به گزارش خبرنگارباشگاه خبرنگاران بجنورد، علی اکبر پرویزی عصر یکشنبه در نخستین جلسه انجمن میراث فرهنگی خراسان شمالی ریشه تاریخی هر کشور و هر استانی را آثار به جا مانده از مردم آن دانست.
وی افزود: برای حفظ هویت خود و استان می بایست علاوه بر حفظ آثار باستانی و تاریخی از آثار علمی، طبیعی، مفاخر آن نیز حفاظت شود.
وی با تاکید بر مشارکت تمامی دستگاه های اجرایی در حفاظت و حراست از آثار تاریخی افزود: باید بسترهای معرفی این آثار به مردم نیز فراهم شود.
استاندار خراسان شمالی گفت: اگر آثار تاریخی و باستانی به خوبی به مردم معرفی شوند، مردم در حفظ آن نیز پیشگام و اثر گذار خواهند بود.
پرویزی اظهار داشت: در خراسان شمالی از ظرفیت دهیاری ها و بخشداری ها نیز می توان برای حفاظت از آثار تاریخی و باستانی استفاده کرد.
وی با اشاره به اینکه آثار باستانی و تاریخی بسیاری در بخش های مختلف این استان وجود دارد، گفت: باید به مرمت و بازسازی این آثار نیز توجه و مرمت اماکن تاریخی براساس الویت بندی انجام شود.
استاندار خراسان شمالی همچنین از آمادگی استانداری با مشارکت اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری خراسان شمالی در راستای ثبت و بهره برداری از آثار باستانی استان خبر داد.
مدیرکل میراث فرهنگی خراسان شمالی نیز با اشاره به وجود هزار و ۲۰۰ آثر باستانی در استان، گفت: باید در راستای معرفی این آثار به مردم توجه و تلاشهای لازم در این زمینه انجام شود.
سویدانلویی همچنین از تشکیل انجمن میراث فرهنگی برای نخستین بار در خراسان شمالی خبرداد و افزود: ۱۲ نفر عضو این انجمن هستند که وظایف هر یک مشخص شده است.
وی با اشاره به کمبود نیروهای یگان حفاظت میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان برای حفاظت از محوطهها و آثار تاریخی استان افزود: انجمنهای میراث فرهنگی ظرفیت خوبی برای پیشبرد اهداف این سازمان به منظور حفاظت از آثار تاریخی است وباید این انجمن در تمام شهرستانهای استان فعال شود.
انتهای پیام/س