گاهی در روابط با یکدیگر دچار سوء تفاهم هایی می‌شویم که منجر به قطع روابط با نزدیک‌ترین افراد می شود.

به گزارش  خبرنگار خانواده باشگاه خبرنگاران، انسانها از هر لحاظ با هم متفاوت بوده و این تفاوت‌های فردی است که ما را از هم متمایز می‌کند، بنابراین نمی‌توان دو فردی را یافت که به طور کامل مشابه باشند بطوری که حتی در دوقلوهای یکسان هم این مورد صدق می‌کند. 

مونا جاسمی روان‌شناس اظهار داشت: تفاوت‌های فردی، طیف وسیعی از تفاوت‌های ظاهری روان‌شناختی را شامل می‌شود. 

وی تصریح کرد: به دلیل آنکه تفاوت‌های ظاهری را مشاهده می‌کنیم،‌آن ها را به راحتی می‌پذیریم به عنوان مثال تفاوت در قد، رنگ چشم، تن صدا، رنگ پوست و . . . را در دوستان، آشنایان و اطرافیان را به راحتی می پذیریم و هیچگاه با افرادی که با آنها رابطه نزدیک یا دور داشته دچار مشکل نمی‌شویم به طور کلی تفکر بر روی این موضوع برای ما امر بدیهی بوده زیرا می دانیم که در ویژگی‌های ظاهری ما ژن‌ها دخیلند و نوع آرایش ژن‌هاست که ما را از یکدیگر متفاوت می‌سازد. 

جاسمی عنوان کرد: اما ویژگی‌های درونی را ما نمی‌توانیم مشاهده کنیم و اطلاعات زیادی درمورد آنها نداریم پس به همین دلیل انتظارات ما در مورد طرز تفکر، درک یکدیگر،‌باورها و نوع رفتار از هم بالا است. 

این روان‌شناس تاکید کرد: در ویژگی‌های درونی (شخصیتی) علاوه بر ژن‌ها، فرهنگ، جنسیت، نوع برخورد والدین، معلمان و همسالان با کودک یا نوجوان، تشویق‌ها، ‌تاییدها، انتقادها و حتی میزان ارتباط چشمی که مادر در دوران شیرخوارگی با نوزاد بر قرار می‌کند همه تاثیر گذار است. 

وی افزود: پس به دلیل تاثیر عوامل مختلف ذکر شده در شکل‌گیری ویژگی‌های شخصیتی ما، به طور یقین تفاوت‌های درونی ما، از تفاوت‌های ظاهری و فیزیکی بیشتر خواهد بود اما چون آگاهی کامل از آنها نداریم پس از اطرافیان انتظار داریم که آنها مانند ما تفکر ، درک و رفتار داشته باشند، خواسته ها‌و تمایلاتشان مانند ما باشد،‌آنها را با دیگران مقایسه می‌کنیم و مورد قضاوت قرار می‌دهیم. همچنین آنها نیز به طور متقابل چنین عمل کرده و مطابق با میل و خواسته‌های خود از ما توقعات و انتظارهای نابجایی دارند که همین عوامل باعث سوء تفاهم در روابط ما با یکدیگر می‌شود. 

جاسمی یادآور شد: این سوء تفاهم ها هم در روابط متقابل با یکدیگر ما را دچار مشکل های زیادی کرده و حتی گاهی سبب قطع روابط با نزدیک‌ترین افراد زندگیمان شود. پس بهترین راهکار برای پیشگیری از چنین مشکلاتی بالا بودن سطح آگاهی از ویژگی‌های درونی خود و دیگران است.

گفتنی است ما باید نیازهای روان‌شناختی خود و همدیگر را بشناسیم و برای پیشگیری از سوء تفاهم ها در روابط با یکدیگر، از یک متخصص روان‌شناسی یا مشاور کمک بگیریم .

 گزارش از ایده مفرح 

انتهای پیام/ 
برچسب ها: روانشناس ، روابط ، متقابل ، مشکل
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.