استقلال "مراكش" از اسپانیا و فرانسه (1956م)
كشور مغرب (مراكش) از قدیمالایام یكی از مراكز قدرت در شمال افریقا به حساب میآمده و از سوی دیگر به عنوان نزدیكترین منطقه افریقایی به اروپا، دارای اهمیتی استراتژیك بوده است. این كشور در قرن 7م به تصرف مسلمانان درآمد و به نفوذ اسلام در اروپا انجامید اما در قرن 14 ضعف مسلمانان به تسلط اروپاییان منجر گردید این وضعیت تا قرن بیستم ادامه داشت و در این زمان علاوه بر اسپانیا، فرانسه نیز حضور یافته بود. تا آنكه نهضت استقلالطلبی بعد از سالها تلاش و كوشش به نتیجه رسید و در دوم مارس 1956 فرانسه با استقلال مناطق تحت تصرف خود در مغرب، موافقت نمود و اسپانیا نیز به این مساله تن داد و حكومت محمدابن یوسف با عنوان سلطان محمد پنجم رسمیت یافت پس از وی، از 3 مارس 1961 فرزندش "حسن دوم" به سلطنت رسید. آغاز سلطنت وی كه 38 سال به طول انجامید، روز ملی این كشور میباشد.
آغاز حملات هوایی امریكا به ویتنام شمالی در جریان تهاجم به این كشور (1956م)
پس از آن كه امریكا، در اوت 1964م به بهانههای واهی، خود را درگیر جنگ با ویتنام شمالی كردند، در دوم مارس1965م نیز حملات هوایى امریكا به ویتنام آغاز شد. در ماههای اول جنگ، میلیاردها دلار خسارت در ویتنام شمالی به بار آمد ودهها هزار نفر از مردم این سرزمین در جریان بمبارانهای هوایى كشته شدند. این بمبارانها به حدی بود كه تنها طی 2/5 سال، هواپیماهای امریكایى بیش از 107 هزار حمله به خاك ویتنام شمالی انجام دادند و 2/5 میلیون تن بمب بر سر مردم بیدفاع این كشور فرو ریختند. با این حال، موج مخالفتهای ضد جنگ مردمی و فشار افكار عمومی باعث شد كه امریكا پس از 9 سال جنگ بیامان، بدون اخذ نتیجه، این جنگ را پایان دهد و با ذلت، ویتنام را ترك نماید.
تصویب تحت الحمایگی كوبا در كنگره امریكا (1901م)
در سالهای پایانی قرن نوزدهم میلادی، جنگی میان امریكا و استعمارگران اسپانیایى در امریكای مركزی درگرفت كه به شكست اسپانیا انجامید. از آن زمان، نیروهای امریكایى در منطقه حضور داشتند و در تمام اركان كشور كوبا نفوذ كردند. حضور سربازان امریكایى در كوبا پیامدهای روانی نامطلوبی در مردم این كشور ایجاد كرد. از آن طرف، در دوم مارس سال 1901م كنگره امریكا به موجب لایحهای موسوم به پلات، تحت فشار تئودور روزولت رئیس جمهور وقت امریكا، كوبا را به تحت الحمایگی خود درآورد. وی سپس بلافاصله با اعمال نفوذ در كوبا، یك سری ماده و مفاد را در قانون اساسی كوبا گنجاند كه لایحه پلات را در این كشور از نظر قانونی رسمیت میبخشید. بر این اساس، امریكا در هر زمان قادر بود تا در كوبا مداخله نظامی كند و پایگاهی را در اختیار خود بگیرد. بر همین مبنا بود كه پایگاه عظیم دریایى گوانتانامو در سواحل كوبا نیز در اختیار امریكا قرار گرفت. پس از امضای این معاهده توسط مقامات طرفین، تشخیص اینكه چه موقع استقلال كوبا در معرض خطر قرار میگیرد و نتیجتاً، كمك امریكا به صورت مداخله نظامی مورد نیاز است از اختیار كوبایىها خارج شد و به عهده امریكایىها واگذار گردید. به این ترتیب بود كه كلید در خانه كوباییها در دست امریكا قرار گرفت تا هر وقت كه خواست به میل خود وارد آن شود. در طی سه دهه اول قرن بیستم، تفنگداران امریكایی بارها به بهانه دفاع از جان و مال امریكاییهای مقیم كوبا، در این كشور مداخله كردند و این روال تا دهههای میانی قرن بیستم ادامه یافت.
انتهای پیام./.