به گزارش خبرنگار کلینیک باشگاه خبرنگاران، در این مطلب چند ماده غذایی که با سرعت تمام، تغییراتی فیزیولوژیکی روی بدن می گذارند عنوان شده و نگاهی گذرا به خواص هر کدام می اندازیم.
فیبرهای موجود در این سبز برای مقابله با یبوست بسیار مفیدند. اما بعد از مصرف مارچوبه متوجه خواهید شد که بوی ادرار، تند و غیرعادی میشود. این همان تغییر فیزیولوژیکی است که مارچوبه ایجاد میکند. بویی که بعد از مصرف این سبزی حاصل میشود در نتیجه دفع مارچوبه توسط آنزیمی خاص است که متیل مرکاپتان تولید میکند و این مولکول گوگردی و بدبو است. بنابراین اگر بعد از مصرف مارچوبه دچار چنین وضعیتی شدید نگران نباشید. چون این خاصیت طبیعی مارچوبه است و بعد از دفع آن از بدن مشکل حل خواهد شد.
این مولکول که بویژه در فلفل و در نتیجه پاپریکا هم وجود دارد باعث تحریک سنسورهای واقع در دهان میشود که به طور معمول وظیفه تنظیم حرارت و در نتیجه تعریق را بر عهده دارند. جذب کاپسائیسین باعث فعال شدن گیرنده های درد میشود که پیامهایی را به مغز مخابره میکنند. مغز نیز برای دفاع از خود میزان آدرنالین، ضربان قلب و همچنین تعریق را افزایش میدهد.
البته به عقیده این محققان مشکل بوجود آمده در حس چشایی بعد از دو هفته خود به خود از بین میرود؛ اما اکثر افراد بعد از مصرف این دانه ها مجبور میشوند که برای مدتی طعم فلز در دهان خود تحمل کنند چون تاکنون درمانی برای این مشکل یافته نشده است.
محققان فرانسوی اعلام کردند که بعد از مصرف دانه ی کاج احتمال بروز اختلال در حس چشایی وجود دارد. البته به عقیده ی این محققان مشکل بوجود آمده در حس چشایی بعد از دو هفته خود به خود از بین میرود.
نتایج اولین پژوهشهای انجام شده در خصوص این پدیده نشان میدهد که دانه های آمده از چین و پاکستان باعث بروز این مشکل میشوند. با وجود اینکه این دانه ها به دلیل ترکیبات مغذی شان برای سلامتی مفید است اما بهتر است بدانید امکان دارد بعد از خوردن آن ها به مدت حدود دو هفته حس چشایی تان با مشکل مواجه شود.
این ماده ی غذایی با وجود تمام خواصی که دارد یک عیب بزرگ نیز دارد که میل اکثر مردم را برای مصرف این ماده ی غذایی از بین می برد. سیر باعث بد بو شدن دهان میشود. این بو ناشی از گازهای گوگردی است که در حین هضم آن در لوله ی گوارش آزاد میشود. البته اگر کمی شکیبا باشید این گازها حدود ۳ ساعت بعد از بین می روند.