مسعود حسنی، در گفتگو با
خبرنگار اقتصادی باشگاه خبرنگاران؛ گفت: هماکنون ١١ هزار نفر نیروی انسانی در این مجتمع مشغول به کار هستند و این تعداد تا پایان سال ٩٦ به ٢١ هزار نفر می رسد.
حسنی با بیان اینکه تولید گاز این شرکت هماکنون معادل دو میلیون و ٢٤٣ هزار بشکه نفت است،یادآور شد: این مجتمع گازی در سال ۹۶ با تولیدی شدن کلیه فازهای میدان مشترک پارس جنوبی از شرکت انگلیسی بریتیش پترولیوم از نظر حجم تولید پیشی خواهد گرفت.
وی با اشاره به اینکه شرکت BP در ۳۶ کشور دنیا تأسیسات دارد و تولید آن معادل ۳ میلیون و ۱۵۱ هزار بشکه است، اظهار داشت: مجتمع گازی پارس جنوبی در سال ۹۶ با تولید روزانه ۷۲۰ میلیون مترمکعب گاز معادل ۵ میلیون بشکه نفت خام تولید خواهد کرد که این رقم نسبت به تولید شرکت بریتیش پترولیوم که در آن زمان معادل ۳ میلیون و ۸۰۰ هزار بشکه نفت خام است، بیشتر خواهد بود.
حسنی تولید پایدار مجتمع گاز پارس جنوبی را در سال ۹۲، ۹۵٫۳ درصد اعلام کرد و گفت: این رقم در سال ۹۳ به ۹۷٫۱ درصد افزایش یافت. این در حالی است که شرکت BP در سال ۲۰۱۴ تولید پایداری برابر با ۹۵ درصد داشت که این موضوع نشان میدهد این مجتمع در عرصه تولید پایدار از این شرکت بینالمللی جلوتر است.
افزایش ١٣٢ درصدی تولید بوتان و ٧٠ درصدی تولید پروپان
به گفته مدیرعامل شرکت مجتمع گاز پارس جنوبی، تولید بوتان این شرکت در سال ٩٣ بیش از ١٣٢ درصد نسبت به مدت مشابه پارسال افزایش یافته است.
حسنی ادامه داد: همچنین تولید پروپان این شرکت نیز پارسال شاهد افزایش٧٠ درصدی نسبت به سال ٩٢ بوده است.
مدیرعامل شرکت پالایش گاز پارس جنوبی با اشاره به اینکه تولید گاز در سال ۹۲، ۹۱ میلیارد مترمکعب بود، گفت: این رقم در سال ۹۳ با افزایش ۱۷ درصدی به 107 میلیارد مترمکعب رسید، همچنین گاز شیرین تزریق شده به خط سراسری در سال ۹۲، ۶۷ میلیارد مترمکعب بود که این رقم با ۲۶ درصد افزایش در سال ۹۳ به ۸۴ میلیارد مترمکعب رسید.
افزایش 30 درصدی تزریق گاز به مخازن نفتی
وی در ادامه با بیان اینکه در سال 1404 این شرکت در عملیات سرآمد و رقابتپذیر در تولید خواهد بود، تصریح کرد: اکنون سهم مجتمع گازی پارس جنوبی در سبد تولید گاز کشور بیش50 درصد است.
حسنی همچنین به افزایش تزریق گاز شیرین اشاره و اضافه کرد: تزریق گاز شیرین از 67 میلیون متر مکعب در روز در سال 1392 به 87 میلیون متر مکعب در سال 1393 رسیده است.
وی با اعلام اینکه گاز اتان در سال ۹۳ نسبت به سال گذشته یک درصد افزایش داشته است، گفت: گاز ترش تزریق شده به خط پنجم سراسری نیز از ۱۶ میلیارد مترمکعب در سال ۹۲ با ۲۹ درصد افزایش به ۲۱ میلیارد مترمکعب در سال ۹۳ رسید.
قابليت اطمينان تقریبا 100 درصدی در توليد
وی با اشاره به تلاشهای صورت گرفته برای افزایش برداشت گاز در پارس جنوبی، خاطرنشان کرد: مجتمع گاز پارس جنوبی نقش بسیار مهمی در تولید گاز دارد و بخش قابل توجهی از گاز کشور در این مجتمع تولید میشود.
مديرعامل مجتمع گاز پارس جنوبي تصریح کرد: شاهد اجرای طرحهای مختلف بهمنظور افزایش تولید و برداشت و فرآورش گاز در مجتمع گاز پارس جنوبی هستیم و رکوردهای خوبی در این زمینه حاصل شده است.
حسنی با اشاره به نقش بسیار مهم مجتمع گاز پارس جنوبي در توليد پايدار گاز كشور، اضافه کرد: این مجتمع دارای 99.7 درصد قابليت اطمينان در توليد است.
کاهش ۵۲ درصدی میزان فلر
وی با اعلام اینکه در ۵ پالایشگاه مجتمع گاز پارس جنوبی در هفته ۱۷٫۱ میلیون مترمکعب گاز فلر میشد، گفت: با اقدامات انجام شده این رقم به ۸٫۲ میلیون مترمکعب در هفته رسیده است؛ در واقع فلر در پالایشگاههای مجتمع گازی پارس جنوبی حدود ۵۲ درصد کاهش یافته است.
حسنی با تأکید بر اینکه کاهش حجم فلرها مربوط به پالایشگاههای قدیمی است نه جدید، اظهار داشت: حجم فلر تا سال ۹۶ به ۲٫۶ میلیون مترمکعب در هفته خواهد رسید و بعد از آن تلاش خواهیم کرد که کلیه فلرهای این منطقه خاموش شود.
انتهای پیام/