سفیر سابق ایران در مکزیک گفت: غربی‌ها بنا ندارند تحریم‌ها را بردارند مگر اینکه مجبور شوند، حتی صدور قطعنامه در شورای امنیت سازمان ملل متحد نیز به معنای لغو تحریم‌ها نیست.

صدور قطعنامه در شورای امنیت به معنای لغو تحریم‌ها نیست"محمدحسن قدیری ابیانیه" در گفتگو با خبرنگار سیاست خارجی باشگاه خبرنگاران، در رابطه با پیامدهای تفاهم‌نامه هسته‌ای ایران و 1+5 در لوزان، اظهار داشت: غربی‌ها بنا ندارند تحریم‌ها را لغو کنند، مگر، مجبور شوند، حتی صدور قطعنامه در شورای امنیت سازمان ملل متحد نیز به معنای لغو تحریم‌ها نیست. 
 
سفیر سابق ایران در مکزیک تصریح کرد: حتی اگر در شورای امنیت سازمان ملل متحد به لغو تحریم‌ها رای داده شود و از سویی دیگر آمریکا اقدام به تحریم‌های جدیدی کند، راهی برای بازداشتن این کشور از طریق سازمان‌های بین‌المللی وجود ندارد، زیرا این کشور هر شکایتی را علیه خود در سازمان ملل با دارابودن حق وتو، وتو خواهد کرد. 
 
وی اظهار داشت: آمریکایی‌ها از تجاوز عربستان به یمن حمایت کردند و این مخالف تمامی قوانین بین‌المللی است و شکایت به شورای امنیت راه به جایی نخواهد برد، زیرا این کشور هر شکایتی علیه خود و هم پیمانانش را وتو خواهد کرد. 
 
قدیری ابیانه با بیان اینکه این مبنی بر این نیست که ما برای لغو تحریم‌های ظالمانه در مجامع بین المللی تلاش نکنیم، افزود: در هر توافق با آمریکا نه تنها اصل بر اعتماد نیست، بلکه اصل بر تخلف و خلف وعده است و ما باید مطمئن شویم که آمریکایی‌ها درصدد تخلف از هر تعهدی نیستند. 
 
سفیر سابق ایران در مکزیک با اشاره به اظهارات وزیر امور خارجه کشورمان در مورد اینکه این تفاهم تنها در قالب بیانیه است، ادامه داد: اما دلایلی که توسط برخی ارائه می‌شود، حاکی از این است که این تفاهم بیش از یک بیانیه است و توافق نهایی طی روزهای آینده امضا خواهد شد و در آنجا است که همه چیز مشخص می‌شود.  
  
وی افزود: متأسفانه مقامات کشورمان تنها به نیمه پر این بیانیه اشاره می‌کند و نیمه خالی آن را مورد اشاره قرار نمی‌دهند و مواضع آنها را بیشتر باید با رویکرد تبلیغاتی نگاه کرد، در حالی که باید افکار عمومی را کاملا صادقانه  از  شرایط آگاه کرد.
  
قدیری ابیانه تاکید کرد: در بهترین حالت حتی در صورتی که تحریم‌ها لغو شود و ایران آن را بپذیرد قطعنامه‌ای خواهد بود شبیه قطنامه 598 که جایی برای جشن و پایکوبی ندارد.
  
سفیر سابق ایران در مکزیک ادامه داد: نکته‌ای که وجود دارد این است که بخش مهمی از قدرت چانه زنی ایران به وضعیت داخلی ایران ارتباط دارد و وضعیت داخلی به عملکرد همه مردم و مسئولین وابسته است.  
 
وی با طرح سوالاتی مبنی بر اینکه، آیا هر کدام از ما به وظیفه و نقشی که برعهده داریم عمل کرده‌ایم؟ سبک اقتصادی و فرهنگی زندگی‌مان با سالهای گذشته فرق کرده است؟ آیا شرایط لازم را برای تحقق اقتصاد مقاومتی پیاده کرده‌ایم؟  گفت: آمار و ارقام نشان می‌دهد که دولت و مردم به وظیفه خود در این رابطه عمل نکرده‌اند و نیاز ایران براساس خرید کالای خارجی به ارز خارجی افزایش پیدا کرده است و این مسئله باعث شده است که ما علاوه بر تحریم خارجی دچار خود تحریمی نیز باشیم.  

انتهای پیام/

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار