به گزارش
خبرنگار سینما باشگاه خبرنگاران؛ حامد بهداد بازیگر سینما، تئاتر و تلویزیون در ۲۶ آبان ۱۳۵۲ در مشهد متولد شد.. او دوران کودکی و نوجوانیاش را به ترتیب در شهرهای مشهد، تهران و نیشابور زندگی کردهاست و در دوران دبیرستان دوباره به همراه خانوادهاش به مشهد بازگشتهاست.
او دارای تحصیلات لیسانس بازیگری تئاتر از دانشگاه آزاد اسلامی تهران است. وی برای نخستین بار با فیلم" آخر بازی" به سینمای ایران معرفی شد و برای آن کاندیدای سیمرغ بلورین بهترین بازیگر نقش اول مرد از جشنواره فیلم فجر شد.
او در فیلم «روز سوم» (محمدحسین لطیفی، ۱۳۸۵) در نقش یک افسر عراقی که در بحبوحه محاصره خرمشهر عاشق دختری خرمشهری میشود، ظاهر شد و برای دومین بار پس از«آخر بازی» کاندیدای سیمرغ بلورین از دوره بیست و پنجم جشنواره فیلم فجر شد.
بازی بهداد در فیلم «کسی از گربههای ایرانی خبر نداره» به کارگردانی بهمن قبادی، موجب راهیابی او به جشنواره فیلم کن شد.
او در سال ۸۹ با نقشآفرینی در فیلم «جرم» به کارگردانی مسعود کیمیایی، سیمرغ بلورین بهترین بازیگر مکمل را از بیست و نهمین جشنواره فیلم فجر دریافت کرد. او در طول فعالیت هنریاش امکان همکاری با بسیاری از کارگردانان بنام سینمای ایران از جمله ناصر تقوایی، عباس کیارستمی، مسعود کیمیایی، داریوش مهرجویی و... را داشتهاست. بهداد همچنین از شاگردان حمید سمندریان بودهاست.
وی به عنوان خواننده میهمان با گروه موسیقی دارکوب به سرپرستی همایون نصیری همکاری میکند و در چند آلبوم و کنسرت این گروه حضور داشتهاست.
حامد بهداد از معدود بازیگران جوان سینماست که با بازی در نقشهای مختلف و متنوع، قابلیتهای بالایش را به اثبات رسانده است.
این بازیگر همانقدر که در اجرای نقشهای بیرونی موفق است، توانایی بازی در نقشهای درونی را هم دارد. او علاقهمند بازی در نقش جوانهای عاصی است(بوتیک، سایه آفتاب) و البته به همان اندازه در نقشهای آرام و درونی (آدم، آخر بازی) شیرین و دوستداشتنی است.
حامد بهداد در «روز سوم» مسیر رو به رشدی را که تا امروز طی کرده، به پختگی خاصی میرساند. نقش جذابی که او انتخاب کرده، ویژگیهای بارزی برای تبدیلشدن به یک کاراکتر محبوب را در فیلم داشته. فواد، معلمی عراقی است که عاشق دختری ایرانی میشود و در جریان جنگ میکوشد دختر را نجات بدهد.
بهداد با بازی در این نقش ثابت میکند قابلیت این را دارد که در قالب یک نقش دشوار و منفی به محبوبیت برسد و تماشاگر را با خود همراه کند. این اتفاقی است که درباره همه بازیگران نمیافتد و بازی در نقشهای منفی و پیچیده محبوبیتشان را خدشهدار میکند.
«روز سوم» روایتی عاشقانه است که در بستر جنگ مفهوم پیدا میکند. موضوع جذاب عشق بین عراقی و ایرانی در این فیلم برای اولین بار مطرح میشود و فیلم هم بهخوبی از این موضوع جذاب بهره میگیرد اما نمیتوان از اهمیت کاراکتر فواد در این درام عاشقانه بهراحتی چشمپوشی کرد. فواد با وجود منفیبودن به یمن بازی متفاوت و عمیق حامد بهداد، یک بدمن خبیث و کلیشهای نیست، گویا او هم قربانی جنگ است.
او بیش از 47 فیلم سینمایی را در کارنامه هنری خود به شرح زیر به ثبت رسانده است:
۱۳۹۳ پل خواب اکتای براهنی
۱۳۹۳ خانه دختر شهرام شاه حسینی
۱۳۹۲ چهارشنبه خون به پا میشود حماسه پارسا
۱۳۹۲ چرکنویس علی جناب
۱۳۹۲ زندگی جای دیگریست منوچهر هادی
۱۳۹۱ چه خوبه که برگشتی داریوش مهرجویی
۱۳۹۱ فرزند چهارم وحید موسائیان
۱۳۹۰ بیتابی بیتا مهرداد فرید
۱۳۹۰ به فاصله یک نفس امیراحمد انصاری
۱۳۹۰ پله آخر علی مصفا
۱۳۹۰ نارنجی پوش داریوش مهرجویی
۱۳۸۹ انتهای خیابان هشتم علیرضا امینی
۱۳۸۹ جرم مسعود کیمیایی
۱۳۸۹ سعادتآباد مازیار میری
۱۳۸۹ پرتقال خونی سیروس الوند
۱۳۸۹ قبرستان غیرانتفاعی محسن دامادی
۱۳۸۸ هفت دقیقه تا پاییز علیرضا امینی
۱۳۸۸ لطفا مزاحم نشوید محسن عبدالوهاب
۱۳۸۸ آدمکش رضا کریمی
۱۳۸۷ بیداری فرزاد موتمن
۱۳۸۷ کیمیا و خاک عباس رافعی
۱۳۸۷ کسی از گربههای ایرانی خبر نداره بهمن قبادی
۱۳۸۷ موج سوم آرش سجادیحسینی
۱۳۸۷ مردی که گیلاسهایش را خورد پیمان حقانی
۱۳۸۷ محاکمه در خیابان مسعود کیمیایی
۱۳۸۷زندگی با چشمان بسته رسول صدرعاملی
۱۳۸۷ دل خون محمدرضا رحمانی
۱۳۸۷ شبانه روز کیوان علیمحمدی و علی بنکدار
۱۳۸۶ دو راه حل برای یک مسئله قاسم جعفری
۱۳۸۶ هر شب تنهایی رسول صدرعاملی
۱۳۸۶ مجنون لیلی قاسم جعفری
۱۳۸۶ تسویهحساب تهمینه میلانی
۱۳۸۶ رویای زمین مریم فخیمی
۱۳۸۶ دایره زنگی پریسا بختآور
۱۳۸۵ حس پنهان مصطفی رزاقکریمی
۱۳۸۵ آدم عبدالرضا کاهانی
۱۳۸۵ روز سوم محمدحسین لطیفی
۱۳۸۴ باغ فردوس، پنج بعدازظهر سیامک شایقی
۱۳۸۴ پیشنهاد بیشرمانه به نقاش مرده محسن اورنگ
۱۳۸۴ رقص با ماه عبدالرضا کاهانی
۱۳۸۴ عروس کوهستان
۱۳۸۳ کافه ستاره سامان مقدم
۱۳۸۲ این زن حرف نمیزند احمد امینی
۱۳۸۲ خواهرخوانده بهروز حسینزاده
۱۳۸۱ بوتیک حمید نعمتالله
۱۳۸۱ چای تلخ ناصر تقوایی
۱۳۷۹ آخر بازی همایون اسعدیان
او در فیلم های تلویزیونی " صبح روزی که متولد شدم " کارگردان:محمدرضا آهنج) ۱۳۸۱، (شب عقرب - (کارگردان:مسعود آب پرور) ۱۳۸۲، ( خواهرخوانده (کارگردان:بهروز حسینزاده) ۱۳۸۲، ( عروس کوهستان (کارگردان:یوسف سید مهدی۱۳۸۴، ( تله روباه (کارگردان:علیرضا اسحاقی) ۱۳۸۵ نقش آفرینی کرده است.
او درمجموعههای تلویزیونی ۱۳۷۹ "همسفر" (اپیزود فردا دیر است) (کارگردان:قاسم جعفری)، ۱۳۸۳ "سایه آفتاب" (کارگردان:محمدرضا آهنج)، ۱۳۸۶ "یک مشت پر عقاب" (کارگردان:اصغر هاشمی)، ۱۳۸۷ آخرین دعوت (کارگردان:حسین سهیلیزاده)، ۱۳۹۰"سقوط آزاد " (کارگردان:علیرضا امینی)، ۱۳۹۱" آسمان من" (کارگردان:محمد رضا اهنج)، ۱۳۹۳" کیمیا " (کارگردان:جواد افشار) حضور داشته است.
حامد بهداد در فیلم های کوتاه همچون ۱۳۸۳ "زنده یاد " مریم فخیمی، ۱۳۸۵ میترسم پس دروغ میگویم - (تهمینه میلانی) - به سفارش یونیسف، ۱۳۸۷: دو راه حل برای یک مسئله - (قاسم جعفری) - به سفارش یونیسف بازی کرده است.
او در مستندهایی چون "چند بار به شب دلباختهای؟ " (کارگردان:امید بنکدار و کیوان علی محمدی - متن:سعید عقیقی) ، "دوبلور ساکت " (کارگردان:شاهرخ بحرالعلومی) - تولید شده در کانادا و ایران دربارهٔ آرشاک غوکاسیان، " روزی روزگاری سینما" (کارگردان:شهرام میراب اقدم و سام ارجندی - تهیه کننده:احسان ظلی پور، دوبلهٔ مستند «در برابر علی» (درباره زندگی و مبارزات اسطوره بوکس سنگینوزن جهان محمدعلی کلی) به اهتمام حامد بهداد وعباس مطمئن زاده توسط گروهی از دوبلورهای بنام ایرانی و مدیریت دوبلاژ زهره شکوفنده در فروردین ۱۳۹۲ به انجام رسیده است. نورالدین پسر ایران (نیمه انیمیشنی) - به عنوان راوی کتاب - حضور در یک قسمت - پخش از شبکه یک سیما(۱۳۹۲)، "نورالدین پسر ایران "( - حضور در یک قسمت - پخش از شبکه یک سیما(۱۳۹۲) به عنوان گوینده حضور داشت.
حامد بهداد در تئاترهای خیابانی همچون معرکه در معرکه (حسن میرباقری)، آدمهای خیس (بهزاد مرتضوی)، سگ سکوت (آروند دشت آرای)و درخت بلوط (وحید رهبانی) نقشآفرینی کرده است.
او در فیلم کوتاه فصل خاک (The Season Of Soil) (کارگردان: شاهرخ بحرالعلومی - نویسنده: بهمن قبادی) - شرکت در بخش مسابقه جشنواره بینالمللی فیلم کوتاه Cine Fiesta به عنوان مجری طرح حضور داشت.
از دیگر کارهای او در عرصه هنر میتوان به فیلمانمه نویسی ، تهیه کننده سه فیلم کوتاه را در کارنامه هنری خود به ثبت رسانده است.
بهداد همچنین خوانندگی را در کارنامه خود دارد و تک آهنگهایی همچون "اگه تو باشی کنارم " تقدیم به زلزله دگان بوشهر (خواننده: حامد بهداد و فرخ خلخالیان - شعر، موزیک و تنظیم: علی اظهری) - اردیبهشت ۱۳۹۲، "سرو چمان من" (برگرفته از غزل حضرت حافظ) (تنظیم: مسعود فیاض با همراهی: علی باغفر و داریوش دانش نیا - تقدیم به مرحوم علی شکیباییان شاعر و هنرمند خراسانی) خرداد ۱۳۹۱، "مثل یک کابوس" (تیتراژ سریال مثل یک کابوس) ۱۳۹۰، "مرا چشمیست خون افشان" (تیتراژ فیلم سینمایی بی تابی بیتا) آهنگساز و خواننده، تاریک تاریکم (با شعر یغما گلرویی) - آذر ۱۳۹۰، میعادگاه (با رضا یزدانی در آلبوم ساعت ۲۵ شب) مهر ۱۳۸۹، دارم میسوزم (ترانه میانی فیلم سینمایی مجنون لیلی) - ۱۳۸۵، هم نوایی در تیتراژ سریال آخرین گناه - ۱۳۸۵، "ساقی عطشان "، کلیپ تیتراژ سریال غریبه - ۱۳۸۲ و بارون (فیلم سینمایی آخر بازی) – ۱۳۷۹ را در فهرست آثار موسیقیایی خود دارد.
حامد بهداد در طی فعالیت خود درعرصه سینما توانسته جوایز و افتخاراتی را به شرح زیر کسب کند:
نامزد سیمرغ بلورین بهترین بازیگر نقش اول مرد از نوزدهمین جشنواره فیلم فجر برای بازی در فیلم «آخر بازی» - ۱۳۷۹
پنجمین بازیگر نقش مکمل مرد سال به انتخاب نویسندگان و منتقدان سینمایی برای بازی در فیلم «این زن حرف نمیزند» - ۱۳۸۲
نامزد تندیس زرین بهترین بازیگر نقش مکمل مرد از هشتمین جشن خانه سینما برای بازی در فیلم «بوتیک» - ۱۳۸۳
دومین بازیگر نقش مکمل مرد سال به انتخاب نویسندگان و منتقدان سینمایی برای بازی در فیلم «بوتیک» - ۱۳۸۳
نامزد تندیس زرین بهترین بازیگر نقش مکمل مرد از دهمین جشن خانه سینما برای بازی در فیلم «کافه ستاره» - ۱۳۸۵
نامزد سیمرغ بلورین بهترین بازیگر نقش مکمل مرد از بیست و پنجمین جشنواره فیلم فجر برای بازی در فیلم «روز سوم» - ۱۳۸۵
نامزد تندیس زرین بهترین بازیگر نقش اول مرد از یازدهمین جشن خانه سینما برای فیلم«روز سوم» -۱۳۸۶
نامزد تندیس زرین بهترین بازیگر نقش مکمل مرد از دوازدهمین جشن خانه سینما برای فیلم «حس پنهان» -۱۳۸۷
نامزد سیمرغ بلورین بهترین بازیگر نقش مکمل مرد از بیست و هشتمین جشنواره فیلم فجر برای بازی در فیلم «هفت دقیقه تا پاییز» - ۱۳۸۸
نامزد تندیس زرین بهترین بازیگر نقش مکمل مرد از چهاردهمین جشن خانه سینما برای فیلم «شبانه روز» -۱۳۸۹
نامزد تندیس زرین بهترین بازیگر نقش اصلی مرد از چهاردهمین جشن خانه سینما برای فیلم «هفت دقیقه تا پاییز» -۱۳۸۹
نامزد جایزه بهترین بازیگر مرد از جشن منتقدان برای بازی در فیلم «هفت دقیقه تا پاییز» - ۱۳۸۹
نامزد بهترین بازیگر نقش اول مرد در پنجمین جشن منتقدان برای بازی در فیلم «سعادت آباد»- ۱۳۹۰
نامزد تندیس بهترین بازیگر مرد در دوازدهمین جشنواره حافظ برای فیلم «هفت دقیقه تا پاییز» - ۱۳۹۰
نامزد تندیس زرین بهترین بازیگر مکمل مرد از پانزدهمین جشن خانه سینمای ایران برای فیلم «انتهای خیابان هشتم» - ۱۳۹۰
نامزد سیمرغ بلورین بهترین بازیگر نقش اول مرد از سی و دومین جشنواره فیلم فجر برای بازی در فیلم «آرایش غلیظ» -۱۳۹۲
دیپلم افتخار و جایزه نقدی بخش ویدئو سینما و نگاه نو برای بازی در دلخون از بیست و هفتمین جشنواره بینالمللی فیلم فجر برای فیلم «دلخون» -۱۳۸۷
بهترین بازیگر نقش اول مرد در جشنواره فیلم ابوظبی برای فیلم کسی از گربههای ایرانی خبر نداره - ۱۳۸۸ (او در اختتامیه این مراسم حضور نداشت و به خاطر بازی در فیلم «آدمکش» در تهران بود. بهداد بخشی از جایزه نقدی خود را به نخستین جشنواره فیلمهای کوتاه ایرانی در کانادا تقدیم کرد. وی یکی از داوران جشنواره فیلم کوتاه کانادا بود)
برندهٔ تندیس بهترین بازیگر مرد جشنواره حافظ (دنیای تصویر) برای فیلم «روز سوم» - ۱۳۸۸
برنده سیمرغ بلورین بهترین بازیگر نقش مکمل مرد از بیست نهمین جشنواره فیلم فجر برای فیلم«جرم» -۱۳۸۹
برنده چهره سال بازیگری جشن یک سالگی مجله رونا - ۱۳۸۹
برنده جایزه بهترین بازیگر مرد در اولین دوره جشن ستارگان مجله اتفاق نو برای فیلم«جرم» - ۱۳۹۰
انتهای پیام/