مهمترین منبع تأمین کننده کلسیم بدن، گروه شیر و لبنیات است و در تشکیل استخوان و دندان و استحکام آنها بسیار ضروری است توصیه می‌شود هر فرد روزانه 3 واحد از انواع کلسیم مصرف کند.

دکتر زهرا عبداللهی مدیر دفتر بهبود تغذیه وزارت بهداشت و درمان، در گفتگو با خبرنگار بهداشت و درمان باشگاه خبرنگاران، گفت: شیر، ماست، پنیر،‌ کشک و بستنی منابع سرشار از کلسیم هستند که در این میان شیر کم چرب بهترین است و در مصرف بستنی باید تعادل رعایت شود.

همچنین ضروری است حتی الامکان از شیر و لبنیات پاستوریزه استفاده شود و اگر نوع پاستوریزه آنها در دسترس نبود، شیر تازه به مدت یک دقیقه در حال هم زدن جوشانیده و سپس مصرف یا تبدیل به سایر فرآورده‌های لبنی مثل ماست و پنیر و بستنی شود.

وی گفت: اگر فردی با مصرف شیر دچار دل درد، دل پیچه یا اسهال شود، بهتر است هنگام مصرف شیر معده خالی نباشد ضمن اینکه جوشاندن شیر و مصرف شیر گرم در جلوگیری از دل درد مؤثر است.همچنین اگر طعم شیر مورد پسند کودک یا فرد بزرگسال نیست، می‌توان آن را با عسل یا میوه مثل موز، خرما و توت فرنگی مصرف کرد.

عبداللهی تأکید کرد: بهتر است کودک در سنین مدرسه حداقل در ساعات اول روز یک واحد شیر مصرف کنند و در حال حاضر با اجرای طرح توزیع شیر رایگان در مدارس می‌توان به افزایش دریافتی کلسیم و پروتئین کودکان کمک کرد ضمن اینکه مصرف شیر نقش ویژه‌ای در یادگیری ایفا می‌کند.



انتهای پیام/
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.