معاون اول رئیس جمهور گفت: سهم دولت از نظام رسانه‎ای کشور از سهم منتقدین و مخالفین بسیار کمتر است و این موضوع باعث شده دولت نتواند به صورت شایسته مطالب را به جامعه منتقل کند.

سهم دولت از نظام رسانه‌ای کشور بسیار کمتر از منتقدین استبه گزارش حوزه دولت باشگاه خبرنگاران، "اسحاق جهانگیری" در مراسم اختتامیه پنجمین جشنواره ملی فناوری اطلاعات و ارتباطات اظهارداشت: دولت نیازمند تقویت بنیان‌های ارتباطی با جامعه و نخبگان است و نظام ارتباطی دولت به لحاظ سخت افزاری و نرم افزاری نیازمند تحرک بیشتری است. 

وی ادامه داد: این جشنواره نشان می‌دهد که باید توجه بیشتری به موضوع ارتباطات داشت به ویژه در سالی که به سال همدلی و همزبانی دولت و ملت نامگذاری شده است، ارتباطات نقش مهمی در تحقق این شعار دارد. 

معاون اول رئیس جمهوری با بیان این که جهان و جامعه جهانی بر مدار ارتباطات می‌چرخد، گفت: فناوری اطلاعات و ارتباطات چه در وجه فنی و چه در وجه فرهنگی گرانی گاه جهان امروزی ماست.

جهانگیری افزود: همزمانی عید مبعث که با کلمه بخوان شکل گرفت با آغاز هفته ارتباطات، وجوه عالی ارتباطات را نشان می‌دهد که حتما در جهان دانش هم ارتباط خداوند با انسان، انسان با خدا و انسان با انسان در بررسی مسایل ارتباطات توجه ویژه‌ای خواهد شد.

وی در بخش دیگری از سخنان خود به برنامه‌های مهم دولت تدبیر و امید در حوزه توسعه ارتباطات و فناوری اطلاعات اشاره کرد و گفت: بر اساس ارزیابی که از وضعیت دولت داریم ،دولتی بزرگ، کم تحرک ایجاد شده که نقش واقعی خود را آن گونه که باید نتوانسته است در توسعه و پیشرفت ایفا کند.

معاون اول رئیس جمهور اضافه کرد: هوشمند سازی، چابک سازی فعالیت‌های دولت برای ارتقاء بهره‌وری، کاهش هزینه و زمان ارایه خدمات دولت، تسهیل دسترسی آسان مردم به خدمات، پاسخگویی و شفاف سازی نظام اجرایی برای مقابله با فساد و ویژه خواری؛ مطالبات و دغدغه‌هایی است که با رویکرد صحیح نظام ارتباطی و فناوری اطلاعات قادر به دستیابی است.

جهانگیری با بیان این که توسعه ارتباطات به عنوان زیرساخت تحرک بخش و توانمند ساز همه بخش‌های اقتصادی کشور است، گفت: ما به توسعه اقتصادی، اجتماعی، فرهنگی و سیاسی نیازمندیم و برای این که این خواسته محقق شود زیر ساخت اصلی که توسعه را تسهیل می کند، توسعه ارتباطات و فناوری اطلاعات است.

وی با یادآوری برنامه‌های دولت تدبیر و امید در آغازین روزهای شروع به کار، اظهارداشت: با بررسی‌هایی که از اوضاع کشور داشتیم، تمرکز خود را بر روی چند موضوع جمع کردیم که اصلاح وضع اقتصادی کشور، بازگشت به قانون که بی اعتنایی به آن و یا عدم اجرای قانون مشکلات زیادی را برای کشور ایجاد کرده بود، مبارزه با فساد و ویژه خواری و کاهش آثار تحریم از این برنامه‌ها بود.

معاون اول رئیس جمهور خاطرنشان کرد: برای رسیدن به این چهار سرفصل به این نتیجه رسیدیم که باید بر روی توسعه ارتباطات و فناوری اطلاعات تمرکز کنیم، چرا که می‌توانست در هر چهار موضوع به دولت کمک کند.

جهانگیری تاکید کرد: اگر به دنبال رفاه مردم، خلق ثروت جدید برای کشور، استفاده از خلاقیت و نوآوری نسل جوان هستیم باید بر روی توسعه ارتباطات و فناوری تمرکز کنیم.

معاون اول رئیس جمهور با بیان این که در اقتصاد دچار بیماری ساختاری بودیم و در اشتغال هم مشکل داشتیم، افزود: دیگر نمی‌توان گفت که اگر نیروی کار خارجی از کشور بروند، شغل برای جوانانمان ایجاد می‌شود چرا که تحول جدی در شرایط متقاضیان کار ایجاد شده است.

جهانگیری توضیح داد: اکثر بیکاران جامعه را افرادی تحصیلکرده تشکیل می‌دهند که با کم کردن نیروی کار خارجی نمی‌توانیم برایشان فرصت شغلی ایجاد کنیم. باید کاری کنیم که یک جوان تحصیلکرده بتواند کارایی متناسب با رشته تحصیلی خود داشته باشد.

وی تصریح کرد: نظام حکمرانی ما هم نیازمند تحول است. شفافیت و پاسخگویی از ویژگی‌های یک حکمرانی خوب است که باید مستقر شود. در این خصوص هم باز به این جمع بندی می‌رسیم که فاوا(فناوری اطلاعات و ارتباطات) راه میان بُر است.

معاون اول رئیس جمهو در ادامه به گزارش وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات اشاره کرد و گفت: این گزارش نشان داد که وزارت خانه ای که عده ای به دنبال تعطیلی یا ادغام آن بودند به یک وزارتخانه پرکار تبدیل شده است و به دنبال تحقق وعده‌های رئیس جمهور و انتظارات مردم است.

جهانگیری برای توسعه فناوری اطلاعات به سه موضوع اشاره کرد و افزود: مساله نخست بخش خصوصی است. این بخش قادر است کارهای بزرگی انجام دهد و ما باید به آن اعتماد کنیم، بخش خصوصی این رشته را عموما افراد زبده دانشگاهی تشکیل می‌دهد و بخشی خصوصی که این میدان وسیع را برای خود انتخاب کرده است قطعا باید خود را برای چنین میدانی هم آماده کند.

معاون اول رئیس جمهور، مساله دوم را سیاست گذاری دقیق دانست و ادامه داد: توسعه با کارهای جزیره ای و مقطعی امکان پذیر نیست. البته خوش بختانه کار مهمی انجام شده و در این دولت، شورای عالی فناوری اطلاعات به عنوان نهاد سیاست گذاری احیاء و فعال شد، این شورا موضوعات مهم و جدی را در دستور کار خود دارد و یکی از مهم ترین آن ها افزایش پهنای باند بوده است.

جهانگیری با بیان این که برای نخستین بار برنامه منسجمی برای توسعه پهنای باند ارایه شده است، توضیح داد: برای اجرای این برنامه، 40 هزار میلیارد تومان سرمایه گذاری لازم است که بیش از دو سوم آن توسط بخش خصوصی تامین شود و رئیس صندوق توسعه ملی هم که در این جلسه حضور داشت اعلام آمادگی کرد تا تسهیلات لازم را پرداخت کند.

وی تاکید کرد: ما راهی جز ایجاد دولت الکترونیک نداریم، از قبل گام‌های خوبی شروع شده بود که متاسفانه در دوره‌ای با وقفه مواجه شد و اکنون دوباره احیاء شده است، رئیس جمهور هم در این باره تاکید کرده است. 

معاون اول رئیس جمهور ادامه داد: یکی از موضوعاتی که هر علاقمند به نظام و انقلاب را رنج می‌دهد، مفاسدی است که سیستمی شده و نمی‌توان با آن مبارزه کرد جز با سیستم الکترونیک.

جهانگیری با اشاره به سامانه‌های استقرار یافته در نظام بانکی و گمرکی اضافه کرد: ان‌شاءالله این سامانه‌ها روز به روز بهتر خواهد شد تا هم کارها تسهیل شود و هم شفاف.

وی مساله سوم را صادرات محصولات فناوری برشمرد و اظهارداشت: یکی از مهم ترین سرمایه‌های ما، نیروی جوان تحصیل کرده است که متاسفانه به دلیل سیاست گذاری‌های نادرست اکنون این سرمایه به عنوان یکی از دغدغه‌های مهم تبدیل شده است.

معاون اول رئیس جمهور با بیان این که برخی از کشورها برای جذب جوانان تحصیلکرده ما دام پهن می‌کنند، گفت: معاون وزیر علوم در جلسه هیات وزیران گزارشی از ایرانیانی که جذب خارج شده‌اند، ارایه کرد که چگونه توانسته‌اند در رشته خود و ایجاد کسب و کار موفق شوند.

جهانگیری با تاکید بر این که باید برای صادرات فناوری اطلاعات جدی باشیم، افزود: ما کشوری هستیم که می‌توانیم با اتکا به نیروی جوان تحصیل کرده ، خود را از درآمدهای نفتی بی نیاز کنیم، در کشور ما آن قدر ظرفیت وجود دارد که صادرات و تولید کشور به صورت جدی راه بیفتد و ایجاد اشتغال کند.

وی با اشاره به برنامه وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات برای ایجاد سالانه 100 هزار شغل، گفت: این موضوع، کار مهمی است و همه دستگاه‌ها باید از آن حمایت کنند تا سهم فاوا در تولید ناخالص ملی و صادرات کشور با یک حرکت علمی دقیق افزایش یابد.

پنجمین جشنواره ملی ارتباطات و فناوری اطلاعات یادواره شهید دکتر قندی و با شعار «کسب و کارهای نو با خدمات الکترونیکی» همزمان با هفته ارتباطات در سالن شهید قندی وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات برگزار شد.

انتهای پیام /
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار