«حسین آذین» در گفتوگو با
خبرنگار پارلمانی باشگاه خبرنگاران؛ با اشاره به جلسه یکشنبه کمیسیون اصل نودم قانون اساسی مجلس گفت: پیرو شکایت کشاورزانی که برای چاههایشان پروانه بهرهبرداری صادر نشده بود، جلسه امروز کمیسیون با حضور نمایندگانی از سازمان بازرسی، جهاد کشاورزی، وزارت نیرو و وزارت دادگستری برگزار شد.
وی افزود: در مجموع ۷۵۴ هزار چاه آب کشاورزی در کشور۳۰۰ هزار چاه فاقد پروانه بهرهبرداری و غیرمجاز هستند که این مهم باید تعیین تکلیف شود.
سخنگوی کمیسیون اصل ۹۰مجلس تصریح کرد: در قانون ۵ شرط اصلی برای مجاز کردن فعالیت چاههای آب کشاورزی پیشبینی شده است، وجود ظرفبت آبی برای برداشت آب، وارد نشدن به حریم چاههای آب اطراف، سبب متضرر شدن کشاورزان دیگران نشود، سبب متضرر شدن عموم نشود و با بهره برداری از آن طرحهای آبیاری تحت فشار اجرا شود از جمله شروطی است که برای مجاز کردن فعالیت چاههای آب باید به آن توجه میشد که به این مسایل توجه لازم نشده است.
آذین تصریح کرد: وزارت نیرو نیز در گزارش خود اعلام کرد که از مجموع چاههای آب غیر مجاز ۱۰۳ هزار مورد آن از سوی این وزارتخانه شناسایی و برای ۳۸ هزار مورد آن پرونده تشکیل داده شده است که از این مجموع تنها برای ۱۴ هزار تعیین تکلیف شدهاند.
این نماینده مجلس نهم گفت: مجلس در سال ۸۹ تکلیف برخورد با چاههای آب غیر مجاز را بر عهده وزارت نیرو گذاشته است اما نمایندگان وزارت نیرو در این جلسه از اینکه قانون تکلیفی برعهده صاحبان این چاهها برای تعیین وضعیت چاههای اب کشاورزی نگذاشته است خواهان رفع این خلا قانونی شدند و مقرر شد نواقص موجود در قالب لایحهای از سوی دولت به مجلس برای تصویب به مجلس ارسال شود.
وی ادامه داد: وزارت نیرو در این جلسه اعلام کرد ۵۰ هزار دستگاه کنتور هوشمند را توزیع کرده است که از آنان خواستهایم گزارش کاملی به تفکیک هر استان و تعداد کنتور داده شده به این کمیسیون ارایه کنند، همچنین از این وزارتخانه خواسته شد شرح کامل اقدامات انجام شده به صورت استان به استان در برخورد با چاههای غیر مجاز به این کمیسیون ارایه کنند.
انتهای پیام/