استاد دانشکده علوم اجتماعی دانشگاه تهران گفت: در جنوب شرق کشور به دلیل خشکسالی آوارگان آب داریم و با خشک شدن دریاچه ارومیه، بر تعداد آوارگان آب کشور افزوده خواهد شد.

 به گزارش گروه وبگردي باشگاه خبرنگاران به نقل از تسنیم، حسین ایمانی جاجرمی در نشست تخصصی «نقش باورها، ارزش‌ها و سرمایه اجتماعی در حکمرانی آب» اظهار داشت: آوارگان آب دریاچه ارومیه احتمالا به تهران مهاجرت می‌کنند که خود با هزار و یک مشکل مواجه است. 
 
وی افزود: در ایران زندگی بر پایه آب شکل گرفته و احتمالا نابودی کشور هم به دلیل کمبود آب خواهد بود. 

افزایش جمعیت آوارگان آب در ایران
 
این استاد دانشگاه تصریح کرد: در جنوب شرق کشور به دلیل خشکسالی آوارگان آب داریم و با خشک شدن دریاچه ارومیه، بر تعداد آوارگان آب کشور افزوده خواهد شد. 
 
ایمانی جاجرمی با تاکید بر بازنگری در ارزش‌ها و اصول در سطوح کلان اجرایی، گفت: برخلاف شعارهایی که در جامعه رایج است، ایرانیان به شدت انسان‌هایی مادی هستند زیرا همه چیز را با پول خریداری می‌کنند. 
 
وی ادامه داد: شهرداری‌ها به راحتی با پول قوانین و مقررات را می‌فروشند و نتیجه این رفتار وضعیت اسفبار امروز تهران است. متاسفانه در کشور به همه چیز نگاه کالایی و قیمتی داریم. اما جالب اینجاست که حتی تمدن غربی که ما آن را منشا مادی گرایی مردم ایران می‌دانیم هم، چنین رفتارهایی را به شدت نقد می‌کنند. 
 
استاد دانشکده علوم اجتماعی دانشگاه تهران اضافه کرد: به بچه‌ها پول می‌دهیم کتاب بخوانند یا قرآن یاد بگیرند یا با پول سربازی را می‌خریم و اختلاف طبقاتی در کشور ایجاد می‌کنیم. زیرا بی‌پول‌ها مجبور هستند که به سربازی بروند و پولدارها آن را می‌خرند. به این ترتیب ارزش این کار را زیر سئوال می‌بریم. البته با آب هم همین معامله را کرده‌ایم. 
افزایش جمعیت آوارگان آب در ایران

 
وی بیان کرد: در ایران به دنبال استفاده اقتصادی از آب هستیم. ضمن آنکه ارزش‌های اقتصادی به طور کامل موضوع آب را به حاشیه می‌برد. به عنوان مثال در اراک تالاب میقان که زیستگاه اصلی پرندگان است قربانی سود اقتصادی ناشی از یک کارخانه می‌شود که در کنار این تالاب قرار گرفته و در حال تخریب کردن اکوسیستم منطقه است. 
 
ایمانی جاجرمی ارزش‌ها و اصول را اولین سطح بحث خود دانست و گفت: نمی‌دانیم در ایران نگاه به زندگی و منابع طبیعی چگونه است. آیا بر اساس ارزش‌های اخلاقی شکل گرفته یا جریان کالایی شدن و پولی بودن، بر آن حاکم است. جامعه ایرانی نسبت به مسایل مختلف بی‌تفاوت شده و حساسیتی از خود نشان نمی‌دهد. 
 
وی افزود: سیاستگذاری‌ها در سطح دوم بحث جای می‌گیرند. البته سیاستگذاری‌ها به طور کامل با ارزش‌ها و اصول در ارتباط بوده و مورد نقد و توجه ما قرار دارند. 
 
استاد دانشکده علوم اجتماعی دانشگاه تهران تاکید کرد: در سطح سیاستگذاری، باید قبل از ابلاغ یک قانون آن را به بحث بگذاریم زیرا نقد آن به راحتی انجام می‌شود. اما پس از ابلاغ قانون، برخورد یا تغییر در آن دشوار خواهد شد. 
 
وی افزود: متاسفانه در ایران سیاستمدار و حکمران مبانی تصمیم خود را به بحث نمی‌گذارد. بسیاری از مشکلات و مسایل حوزه محیط زیست هم به دلیل عدم نقد سیاست‌ها بوده‌است. زیرا تصمیم‌سازان پشت درهای بسته تصمیم گرفته‌اند. شاید 30 سال قبل کارشناسانی که بزرگراه شهید کلانتری را وسط دریاچه ارومیه طراحی کردند، قصد نداشتند مشکلی برای دریاچه ایجاد کنند اما نتیجه تصمیم‌گیری آنها یک نتیجه منفی داشته‌است. 
 
ایمانی جاجرمی عدم ارتباط بین دستگاه‌های مختلف در ایران را یکی دیگر از مشکلات کشور دانست و افزود: شهر جدید پردیس در شرق تهران احداث شد. هدفگذاری اصلی این شهر برای اسکان 70 هزار نفر بود اما در دولت قبل بدون مطالعه در این منطقه، مسکن مهر اجرا شد. امروز باید یک میلیون و 700 هزار نفر جمعیت در پردیس زندگی کنند و معضل جدی این منطقه هم مسئله تامین آب است. 
 
وی افزود: یعنی وزارت راه و شهرسازی بدون توجه به چگونگی تامین آب و نظر سایر ارگان‌ها مسکن مهر در پردیس ایجاد کرد و امروز نبود آب، فاضلاب، سیستم آموزشی و غیره مهمترین مشکلات این شهر هستند.
انتهاي پيام/
برچسب ها: آب ، آوارگان ، ایران ، دانشگاه ، بحران
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.