به گزارش
گروه علمی باشگاه خبرنگاران؛ دکتر سورنا ستاری معاون علمی فناوری ریاست جمهوری، در حاشیه نشست با گروهی از اساتید برتر کشور با عنوان نشست هم اندیشی دستیابی به مرجعیت علمی جهانی که دوشنبه شب در هتل لاله برگزار شد با اشاره به موضوع ارتقای کیفیت مقالات و تحقیقات علمی گفت: به صورت خاص تمام تاکید برنامهای که در حوزه مرجعیت علمی داریم، تاکید آن روی بالابردن کیفیت مقالات است چرا که متاسفانه در حوزه کیفیت ضعفهای زیادی داریم.
وی افزود: البته در کمیت اتفاقات بسیار خوبی در سالهای اخیر افتاده و تعداد مقالات کشور از حدود ۱۳۸۴ به این طرف به شدت افزایش یافته است.
معاون علمی و فناوری رئیس جمهور گفت: امیدواریم با پیاده کردن برنامه مرجعیت علمی معاونت علمی و فناوری اتفاقات خوبی در این حوزه بیافتد.
وی در توضیح این برنامه افزود: باشگاهی بین اساتید برتر خواهد بود که در آن اعتبارات و امتیازهای متعددی به ازای مقالات در مجلههای معتبری مثل ساینس و نیچر، ۱۰ مجله برتر و حتی ۵۰ مجله برتر علمی دنیا به نویسندگان اختصاص خواهد یافت.
ستاری با تاکید بر نیاز استادان برتر به اعتبارات پژوهشی خاص و حمایت از شرکت در همایشها و ارتباطات بین المللی گفت: این امر قدم جدیدی در این حوزه است که در حال کلید خوردن است و من امیدوارم اتفاقات جدی در این حوزه رخ دهد.
علی وطنی، معاونت توسعه فناوری معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری نیز گفت: براساس سیاستهای کلی علم و فناوری که مقام معظم رهبری سال گذشته در بحث مرجعیت علمی در سطح جهان ابلاغ فرمودند و برای عملیاتی شدن آن، ما باید ظرفیتهای علمی کشور را در درجه اول شناسایی کنیم، چه از نظر ارائه مقالات علمی در مجلات معتبر بین المللی و چه کسانی که دارای دستاوردهایی در قالب اختراعات بین المللی هستند و همچنین توانستهاند در سطح جهانی به عنوان دانشمندان برتر شناسایی شوند.
وی افزود: خوشبختانه معاونت علمی ریاست جمهوری گسترش مرزهای دانش را در کنار تولید علم و از طرف دیگر شرکتهای دانش بنیان را به عنوان هدف در نظر گرفته است.
وطنی تصریح کرد: ما ۱۳ ستاد توسعه فناوریهای راهبردی داریم که در کنار شناسایی و رفع نیازهای کلان ملی از جمله در نانوفناوری، زیست فناوری و گیاهان دارویی به گسترش مرزهای دانش نیز اقدام کردهاند.
وی با بیان اینکه ما در مجموعه ستادها، دستاوردهای بسیار مهمی را داشتیم ولی اینها همه ظرفیتهای ملی نیست، گفت: هدف از برگزاری نشست این بود که ما محققان برتر کشور را شناسایی و حمایت کنیم همان گونه که استعدادهای برتر و دانشجویان نخبه کشورمان را شناسایی کردیم.
وطنی تصریح کرد: ما در ۵ سال گذشته از نظر رشد توسعه علمی در دنیا مقام اول را داشتیم ولی از نظر رشد توسعه فناوری این جایگاه به ما تعلق نداشت لذا امیدواریم این قبیل حرکتها منجر به پیشرفت هر دو بخش توسعه علمی و توسعه فناوری شود.
وی افزود: در حال حاضر بیش از ۱۶۰ نفر واجد شرایط که از محققان برتر کشور هستند انتخاب شدهاند و به محض اینکه این آیین نامه حمایتی نهایی شد و به تصویب معاونت علمی رئیس جمهور رسید، عملیات اجرایی را شروع خواهیم کرد ولی حمایت به همین تعداد محدود نمیشود بلکه اگر افراد دیگری امتیازهای آیین نامه را کسب کنند، از امتیازهای آن بهرهمند خواهد شد.
انتهای پیام/