فریدون نوحی متخصص قلب در گفتگو با
خبرنگار بهداشت و درمان باشگاه خبرنگاران اظهار داشت: آنژین صدری یا آنژین قلبی در اثر نرسیدن خون کافی به قلب و انسداد شریانهای کرونر قلب رخ می دهد. این بیماری به دو صورت پایدار و ناپایدار است. حالت پایدار آن در اثر استرس و فعالیت بیش از حد به وجود میآید که با استراحت و مصرف داروی نیتروگلیسیرین که بهتر است در حالت نشسته مصرف شود، برطرف میشود و تا مدت زمان 10 دقیقه یا کمتر بهبودی حاصل میشود، اما حالت ناپایدار این بیماری شدت و مدت بیشتری نسبت به حالت پایدار دارد. آنژین قلبی در حالت ناپایدار پیش زمینه سکته قلبی است و باید جدی تر گرفته شود.
دکتر نوحی در ادامه افزود: احتمال بروز آنژین قلبی در صبحگاه به علت بالابودن سطح هورمون کاتکولآمین در بدن بیشتر است. افرادی که قند خون و چربی خون بالا دارند و یا مصرف کننده دخانیات هستند و حتی افرادی که تحرک کم و یا اضافه وزن دارند، باید به علائم این بیماری بیشتر توجه کنند. عوامی مثل سابقه خانوادگی نیز در بروز آنژین قلبی بی تاثیر نیست.
وی تصریح کرد: فردی که بیش از یک عامل از عوامل نامبرده را داشته باشد، در مقابل فردی که فقط یک مورد از این عوامل را دارد، احتمال مبتلا شدن او به این بیماری چندین برابر است.
دکتر نوحی تاکید کرد: راه پیشگیری از آنژین قلبی، پیشگیری از عوامل خطر است.
انتهای پیام/