رییس نخستین کنگره سراسری الکتروفیزیولوژی گفت: امروز تحقیقاتی در حال انجام است تا از الکتروفیزیولوژی در درمان بیماری‌هایی مانند پارکینسون، صرع و اعتیاد استفاده شود.

به گزارش خبرنگار بهداشت و درمان باشگاه خبرنگاران؛ دکتر سیدشهاب الدین صدر رییس نخستین کنگره سراسری الکتروفیزیولوژیدر این کنگره افزود: در سلول‌ها و بافت‌های مختلف بدن، جریان‌های الکتریکی وجود دارد که ثبت و دریافت این جریان‌های الکتریکی توسط دستگاه‌های مربوطه، علم الکتروفیزیولوژی را به وجود می‌آورد.

وی با بیان اینکه استفاده‌های درمانی از علم الکتروفیزیولوژی در حال گسترش است، در خصوص استفاده از این علم در حوزه قلب و عروق گفت: در سال‌های گذشته الکتروفیزیولوژی قلب را داشته ایم؛ از الکتروکاردیوگرام برای تشخیص اولیه مشکلات قلبی استفاده می‌شود.

وی ادامه داد: از الکتروآنسفالوگرافی نیز برای ثبت جریان‌های الکتریکی مغز استفاده می‌شود؛ الکتروفیزیولوژی در بیهوشی، چشم پزشکی و حتی بررسی سمیت داروها، بررسی استخوان و مفاصل، ادیولوژی (سیستم شنوایی) نیز کاربردهای زیادی دارد و جزو روش‌های مهم تشخیصی است.

رییس مرکز تحقیقات الکتروفیزیولوژی گفت: می‌توان از علم الکتروفیزیولوژی در بررسی وضعیت سلامت بیماران و تنظیم پروتکل‌های درمانی کمک گرفت.

صدر افزود: در مرکز تحقیقات الکتروفیزیولوژی، کمیته های تخصصی را ه اندازی شده است و در مورد این علم تحقیق می شود.

وی ادامه داد: در دنیا نیز امروز با تعبیه الکترودهایی در مغز، تلاش در درمان بیماری پارکینسون دارند.

وی اضافه کرد: در مرکز تحقیقات الکتروفیزیولوژی طرح‌های پژوهشی در زمینه استفاده از این علم در درمان صرع و تشنج ها در حال انجام است.

رییس نخستین کنگره سراسری الکتروفیزیولوژی گفت: همچنین با استفاده از تحریکات عمقی و هسته‌ای مغز تلاش می‌شود که از طریق علم الکتروفیزیولوژی، معتادانی که اعتیاد مزمن داشته و مواد مخدر مصرفی خود را تغییر می‌دهند، را درمان کنند و جلوی تمایل آنان به مواد مخدر را بگیرند.

صدر افزود: تازه‌ترین تحقیقات تلاش دارد تا از علم الکتروفیزیولوژی در «کما ریکاوری» یعنی بهبود افرادی که بطور طولانی و مزمن در حالت کما قرار دارند، استفاده شود.



انتهای پیام/
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.