شرایط ویژه سربازی برای افراد فعال در شرکت‌های دانش‌بنیان با همکاری بنیاد ملی نخبگان و معاونت علمی و فناوری رئیس جمهور تدوین شد.

به گزارش گروه علمی باشگاه خبرنگاران به نقل از  مرکز روابط عمومی و اطلاع‌رسانی معاونت علمی و فناوری رئیس جمهور، دکتر سید محمد صاحبکار خراسانی گفت: مهم‌ترین فعالیت معاونت علمی و فناوری رئیس جمهور، تدوین و اجرای برنامه‌های حمایتی از شرکت‌های دانش‌بنیان است و طی چند سال گذشته، مشکلات مختلف شرکت‌های دانش‌بنیان مورد توجه این معاونت بوده و اقداماتی مانند تهیه لایحه حمایت از شرکت‌های دانش‌بنیان و پیگیری تصویب و اجرای آن عملی شده است. 

وی افزود: یکی از مسایلی که شرکت‌های دانش‌بنیان با آن مواجه بودند، موضوع انجام خدمت سربازی برای افراد اصلی آن‌ها است، به نحوی که با جدا شدن یک فرد اصلی، فعالیت شرکت بصورت قابل ملاحظه‌ای افت می‌کرد. 

دبیر کارگروه ارزیابی شرکت‌های دانش‌بنیان گفت: خوشبختانه طی چند سال گذشته شرایط انجام خدمت وظیفه تخصصی برای افراد تحت پوشش بنیاد ملی نخبگان (مانند برگزیدگان المپیاد‌ها، برگزیدگان کنکور و...) فراهم شده بود و این افراد، پس از گذراندن دوره آموزش سربازی، الزامی به حضور تمام وقت در پادگان‌ها نداشته و با اجرای موفق یک پروژه تحقیقاتی مورد نیاز دستگاه‌های دفاعی و دولتی، کارت پایان خدمت خود را دریافت می‌کردند. 

سرپرست امور شرکتهای دانش بنیان افزود: علاوه بر موارد فوق، افراد مشمول خدمت نظام وظیفه تخصصی می‌توانند با شرایط ساده‌تری برای شرکت در همایشهای علمی به خارج از کشور نیز سفر کنند. 

دکتر صاحبکار گفت: با توجه به تجربیات گذشته، شیوه‌نامه‌ای تحت عنوان «دانش‌آموختگان بر‌تر فناور» تهیه شده است تا افراد کلیدی و کار‌شناسان خبره شرکت‌های دانش‌بنیان هم در صورتی که امتیاز لازم در زمینه پژوهش و فناوری را کسب کنند، بتوانند از خدمات نظام وظیفه تخصصی استفاده کرده و با همکاری معاونت علمی و فناوری رئیس جمهور و بنیاد ملی نخبگان، به ستاد کل نیروهای مسلح معرفی شوند. 

 شرایط شرکت دانش بنیان
شرکتهایی که مورد تایید کارگروه ارزیابی شرکتهای دانش بنیان قرار گرفته باشند و اسامی آن‌ها در صفحه اول سامانه www. Daneshbonyan. ir قرار دارد، می‌توانند کار‌شناسان بر‌تر خود را معرفی کنند. همچنین شرکتهای متقاضی باید حتما دارای اظهارنامه مالیاتی باشند و کالا‌ها و خدمات دانش­بنیان خود را بر اساس اطلاعات اظهارنامه مالیاتی به فروش رسانده باشند. 

شرایط افراد متقاضی
دکتر صاحبکار گفت: افراد معرفی شده باید دانش آموخته در مقاطع کار‌شناسی ارشد یا دکتری تخصصی باشند و بیش­از سه سال از تاریخ دانش­آموختگی در مقاطع کار‌شناسی ارشد یا دکتری تخصصی نگذشته باشد، البته دانشجویان دورۀ دکتری تخصصی که از پیشنهاد رساله دکتری خود با موفقیت دفاع کرده باشند، نیز مشمول مزایای این طرح می‌­شوند. 

وی ادامه داد: فرد معرفی شده باید یکی از کار‌شناسان بر‌تر شرکت دانش بنیان باشد و در حال حاضر به صورت تمام وقت در شرکت دانش­بنیانِ مورد نظر مشغول به فعالیت باشد و برای دست­کم شش­ماهِ اخیر، سابقه بیمه پرداختی در شرکت داشته باشد. 

سهمیه شرکتهای دانش بنیان
سرپرست امور شرکت‌های دانش‌بنیان گفت: هر کدام از شرکت‌های دانش‌بنیان که دارای فروش مندرج در اظهارنامه مالیاتی باشد، اعم از شرکتهای نوپا و شرکت‌های تولید کننده و صنعتی، می‌توانند یک نفر را به عنوان سهمیه خود معرفی کنند و به ازای هر (۵۰۰) میلیون تومان فروش مندرج در اظهارنامه مالیاتی و یا هر (۱۰) نفر نیروی انسانی شاغل بیمه شده، می‌توانند یک نفر دیگر را به عنوان سهمیه خود معرفی کنند. لذا یک شرکت با فروش بیش از (۵۰۰) میلیون تومان، می‌تواند (۲) نفر را به عنوان سهمیه خود معرفی کند که سقف این سهمیه برای هر شرکت (۱۰) نفر تعیین شده است. 

دکتر صاحبکار افزود: البته معرفی این افراد از سوی شرکت‌ها به هیچ وجه به معنای استفاده فرد از تسهیلات نظام وظیفه تخصصی نیست و این فرد باید توانمندی‌ حداقلی را برای اجرای موفق پروژه پژوهشی در دستگاههای دفاعی و دولتی داشته باشد و امتیاز لازم را در حوزه پژوهش و فناوری کسب کند. 

فرایند ارایه تقاضا و پیگیری

دکتر صاحبکار گفت: برای استفاده افراد فعال در شرکت‌های دانش‌بنیان از تسهیلات نظام وظیفه تخصصی، هیچ نیازی به مراجعه حضوری فرد یا ارایه تقاضای مکتوب به معاونت علمی و فناوری نیست، و فرد متقاضی باید اطلاعات خود و شرکت متبوع خود را در سامانه Soraya. bmn. ir ثبت و بصورت الکترونیکی مراحل آن را پیگیری کند.



انتهای پیام/

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
کریم علی پور
۱۵:۲۸ ۰۸ آذر ۱۳۹۵
دانشجوی کارسناسی برق قدرت هستم و دارم روی یه پروژه خودوهای با موتور برقی کار میکنم لطفا راهنمایی کنید چطور میتونم وارد شرکت دانش بنیان بشم ممنون