معاون وزير جهاد کشاورزی:

توسعه علمی اصلی‌ترین نهاده کشاورزی است

رئيس سازمان تحقيقات، آموزش و ترويج کشاورزي تأکيد کرد: کشاورزي سنتي امروزه توجيه اقتصادي ندارد و بايد همه کشاورزان به توسعه علمي و دانش‌هاي جديد کشاورزي به عنوان نهاده جديد توليد توجه کنند.

به گزارش گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران؛ اسکندر زند رئيس سازمان تحقيقات، آموزش و ترويج کشاورزي گفت: همه تلاش کنند به معيار کشاورزهاي برتر در زمينه کيفيت و کميت برداشت محصول برسند و عملکردهاي گذشته هزينه هاي توليد را جبران نمي کند.

وي اظهار داشت: توسعه پايدار اقتصاد کشاورزي بايد مبتني بر الگوهاي دانش بنيان باشد و کشاورزي توليد محصولات ارگانيک که در جهان درحال گسترش است در ايران هم بايد توسعه يابد که ظرفيت­هاي خوبي داريم.

زند به بهزراعي 50 محصول زراعي و 25 محصول باغي اشاره كرد و گفت: نهاده هايي را توليد مي 
كنيم که در مقابل خشکسالي و کم ابي مقاوم باشد والگوي کشت را متناسب با محدوديت ها و آينده نگري منابع اب کشور متحول كنيبم.

وي افزود: بايد هزينه هاي بين المللي منابع آب و خاک را ارزيابي و متناسب با آن براي توسعه و توليد محصولات کشاورزي و رشد و بهره وري منابع برنامه ريزي کنيم.

زند گفت: رويکردهاي ديرين و سنتي باعث مي شود هزينه توليد از درآمد بيشتر شود و امروزه استفاده غرقابي از منابع آب هيچ توجيهي ندارد و به زودي کنار گذاشته مي شود.

وي افزود: کشاورزي علمي و نوين ايجاب مي کند استفاده از منابع آب با روش هاي نوين با قطره اي و توسعه اقليمي گسترش يابد که در آن صورت ضريب تبديل منابع به محصولات نهايي افزايش خواهد داشت.

رئيس سازمان تحقيقات، ترويج و آموزش کشاورزي گفت: با توجه به تغيير شرايط اقليمي و 
محدويت منابع آبي ؛ اقتصاد کشاورزي به سمت الگوهاي دانش بنيان و هوشمندانه حرکت مي کند. 

زند گفت: اعتبارات پژوهشي افزايش يابد به تقويت دستاوردهاي تبديل پول به علم که همان تحقيقات است، كمك خواهد كرد و كشاورزان از دانش فني توليد بذر به ويژه بذر گندم، ذرت سورگم و حبوبات در يک سال اخير استفاده كرده اند. 

معاون وزير جهاد کشاورزي گفت: کاهش شدت مصرف اب در کشاورزي ( سهم اب در توليد محصول) عامل اصلي در برنامه ريزي کشاورزي است و اينده اقتصاد کشاورزي را تعيين مي کند.

وي با اشاره به فعاليت 4 ميليون بهره بردار و 20 درصد شاغلان كشور در حوزه كشاورزي گفت :
ترويج كشاورزي مورد استفاده بخش خصوصي و كشاورزان را توسعه مي دهيم.

انتهای پیام/
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار