معاون مرکز تحقیقات نقص ایمنی دانشگاه ایران گفت: 70 تا 90 درصد بیماری‌های نقص ایمنی شناخته نمی‌شوند و بیماران متعددی در دنیا پیش از مراجعه به پزشک می‌میرند.

به گزارش خبرنگار بهداشت و درمان باشگاه خبرنگاران دکتر نیما رضایی معاون مرکز تحقیقات نقص ایمنی دانشگاه ایران در نشست خبری هفته نقص ایمنی با بیان اینکه سیستم ایمنی نقش دفاع، علیه عوامل بیماری‌زا را برعهده دارد و در صورت نقص آن، عوامل بیگانه به بدن حمله می‌کنند گفت: ایمنی می‌توانند اولیه یا ثانویه باشند که  نوع اولیه، عامل ایجادکننده مشکلات ژنتیکی است.

وی با اشاره به اینکه تاکنون 220 نوع بیماری مختلف در این زمینه شناسایی شده اند تصریح کرد: این بیماری‌ها شیوع بالایی دارند به طوری که از هر هزار و 200 نفر یک نفر به بیماری‌های نقص ایمنی مبتلا می‌شوند.

معاون مرکز تحقیقات نقص ایمنی دانشگاه ایران با تاکید به اینکه 70 تا 90 درصد بیماری‌های نقص ایمنی شناخته نمی‌شوند و بیماران متعددی در دنیا پیش از مراجعه به پزشک می‌میرند یادآور شد: افرادی که بیش از چهار بار دچار عفونت گوش میانی، دو بار عفونت سینوس‌ها و ریه‌ها می‌شوند، مستعد ابتلا به این بیماری هستند.

وی یادآور شد: سابقه خانوادگی، عفونت‌های مکرر، فوت یا نقص ایمنی در خانواده در احتمال ابتلا افزوده و نیز کسانی که  با وجود واکسیناسیون دچار بیماری می‌شوند، به احتمال زیاد به نقص ایمنی مبتلا هستند.

رضایی با بیان اینکه در ازدواج‌های فامیلی، ابتلا و شیوع بیماری در افرادی که سابقه خانوادگی برای ابتلا به این بیماری‌ها را دارند بیشتر است و در واقع 66 درصد کودکان مبتلا حاصل ازدواج‌های فامیلی هستند، گفت : در موارد شک به ابتلا به نقص ایمنی باید به پزشک مراجعه شود تا تشخیص درمان به موقع انجام شود چرا که در غیر این صورت فرد به عوارض جبران‌ناپذیر و مرگ مبتلا می‌شود.

معاون مرکز تحقیقات نقص ایمنی دانشگاه ایران در مورد درمانهای این بیماریها اظهار کرد: درمان‌های مختلفی برای بیماری‌های نقص ایمنی وجود دارد که به عنوان مثال IVIG برای افرادی که نقص آنتی‌بادی دارند نوعی درمان محسوب می‌شود که در صورت مصرف منظم، فرد می‌تواند ازدواج کند و فرزند بیاورد.

وی با اشاره به اینکه در نقص ایمنی مختلط شدید، پیوند مغز استخوان پیشنهاد که در مراکز پیشرفته جهان، تا 90 درصد منجر به بهبودی می‌شود افزود: آگاهی درباره بیماری‌های نقص ایمنی باید به گونه‌ای باشد که والدین هر سرماخوردگی را ناشی از نقص ایمنی ندانند، از طرفی عفونت و تب مداوم در کودک جدی گرفته شود.


انتهای پیام/
برچسب ها: نقص ایمنی ، بیماری ، پزشک
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار