دکتر رضا غلامنیا متخصص حوزه HSE در گفتگو با
خبرنگار بهداشت و درمان باشگاه خبرنگاران گفت: برق گرفتگی از خطرات مهم در بخش ساختمان است که معمولاً تا حدود 20 درصد کشتههای حوزه ساخت و ساز را در برمیگیرد و اگر بتوانیم خطر برق گرفتگی و سقوط و گیر کردن و برخورد بین ماشینآلات را برطرف کنیم تا حدود 80 درصد از تلفات بخش ساختمان کاهش مییابد و این موضوع جدای از بیماریهای حوزه ساخت مثل بیماریهای تنفسی و افت شنوایی است که در حوزه ساخت و ساز وجود دارد.
وی افزود: بخش ساختمان 70 تا 80 درصد آمار فوتیها را به خود اختصاص داده است که یکی از عوامل آن سقوط است که کارکنان برای ایستادن خود مثل سکوهای داربست و نردبان پیش بینی کردهاند و دیگری گیر افتادن بین وسایل گردنده و ماشین آلات است و برخورد با ماشین آلات حادثه دیگری است که در حوزه ساختمان افزایش پیدا کرده است.
وی تصریح کرد: شهرداریها و سازمان نظام مهندسی مجری کار ایمن در حوزه ساختمان باید باشند و وزارت کار هم نقش متولی را در این بین بازی میکند و میتوان گفت در مرحله نخست مالکین، پیمانکاران، سازمانها و شرکتهایی که قصد انجام کار عمرانی را دارند. مسئول مستقیم امور ایمنی کار هستند که اگر قوانین ایمنی موجود در کشور را پیادهسازی کنیم، بخش عظیمی از مشکلاتی که در حوزه ایمنی و بهداشت وجود دارد برطرف میشود.
وی خاطرنشان کرد: در کشور ما قوانین ایمنی کار کم نیست ولی مشکل اصلی پذیرش افراد نسبت به قوانین و پیادهسازی قوانین است و طبق مطالعهای که انجام گرفته است. در زمینه مجموعه قوانینی که در ایران نسبت به اروپا وجود دارد بیانگر این است که در کشور ما در برخی موارد خلاءهای قانونی را در حوزه ایمنی شاهد هستیم و این مجموعه قوانین کار با ورود ماشین آلات جدید یک ساختار جدید در روند تصمیمگیری را پوشش نمیدهد و یا این قوانین مجموعه جریمههایی را که بر اساس قانون پیش بینی شده مبتنی بر تخلفاتی که رخ میدهد، نیست.
انتهای پیام/