به گزارش
خبرنگار آموزش و پرورش باشگاه خبرنگاران؛ ورزش و فعالیت جسمانی نه تنها در ایجاد و حفظ تناسب اندام اثرات سودمندی دارد بلکه در پیشگیری از بیماریها به خصوص بیماریهای قلبیعروقی، فشار خون، دیابت و چاقی و ... هم نقش مهمی را ایفا میکند.
گفتنی است در این میان ورزش برای کودکان، نوجوانان و جوانان از اهمیت بیشتری برخوردار است تا جایی که در سالهای اخیر سعی شده به برنامههای ورزشی در محیطهای آموزشی نگاه ویژهای شود چرا که ورزش نه تنها فواید جسمانی با خود به همراه میآورد بلکه میتواند فواید روانشناختی بسیاری برای دانشآموزان داشته باشد.
بنابر این گزارش آمادگی جسمانی دانشآموزان یک امر بنیانی و اساسی است که سلامت و قدرت افراد و اجتماع را تضمین میکند دانشآموزان باید هر روز به فعالیتهای منظم ورزشی براساس قدرت بدنیشان بپردازند تا قدمهای صحیح به سوی آمادگی و کارآیی بدنی برداشته شود چرا که توجه به کارآیی بدن موجب میشود استخوانها، مفاصل و عضلههای بدن برای انجام حرکات و فعالیتها نیرومند شوند. البته در مثمر ثمر بودن زنگ ورزش مهارتهای مربی ورزش، برنامه تربیت بدنی و عوامل دیگر موثرند و باید به گونهای طرحریزی شود که دانشآموزان تسلط کامل بر بدن خود را به دست آورند و بتوانند مهارتهای لازم بدنی راکسب کنند.
یکی از مشکلاتی هم که در کم اهمیت شمردن ورزش، زنگ آن و مربیان ورزش در مدارس نقش داشته، به کارگیری معلمان و نیروهای غیرتخصصی در این جایگاه است که اگر دبیر درس تربیت بدنی فاقد مهارت و غیر متخصص باشد، میتواند موجب بیتوجهی دانشآموزان به ورزش و سلامتی در بزرگسالی شود.
با این وجود به نظر میرسد سال 94 بیشتر رنگ بوی زنگ ورزشی دارد و مسولین در تلاشاند با کشف نقاط ضعف گذشته، آیندهای استانداردتر برای زنگ ورزش کودکان رقم بزنند.
حمیدی معاون تربیت بدنی آموزش و پرورش، در گفتگو با خبرنگار آموزش و پرورش باشگاه خبرنگاران، اظهار داشت: کیفیت زنگ ورزش سال به سال افزایش مییابد و براساس برنامه مشخص از کلاس اول تا نهم محتوای آموزش و تدریس تربیت بدنی در حال ارتقا و بازنگری است.
وی با بیان اینکه در گذشته معلم ورزش محتوای تدریس را نمیدانست، خاطر نشان کرد: اما اکنون مدرک و کیفیت آموزش از قبل بسیار بهتر شده، در گذشته 19 میلیون دانشآموز داشتیم که 20 هزار دبیر تربیتبدنی، تدریس را برای این تعداد دانشآموز به عهده داشتند اما اکنون به ازای بیش از 12 میلیون دانشآموز 33 هزار دبیر تربیت بدنی داریم.
وی تصریح کرد: از نظر کیفیت و کمیت وضعیت کنونی ما در مقوله تربیتبدنی نسبت به قبل قابل ملاحظه است، حتی در بحث اماکن ورزشی نیز در مدارس جدید احداث سالن ورزشی الزامی است.
وی در پایان یادآور شد: اما کمبودها هنوز ادامه دارد و در بحث تجهیزات نیازمندیم توجه ویژهای صورت گیرد، در سال جاری بودجه تجهیزات ورزش نسبت به سال قبل 2 برابر افزایش یافته است که هنوز کفاف نیاز مدارس را نمیدهد.
گزارش از طیبه کارگر
انتهای پیام/