به گزارش
خبرنگار بهداشت و درمان باشگاه خبرنگاران به نقل از روابط عمومی سازمان بسیج جامعه پزشکی به نقل از خبرگزاری سینا، دکتر یاور شاهولی با اشاره به اینکه در دسترسترین اقدام برای مبتلا نشدن به عوارض ریزگردها در خوزستان را خود مراقبتی دانست و گفت: گروههای سنی که در معرض خطر قرار دارند از جمله سالمندان، کودکان و بیماران مبتلا به بیماری تنفسی، قلبی و عروقی باید از ورود به فضای آلوده جدا خودداری کنند و در صورت امکان از منزل خارج نشوند.
وی افزود: سایر افراد نیز در صورتی که مجبور هستند در بیرون از منزل باشند باید از ماسکهای مخصوص استاندارد استفاده کنند.
مسئول سازمان بسیج جامعه پزشکی استان خوزستان با اشاره به تاثیر نوشیدنیها گفت: نوشیدن مایعات میزان ترشحات مجاری تنفسی را افزایش میدهد و در صورتی که گرد و خاک وارد بدن فرد شود با افزایش ترشحات ریوی این آلودگیها خارج میشود.
شاهولی در ادامه گفت: منشا گردوغبار مناطقی از جمله هویزه، بیابانهای اطراف بصره و عماره مناطقی هستند که به شدت عامل گردو خاک هستند، همچنین در داخل این استان پوشش سبز برخی مناطق به دلیل طرحهای سازندگی از بین رفته و هیچ جایگزینی برای آن در نظر گرفته نشده است.
افزایش فضای سبز یکی از راهکارهای مقابله با گردوغبار
وی افزایش فضای سبز منطقه را یکی از راه حلهای جلوگیری از بروز گردو خاک در بلند مدت بیان کرد و افزود: در مناطق بیابانی برخی درختان وجود دارند که نیاز چندانی به آب ندارد و خود به خود رشد میکنند،کما اینکه این درختان در گذشته وجود داشته ولی به دلیل جنگ و نگهداری نادرست از بین رفته است، بنابراین راهکار بلند مدت نهالکاری، درختکاری و مراقبت صحیح از آنهاست.
مسئول سازمان بسیج جامعه پزشکی استان خوزستان گفت: در حال حاضر مالچ پاشی در مناطقی که منشأ گرد و خاک است سریعترین راه برای حل این مشکل است.
شاهولی افزود: یکی از دلایل اصلی گرد و خاک کاهش میزان نزولات آسمانی است و با توجه به این شرایط مالچ پاشی و تثبیت خاکها و شنهایی که در این پدیده دخالت دارند این راهکار تنها راه فوری برای حل این مشکل است.
مشکلات خوزستان در مجموعه تخصصی بررسی شود
وی یادآور شد: امکان انجام تصمیمات اصلی و اساسی در سفرهایی که مسئولان به این استان داشتهاند بسیار کم است لازم است چنین مشکلاتی در یک مجموعه تخصصی مورد بررسی قرار گیرد.
مسئول بسیج جامعه پزشکی استان خوزستان در پاسخ به پرسش مبنی بر اینکه آیا شما نیز معتقد هستید که مسئولان به خوزستان کم توجهی کردهاند، گفت: صد در صد این یک اصل ثابت شده و پذیرفته شده است که در حال حاضر شاهد بروز چنین اتفاقاتی هستیم، مسئولان پس از جنگ خوزستان را با تمام آسیبها و زخمهایی که از جنگ باقی مانده بود تنها گذاشتند و رفتند.
چرایی ضعف عملکرد مسئولان خوزستان
شاهولی افزود: البته مسئولان بومی استان در این زمینه تلاش خود را انجام دادند ولی از آنجایی که امکانات لازم در اختیارشان قرار نگرفت نتوانستند کاری انجام دهند.
زخمهایی که احساس میشود
وی ضمن ابراز نارضایتی از وضعیت خوزستان گفت: خوزستان نسبت به استانهای دیگر بسیار عقب مانده است، وقتی به پیکر یک مجروح زخم خورده نگاه میکنید از اینکه اقدامی انجام دهید ناامید میشوید.
شاهولی افزود: نگاه مسئولان پس از جنگ به همین شکل بود و آنها نتوانستند اقدامات سازندگی را در این استان انجام دهند، در حال حاضر با وجود اینکه چندین سال از جنگ میگذرد ولی هماکنون آبادان و خرمشهر زخمهای جنگ را احساس میکنند.
انتهای پیام/