وزیر بهداشت گفت: در جامعه پزشکی همه یک تیم هستیم و در حال حاضر اکثریت جامعه پرستاری با جامعه پزشکی همکاری نزدیک و صمیمانه دارند.

به گزارش گروه علمی،‌ پزشكی باشگاه خبرنگاران به نقل از وبدا، دکتر هاشمی، در مراسم گرامیداشت روز پرستار با اشاره به اینکه بعضی‌ها علاقه‌مند هستند پزشکان و پرستاران را در مقابل هم قرار دهند و این بسیار اشتباه است، گفت: پزشکان و پرستاران را نباید در مورد نحوه دریافت کارانه‌ها و پراختی‌ها مقابل هم قرار داد چون در جامعه پزشکی همه یک تیم هستیم و در حال حاضر اکثریت جامعه پرستاری با جامعه پزشکی همکاری نزدیک و صمیمانه دارند

متن کامل سخنرانی وزیر بهداشت در همایش بزرگداشت روز پرستار به این شرح است: 

به همه کسانی که بانی انتخاب روز تولد حضرت زینب (س) به عنوان روز پرستار بوده‌اند، تبریک عرض می‌کنیم. 

واقعیت این است که شغل پرستاری مثل برخی از مشاغل دیگر دولت سخت و گاهی طاقت فرسا است و آنطور که شایسته است به آن توجه کافی نشده است. می‌توانستیم بهتر از این عمل کنیم همچنان که بسیاری از کشورهای دنیا نسبت به جامعه پرستاری نگاه ارزنده‌ای دارند و این امر از فیلم‌های ساخته شده برای این قشر کاملا مشهود است. ما در همه بخش‌های پزشکی در کشور عقب ماندگی کلی داریم برای اینکه سلامت حتی در اولویت دهم دولت‌های قبل هم نبوده است. البته این شرایط در برهه‌ای از زمان قابل قبول بود چون در دوران جنگ و دفاع مقدس اولویت کشور بر حفظ امنیت استوار بود ولی بعد از آن انتظار می‌رفت دولت‌های حوزه سلامت را جزو اولویت‌های خود قرار دهند. خوشبختانه دکتر روحانی متولی ایجاد دولتی شدند که حوزه سلامت از اولویت‌های اصلی آن است و در طول یک سال و نیم گذشته با همراهی دولت و مجلس و همراهی تمام گروه‌های پزشکی لبخند رضایت بر لب مردم هست. اگرچه مشکلات بر زمین مانده زیادی دارند ولی قدرشناسند و این نعمت بسیار بزرگی است. آنچه از تریبون‌های عمومی مکررا در مورد اعتبارات قرار گرفته در اختیار وزارت بهداشت خبرهایی شنیده شده، اصلا عدد زیادی در مقابله با هزینه‌های کلی در کشور و سوء استفاده‌هایی که صورت گرفت، نیست. اختصاص یک درصد مالیات بر ارزش افزوده به حوزه سلامت از سوی مردم پرداخت می‌شود و این در حالی است که تنها ۳۰ درصد از این میزان به وزارت بهداشت تخصیص داده شده است. همچنین از ۱۰ درصد درآمدهای حاصل از محل هدفمندی یارانه‌ها که قرار بود به حوزه سلامت اختصاص یابد و رقم آن ۴۸۰۰ میلیارد تومان بود، تنها ۲۱۰۰ میلیارد تومان آن تحویل وزارت بهداشت شده است با این حال از دولت ممنون هستیم که با وجود مشکلات اقتصادی این میزان اعتبار را در اختیار وزارت بهداشت قرار داد و رضایتمندی در مردم ایجاد شد. 

مسئولان باید به جای اینکه گرفتار خود باشند، باید مهم‌ترین دغدغه‌شان مردم باشد. اکنون باید بحث‌های سیاسی، قدرت طلبی و بخشی‌نگری را کنار گذاریم و تنها هدفمان خدمت به مردم باشد. چون این مردم حسن‌ها را می‌بینند نه عیب‌ها را. 

باز هم تاکید می‌کنم که هیچ رییس جمهوری به اندازه دکتر روحانی، به حوزه سلامت توجه ویژه نداشته است و آرزو می‌کنم که ایشان به تمام اهداف و آرزو‌هایشان چه قبل از در اختیار گرفتن حوزه ریاست جمهوری و چه بعد از آن دست یابند. 

در یک سال و نیم گذشته اقدامات زیادی صورت گرفت و گوشه کوچکی از آن تحت پوشش بیمه قرار گرفتن ۹ میلیون نفر بود و باعث محقق شدن یک آرزوی ۳۰ ساله شد. 

من با سفرهای متعددم به شهرهای مختلف ایران، قبل و بعد از انقلاب کاملا می‌دیدم که مردم به علت فقر و در صورت بروز بیماری به هیچ مرکز بهداشتی و درمانی مراجعه نمی‌کردند. حتی در سفر اخیر به بوشهر، خیلی از بیماران در حال از دست دادن بینایی خود بودند ولی هزینه مراجعه به بیمارستان را نداشتند. ولی در عین حال همگی از دولت به خاطر بازسازی خانه‌های بهداشت آن منطقه و اعزام پزشک خانواده به روستا‌ها تشکر می‌کردند. این روند رو به بهبود در کل کشور اتفاق افتاده و منحصر به بوشهر نیست. ما افتخار می‌کنیم به اینکه توانستیم تعداد پزشکان را در این مناطق حداقل ۵۰ درصد افزایش دهیم. پزشکان متخصص نیز در بیمارستان‌های دولتی شبانه روز حضور دارند و میزان پرداختی از جیب مردم به طور چشمگیری کاهش یافته است. البته این اقدامات کافی نیست ولی تلاش دولت به اندازه یک و نیم سال قابل تقدیر است. در جلسه خصوصی با مقام معظم رهبری که در آن وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی نیز حضور داشتند، ایشان تاکید کردند که کاری که ما در حوزه سلامت می‌کنیم مصداق واقعی خدمت به مردم است و خیلی بیشتر از تبلیغاتی که تا کنون شده، ارزش دارد. مردم، دولت، ائمه جمعه و استانداران همگی در مورد اقدامات ما در حوزه سلامت یک اتفاق نظر پیدا کرده‌اند. اگرچه یک عده همیشه علاقه‌مند هستند حاشیه سازی کنند و در مورد سلامت آب و غذا، هوا و خیلی موارد دیگر دلهره ایجاد کنند. حتی این حاشیه سازی‌ها در جامعه پزشکی نیز وجود دارد هفته گذشته در مجموعه خودمان یکی از کارکنان پزشکی در فضای مجازی یک کشور را در مورد شیوع آنفلوآنزا در تبریز نگران کرد و این نشان می‌دهد ما متاسفانه فرهنگ استفاده از تکنولوژی را یاد نگرفته‌ایم. و دستگاه‌های نظارتی نیز آنطور که شایسته است از این روند جلوگیری نمی‌کنند. این زیبنده ملت نیست که هر کسی در هر جایی اقدام به تهمت و دروغ کند این معنی دموکراسی و آزادی نمی‌دهد و تنها معنای آن ارتجاع و بربریت است. چون در اسلام آبروی انسان بالا‌تر از آبروی کعبه است و حتی یک نفر اگر آبرویش ریخته شود، انگار تمام بشریت متضرر شده است. 

فضای کشور سیاسی است ولی در حوزه بهداشت و درمان که یک حوزه خدماتی است، وظیفه داریم از مردم محافظت کنیم و خدمت شایسته‌ای به آن‌ها ارائه دهیم. باید تلاش کنیم و البته نباید ادعا کرد تمام مشکلات در این دوره اصلاح می‌شود ولی حتی یک ساعت از آن را غنیمت می‌دانیم. حالا که این مسئولیت را بردوش داریم، سعی می‌کنیم شرمنده مردم و خانواده شهدا و بخصوص بیمارانی که در آشفته بازار سلامت حیران هستند، نباشیم. باید همیشه مسائل را اولویت بندی کنیم و با عقل و نه با احساس و حزبی‌نگری به دنبال مطالباتمان باشیم. باید طبق گفته مقام معظم رهبری همیشه مسائل را اصلی فرعی کنیم و دنبال خطا نرویم و موقعیت و شرایط کشور را درک کنیم. 

در دولت یازدهم و در ابتدای کار، وزارت بهداشت دانشگاه‌هایی را تحویل گرفت که ۸ هزار میلیارد تومان بدهی داشتند. یک ریال از اعتباراتی که در اختیار ما قرار گرفته بابت حقوق کارکنان وزارت بهداشت نیست و برای هر کدام از بسته‌های خدمتی مشخص شده و بابت آن تفاهم نامه امضا شده است. بنابراین ما اختیار نداریم که حقوق کارکنان را اضافه کنیم بلکه دولت و وزارت کار، تعاون و رفاه اجتماعی چنین مسئولیتی دارند. 

در مورد کارانه‌ها نیز باید گفت اگرچه عدم تمکین از بخش نامه‌ها و بی‌نظمی‌هایی وجود داشته ولی تمام تلاشمان این است که تا پایان سال مطالبات دانشگاه‌ها را به صفر برسانیم. 

بعضی‌ها نیز علاقه‌مند هستند پزشکان و پرستاران را در مقابل هم قرار دهند و این بسیار اشتباه است. پزشکان و پرستاران را نباید در مورد نحوه دریافت کارانه‌ها و پراختی‌ها مقابل هم قرار داد چون در جامعه پزشکی همه یک تیم هستیم و در حال حاضر اکثریت جامعه پرستاری با جامعه پزشکی همکاری نزدیک و صمیمانه دارند هر چند اقلیتی در جامعه پزشکی هستند که خیلی از حاشیه سازی‌ها از سوی آن‌ها است و منویات دولت را بر نمی‌تابند ولی در کل مجموعه جامعه پرستاری از جامعه پزشکی جدا نیست. 

بنا داریم در این دولت نه دروغ بگوییم و نه قول خلاف دهیم. همه اعضای کابینه این دولت همینطور هستند و قرار نیست به دنبال منافع خودشان باشند بلکه تنها هدفشان راستگویی و خدمت به مردم است. 

در موضوع تعرفه‌های پرستاری ۷ سال است قانون تعرفه‌گذاری خدمات پرستاری تصویب شده است. اگر اعتبارات این قانون تصویب شود، به اجرا درخواهد آمد. در آخرین جلسه شورای عالی بیمه که مرتبط با اصلاح کتاب تعرفه گذاری بود، قرار بر این شد که در جلسه بعد در مورد قانون تعرفه گذاری خدمات پرستاری صحبت شود با این اقدام در قدم اول تکلیف مراقبت‌های در منزل پرستاران مشخص می‌شود چون این افراد در حریم شخصی بیماران هستند و با جان و مال آن‌ها سر و کار دارند. امیدواریم شورای عالی بیمه در جلسات بعد این موضوع را پی‌گیری و حل و فصل کنند. البته به این نکته هم اشاره کنم که در شورای عالی بیمه وزارت بهداشت مثل هیات وزیران از ۹ رای فقط یک رای دارد. در عین حال شورای عالی بیمه نیز باید مصوباتش را به تایید سازمان مدیریت و برنامه ریزی برساند و در‌‌نهایت هیات وزیران آن را تایید کند. 

در بحث عملکرد نیز شیوه‌نامه‌ای تدوین شده است که تا آخر امسال حقوق عملکردی گروه‌های پزشکی طبق این شیوه‌نامه پرداخت می‌شود تا عدالت رعایت شده و هر گروهی با خودش مقایسه شود نه با بیمارستان، درمانگاه و موارد دیگر. 

من یک سال و نیم است هم در جلسات دولت اعلام کردم که به تعداد پرستاران ما به ازای هر ۱۰۰۰ نفر ۱/۱ و در بخش‌های روانی ۴۷ صدم است. به غیر افغانستان کمتر جایی در دنیا وجود دارد که شرایط ما را از این نظر داشته باشد. حتی کشور مصر و ترکیه شرایط بسیار بهتری دارند. در اورژانس نیز وضعیت نامطلوبی داریم به طوری که پرسنل اغلب در ماه ۵۰۰ ساعت کار می‌کنند. در مورد پرستاری نیز در حال حاضر وزارت بهداشت هزینه‌های قریب به ۹۵ هزار پرستار را از جیب مردم و از درآمد‌های اختصاصی پرداخت می‌کند یعنی این افراد ردیف بودجه‌ای ندارند و قراردادی هستند و مکررا طالب هستند وضعیتشان مشخص شود. 

با این حال معاونت پرستاری اقدامات ارزنده‌ای برای حل مشکلات پرستاران انجام داده ولی تمام آن‌ها مسکن بوده و چاره اصلی درد نیست زمانی چاره خواهد شد که ما بالاخره به استاندارد منطقه‌ای و بین المللی تعداد پرستاران برسیم و در این راستا ضروری است هم دولت و هم مجلس ما را از بحران کمبود نیروی پرستار نجات دهند. 

امیدوارم سال دیگر که روز پرستار دور هم جمع می‌شویم، بخشی از مشکلات پرستاران حل شده باشد. خطاب به مدیران پرستاری و روسای محترم دانشکده‌های پرستاری نیز باید بگویم که شما به عنوان متولی و مدیر، باید مشکلات را مدیریت کنید. نباید بخشی از پازلی باشید که رفتارش نسبت به دولت و خدمتگذاران کریمانه نیست. برای همه آرزوی سلامتی و بهروزی دارم.


انتهای پیام/
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار