حداد عادل در نهمین همایش زبان شناسی ایران با اشاره به وجود سرمایه های زبانی در ایران، گفت: ایران باید صاحب دانش زبان شناسی نیرومندی باشد.

به گزارش حوزه سینما باشگاه خبرنگاران به نقل از  روابط عمومی بنیاد سعدی، در بیستمین سال ایجاد دوره‌ی کارشناسی ارشد رشته‌ی آموزش زبان فارسی به غیرفارسی‌زبانان، نهمین همایش زبان‌شناسی ایران با همکاری گروه آموزشی زبان شناسی دانشگاه علامه طباطبائی، فرهنگستان زبان و ادب فارسی و بنیاد سعدی، برگزار شد.

دکتر حداد عادل، رئیس فرهنگستان زبان و ادب فارسی، طی سخنانی در افتتاحیه نهمین همایش زبان شناسی ایران، گفت: در طول سالهای برگزاری همایش زبان شناسی ایران شاهد رشد و استمرار فعالیت های حوزه زبان شناسی بوده ایم.

وی با اشاره به اینکه زبان شناسی در همه دنیا اهمیت دارد گفت: اهمیت زبان شناسی در ایران، تابع سابقه و جایگاه زبان فارسی است.

رییس بنیاد سعدی، خاطرنشان کرد: با توجه به گویش های متنوع زبان در ایران که سرمایه زبانی هستند، ایران باید صاحب دانش زبان شناسی نیرومندی باشد.

در ابتدای افتتاحیه این همایش دو روزه نیز، دکتر دبیرمقدم، دبیر نهمین همایش زبان شناسی ایران، گفت: اگرچه زبان‌شناسی دانشگاهی قدمتی پنجاه ساله در ایران دارد اما مطالعه‌ی علمی زبان پیشینه‌ای بسیار کهن در ایران، جهان اسلام و شرق داشته است.

وی افزود: با وجود گسترش کمی و کیفی شایان توجه زبان‌شناسی در ایران در سال‌های پس از انقلاب اسلامی، سهم زبان‌شناسی ایران در قافله‌ی جهانی این علم و تأثیرگذاری آن بر نظریه‌پردازی و تولید علم در سطح بین‌المللی بسیار اندک بوده است؛ حال آنکه کشور ما برخوردار از ویژگی‌های استثنائی است.

دبیر نهمین همایش زبان شناسی ایران خاطرنشان کرد: اگرچه در دو دهه‌ی اخیر پژوهش‌های ارزشمندی بویژه در قالب پایان‌نامه‌ها و رساله‌های ارشد و دکتری در گروه‌های مختلف زبان‌شناسی در ایران صورت گرفته و تعداد قابل توجهی از آنها پژوهش‌های میان‌رشته‌ای هستند اما همچنان در آغاز راه بومی‌سازی این علم هستیم.

دبیرمقدم، اولویت‌های پژوهشی همچون «تقویت زبان فارسی در مقام زبان علم»، «برنامه‌ریزی برای شناخت بیشتر وضعیت کاربرد زبان و خط فارسی در محیط‌های مجازی و متعاقب آن برنامه‌ریزی برای به کارگیری محتواهای علمی تولید شده مذکور در محیط‌های مجازی»، «مطالعه علمی زبان‌ها و گویش‌ها به لحاظ زبان‌شناختی ایرانی و غیرایرانی ایران» در سطح ملی را به پژوهشگران پیشنهاد داد.

در ادامه برنامه افتتاحیه، دکتر مصلح، ریاست دانشکده ادبیات فارسی و زبانهای خارجی دانشگاه علامه طباطبائی، اظهار کرد: این دانشکده با توجه به گستردگی فعالیت های حوزه زبان شناسی، قطب زبان شناسی کشور است و فعالیت های میان فرهنگی و چندفرهنگی وسیعی در این دانشکده اجرا می شود.

وی همچنین آثار فلاسفه، از افلاطون تا هایدگر را در حوزه زبان، گواه بر اهمیت به زبان در فلسفه دانست.

دکتر سلیمی، رئیس دانشگاه علامه طباطبائی نیز دیگر سخنران مراسم افتتاحیه بود. وی در ابتدای سخنرانی خود به فعالیت های اساتید برجسته گروه زبان شناسی دانشگاه علامه و میزان رضایت بی نظیر از این گروه اشاره کرد و افزود: همکاری اساتید برجسته این دانشگاه با بنیاد سعدی و فرهنگستان زبان و انجمن زبان شناسی، موجب موفقیت های بیشتر در حوزه جهانی خواهد شد.

در پایان افتتاحیه نهمین همایش زبان شناسی ایران، پیام ویدئویی دکتر برنارد کامری، زبان شناس و رده شناس نامی جهان برای حضار پخش شد. همچنین، دکتر گرترود فنک از دانشگاه وین و دکتر سلطان از دانشگاه کوفه نیز از مهمانان خارجی این همایش بودند.

در ادامه این همایش، مقالات برگزیده در بخش های مختلف توسط نویسندگان آنها ارائه شد.

شایان ذکر است، علاوه بر کتابچه‌ی چکیده‌ مقاله‌های همایش، مجموعه مقالات این همایش نیز در دو جلد و در هزار و پانصد صفحه انتشار یافته است.

افتتاحیه نهمین همایش زبان شناسی ایران، پنجم اسفند ماه سال جاری با حضور جمع کثیری از اساتید، دانشجویان و پژوهشگران، در دانشکده ادبیات فارسی و زبان های خارجی دانشگاه علامه طباطبائی برگزار شد و تا پایان روز ششم اسفندماه ادامه داشت.


انتهای پیام/ 


اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار