به گزارش
خبرنگار کلینیک باشگاه خبرنگاران، دکتر سنگوتوولو، متخصص ارشد قلبشناسی تهاجمی (مداخلهای) در کلینیک قلب G S میگوید زنان در زمان ابتلا به مشکل قلبی اغلب علائم غیر اختصاصی از خود نشان میدهند در حالیکه این علائم در مردان به شکل درد سینه و درد ضربانی است که تا بازوی چپ کشیده میشود.
این علائم در زنان ممکن است مشابه تپش قلب، تعرق زیاد، خستگی، تهوع و تنگی نفس باشد اما این علائم از آنجایی که ممکن است بخاطر مسائل دیگر و نه لزوما بیماری قلبی بروز پیدا کنند، اغلب جدی گرفته نمیشوند.
دکتر سنگوتوولو یادآور شد که بیش از 70 درصد زنان یک هفته قبل از حمله قلبی چنین علائمی را از خود نشان میدهند.
بر اساس پژوهش موسسه ملی قلب، دلیل اصلی مرگ در زنان بیماری قلبی است زیرا اغلب تشخیص داده نمیشود. زنان دو برابر بیشتر از مردان ممکن است طی چند هفته پس از حمله قلبی جان خود را از دست بدهند.
در حالیکه تغییرات هورمونی در زنان پیش از یائسگی از آنها در برابر بیماریهای قلبی محافظت میکند، پس از یائسگی آنها صرفنظر از سن در معرض خطر بالای حمله و سکته قلبی قرار میگیرند.
دو عامل باعث تفاوت قلب زنان با مردان میشود: عروق کرونر در زنان بسیار کوچکتر بوده و همچنین بر خلاف مردان، آنها در زمان بروز مشکلا قلبی کانال جانبی تولید نمیکنند.
زمانی که زنان درد شکمی یا خستگی را احساس میکنند، اغلب به استرس یا تغییرات هورمونی ربط داده میشود و هیچ شکی به امکان حمله قلبی بروز پیدا نمیکند. این امر منجر به تشخیص دیرهنگام مشکل قلبی میشود.
دکتر سنگوتوولو هشدار داد: گرفتن نوار قلبی برای اندازهگیری فعالیت الکتریکی درون قلب ممکن است به دلیل ساختار ژنتیکی زنان، مشکل قلبی آنها را نشان ندهد. آزمایشات جایگزین مانند آزمایش استرس هستهای قابل اطمینان نیستند زیرا بافت پستان میتواند در تصویر قلب در زمان انجام آزمایش اختلال ایجاد کند. این امر میتواند به تشخیص دیرهنگام مشکلات قلبی در زنان منجر شود.
مشکلات قلبی در مردان به شدت درمان میشوند اما زنان با مشاهده علائم ابتدایی به دکتر مراجعه نمیکنند. به گفته متخصصان، مهم است که زنان چکاپهای سالیانه را انجام دهند تا این مشکلات زودتر شناسایی و درمان شوند.
انتهای پیام