدات، نیازمند توجه همه شرکتها در این خصوص میباشد.
وی با اشاره به توانمندیهای سازمان برلزوم آموزش و انتقال تجربیات در بین شرکتهای مشاور تاکید نمود.
معاون فنی سازمان پدافند غیر عامل کشور در خصوص اقتصادی بودن طرحها نیز گفت: در طرحها ضمن نگاه اقتصادی، باید توجه داشت که دراجرایی طرحهای پدافندغیرعامل واکنش منفی نداشته باشد.
دومین سخنران بهشید حسینی، مدیر عامل شرکت نقش پایدار؛ عدم آشنایی غالب دستگاههای اجرایی، ضرورت ملاحظات پدافندعیرعامل در پروژههای عمرانی، عدم همکاری کارفرمایان با مشاورین جهت در اختیار قرار ندادن اطلاعات بدلیل عدم اعتماد سازی و یا محرمانه بودن، عدم تعریف و اطلاعات مشاورین از رویههای تائید مطالبات پدافند غیر عامل، عدم وجود شرح خدمات عمومی مشخص در بخشهای مختلف بدلیل نبود شرح عمومی مشخص، عدم وجود تعرفههای هماهنگ در حوزههای مختلف خدمات مشاوره پدافندغیرعامل، نامشخص بودن اعتبارات پدافند غیر عامل در پروژههای عمرانی دستگاههای اجرایی، نگاه غلط دستگاههای اجرایی به تهیه مطالعات پدافندغیرعامل، رویکرد جزیرهای مشاوران پدافندغیرعامل، داشتن رویکرد انجام توأمان خدمات مشاوره معماری و پدافندغیرعامل توسط یک شرکت، عدم وجود ادبیات مشترک بین شرکتهای مشاور و نیاز به آموزش برای کارفرمایان، مشاوران، دستگاههای اجرایی و سایر مشاورین رشتههای غیر از پدافند غیر عامل را از مشکلات مبتلا به شرکتهای مشاور ذکر کرد.
مهندس پرویزابراهیمی، مدیر عامل شرکت بهساز روش نیز مشاوره در حوزه پدافند غیر عامل را شامل؛ صلاحیت و اعتبار بخشی، حمایت و پشتیبانی علمی، فرآیندها ی رسیدگی و تصویب طرحها، بازار کار و فعالیت در رشد شرکتها وانتظارات بیان کرد.
وی صلاحیت و اعتبار بخشی را؛ چند گانگی در اعطاء و قبول صلاحیت و اعتبار (سازمان، مدیریت، سازمان پدافند غیر عامل، استانداران و حراست سازمانها)، تک رشتهای بودن صلاحیت و همکاری به دلیل عدم اعتقاد سازمانها به موضوع، ارائه صلاحیت چندگانه به سازمانهای دولتی واز بین بردن فضای رقابت، فرآیند طولانی تمدید گواهینامه صلاحیت و از بین رفتن امکان مشارکت شرکتها در مناقصات وعدم امکان پیگیری و فرایند صلاحیت توسط شرکتها دانست.
مدیر عامل شرکت بهساز روش حمایت و پشتیبانی علمی و فنی سازمان پدافند غیر عامل را؛ غنی سازی علمی و باز نشر تجارت، بروز رسانی راهبردهای تهدید، تشکیلات صنفی تخصصی، اعتبار بخشی (حمایت از گواهینامه) بیان نمود.
ابراهیمی فرایند رسیدگی به طرحها را؛ طولانی بودن رسیدگی، نامشخص بودن سطوحی از مطالعات که باید به سازمان منتقل شود، تغییر در افراد و سازمانهای کنترل مضاعف، تعداد مراکز مدعی تصویب (سازمان مهندسی و حراست)، نیاز به تغییر در نحوه رسیدگی و ناهماهنگی در فرایند ماده ۲۱۵ذکر کرد.
وی انتظارات شرکتهای مهندسین مشاور را، آموزش مستمر و روز آمد، تهیه مستندات قوی برای استاندارد سازی، ارائه دورههای راهبردی تهدید توسط سازمان پدافند غیر عامل، تغییر رویکرد در تخصیص صلاحیت برای ایجاد زمینه رشد شرکتها، تنظیم ارتباط و تعامل داخلی در سازمان و همچنین نظام مهندسی و اجرایی کشور برای هدایت ستادی موثر، ورود موضوع پدافند غیر عامل به فرایند بودجه ریزی سازمانها، تصحیح فضای رقابت بین شرکتها دولتی و غیر دولتی وایجاد فرایندی برای تبدیل تجارت شرکتها دانست.
سخنران بعد، مهندس زیدی فر مدیر کل پدافند غیر عامل شرکت نفت ضمن تبریک ایام الله دهه مبارک فجرگفت: ۹۰ در صداز طرحهای مربوط به دستگاههای اجرایی کشور زیرساختی و از جنس مهندسی است.
وی گفت: مهندسین مشاور در حوزه پدافند غیر عامل بدلیل عدم علاقه سازمانها و دستگاههای اجرایی برای اعمال پدافند غیر عامل ونبود جذابیت به موضوع و عدم آشنایی مسئولین به ملاحظات پدافند غیر عامل کار سخت و دشواری پیش رو دارند.
زیدی فر موفقیت شرکتهای مشاور را تعامل علمی و فنی مهندسی باکارفرما، راهکارهای مناسب جهت اجرای پروژهها با توجه به کمبودبودجه، بروز بودن و عدم کپی برداری از طرحها و دیدن طرحها به جهت مشکل کشایی ذکر کرد.
سخنران بعدی دکتر شمسایی، معاون مهندسی شرکت عمران ایران، شرکت رامسئول طرحهای استانها و کمک به مشاورین دانست و گفت، این شرکت مدت زیادی روی طرحها کار کرده و شرح خدمات مبسوطی آماده جهت ابلاغ تهیه شده است.
وی دو گام، شناخت توانایی و دارایی استانها (مانند گلستان که بیشتر در بخش کشاورزی، اصفهان در بخش صنعتی و...) و طبقه بندی داراییها (تهدیدات متوجه استان و طبقه بندی از حیث حساس، مهم و...) را از جمله طرح جامع مد نظر شرکتها ذکر کرد.
شمسایی تهدید اصلی را از جانب آمریکا ذکر نموده و گفت: ماهدف آمریکا هستیم و ناامن بودن کشور و اختلافات قومی، قبیلهای از اهداف این کشور بوده، با هدف نارضایتی مردم از حاکمیت سعی در براندازی مینماید.
وی تهیه بانک اطلاعاتی جهت مطالعه طرح جامع و گذاشتن در اختیار استانها و مشخص نمودن هزینه طرحهای استانها برای حل مشکل طرحهای جامع از جمله فعالیت این شرکت ذکر کرد.
آخرین سخنران گردهمایی سردار جلالی رئیس سازمان پدافند غیر عامل بود که با اشاره به تصویب اساسنامه پدافند غیر عامل توسط مقام معظم رهبری گفت: اساسنامه تاییدی از جانب مقام معظم رهبری حکم قانون اساسی پدافند غیر عامل را دارد لذا هم انتظار بالا رفته و هم ظرفیت ایجاد شده است.
وی رویکردهای جدید حوزه پدافند غیر عامل را؛ پدافند عمومی، سایبری، پرتویی، زیستی، کالبدی (فنی، مهندسی)، مردم محور، اقتصادی و شیمیایی ذکر کرد.
جلالی گفت: آمریکایی ۳ دسته نظریه علیه این حوزهٔ دارند اولی جنگ نودهای اساسی است که تمرکز بر گرههای زیر ساختی کشور است، لذا نگاه به کشور از منظر زیر ساخت است که کدام یک از اینها گره بوده و کدام گره نیست. هر چقدر گره اهمیت بیشتر و در لیست اهداف دشمن بالاتر قرار میگیرد، دیگری جنگ فلج سازی راهبردی است که در واقع میزان وابستگی و تعامل بین زیر ساختها در یک نگاه سیستمی است که کدام سیستم اگر در زیر ساخت حذف شود قدرت فلج سازی راهبردی برای کشور ایجاد میکند، رویکرد دیگر جنگ مکمل کالبدی و فنی است.
وی تهدیدات زیر ساختها و کالبد کشور را شامل:
۱ - اشراف اطلاعاتی بر زیر ساختهای کشور از طریق سامانههای از راه دور
۲ – تمرکز دشمن بر مراکز ثقل (زیرساختهای دارای اهمیت بالا)
۳ – تبدیل زیر ساختهای عمده به اهداف نهایی
۴ – ارتباط مستقیم بین اهمیت زیرساخت و جذابیت هدف برای دشمن
۵ – ساخت سلاحهای خاص وتخصصی در هر حوزه زیرساختی
۶ – استراتژی دشمن بر تمرکز در حوزه زیرساختی
۷ – سابقه تهدیدات دشمن در جنگهای اخیر در حمله زیرساختها
۸ – تلاش بر جانمایی و استقرار عوامل پنهان در زیرساختها دانست.
رئیس سازمان پدافند غیر عامل کشور گفت: اطلاعاتی که در حوزه مشاور تولید میشود شامل دو بخش، تهدیدات موجود و بخش آسیب پذیریها میباشد، تهدید پایه و آسیب پذیری دارای طبقه بندی، یعنی نقاط ضعف یک سیستم هست، آمریکاییها با ایجاد یک شبکهٔ جاسوسی بین مشاورهای، عموماً مشاورین خارجی در واقع اطلاعات زیر ساختی را جمع آوری و با خود میبرند.
جلالی گفت: میخواهیم اثر تهدید را بر کالبد کشور حذف یا کاهش محسوس دهیم لذا کشور را به سه حوزهٔ پیکره، جامعه و دستگاه تبدیل مینماییم، پیکرهٔ میشود زیر ساختهای اساسی کشور، در واقع زیر ساختهای اساسی و غیر اساسی هر نوعی در بر میگیرد، مفهومی را به عنوان مفهوم نهادینه سازی مفاهیم مهندسی در ذات طرحها دنبال کرده و آن را به صورت چرخه دنبال میکنیم.
وی در قسمت دیگر به لحاظ اهمیت، زیر ساختها را به۵ دسته؛ ویژه، حیاتی، حساس، مهم و قابل حفاظت تقسیم ومیزان اعمال ملاحظات پدافند غیرعامل مساوی با میزان اهمیت زیر ساخت ذکر کرد به عبارتی یعنی این ۵ دسته، سطوح ملاحظه مربوط به خود را دارند.
جلالی گفت: هدف در زیر ساختهای ویژه آسیب ناپذیری، یعنی اعمال ملاحظات ما فوق صد در صد، دومی را مصون، سومی را پایدار و مستحکم، سطح بعدی ایمن و سطح بعدی آن را امن ذکر کرد.
وی گفت: مسایلی که در حوزه پدافند کالبدی دنبال شود، شامل:
۱- نظامات فنی اجرایی پدافند غیرعامل
۲- تولید ظرفیتهای فنی بومی
۳- راهبری، هدایت، کنترل و نظارت ارزیابی طرحها
۴- تولید مدیریت دانش که در حوزه شرکتهای مشاور بسیار اهمیت دارد.
۵- الگوی طرح توسعه، طرحهای قابل تکرار و قابل تعمیم که باید ایمن سازی شود.
۶- نهادینه سازی نظام فنی اجرایی در طرحهای کشور
۷- بومی سازی دانش، است.
جلا لی گفت: در بحث پدافند کالبدی به دنبال چند دسته سیاست اجرایی هستیم:
۱ - بر اساس اولویت، کالبد حیاتی، تامین نیازمندیهای اساسی مردم، تامین نیازهای اساسی کشور، تامین نیازهای بخش دفاع و کالبد عمومی را مد نظر قرار دهیم.
۲ – دسته بندی طرحها بر اساس اهمیت.
۳ - روان سازی فرآیندهای فنی مهندسی
۴ - اختصاص میزان امنیت بر اساس اهمیت هر طرح.
۵ - تدوین و تولید آئین نامههای پرمصرف.
۶ - توسعه آموزشهای طولی و عرضی برای جامعه مخاطب (شرکتها و مهندسین).
۷ - تاکید بر فرهنگ سازی و باور پذیری عمومی در جامعه مخاطب.
۸ - تولید محتوای آموزشی از محل مطالعات پروژههای فنی مهندسی.
۹ - هم افزایی بین دستگاههای مهندسی کشور، مثل نظام مهندسی و سازمان ملی استاندارد و دانشگاهها و شرکتهای مشاور.
۱۰ - صرفه اقتصادی در طرحها که باید در مباحث فنی دیده شود.
۱۱ - ارتقای اقتصادی شرکتهای مشاور.
وی انتظارات سازمان پدافند غیر عامل از شرکتهای مشاوررا، سازماندهی تخصصی شرکتها، طبقه بندی طرحها موضوعی، رعایت طبقه بندی، تهیه نظام حفاظت مهندسی برای طرحها در حوزه مشاوره، شناخت تخصصی تهدیدات یا مهندسی تهدیدشناسی در هر حوزه، مدیریت دانش در هر پروژه، جذب و بکارگیری فارغ التحصیلان رشتههای پدافند در شرکتهای مشاوره، تهیه کنسرسیوم تخصصی مشاوره را در پروژههای بزرگ مطالعه و کسب دانش تخصصی در این زمینه، کار روی الگوهای طرحهای پایه و قابل تکرارو یا تهیه و تولید آئین نامههای تخصصی نام برد.
انتهای پیام/