دانشجویان با برنامه ریزی دقیق می‌توانند زمان منتهی به آغاز امتحانات را سامان دهی کنند که در روزهای پایانی نتیجه مطلوبی را به دست آورند.

به گزارش خبرنگار دانشگاهی باشگاه خبرنگاران، یکی از دغدغه‌های مهم دانشجویان نزدیک شدن به تاریخ امتحانات و چگونگی تنظیم زمان مطالعه دروس به عقب افتاده است؛ به خصوص که بیشتر دانشجویان عادت دارند درس‌ها را بر روی هم انباشته کنند و همه مطالب را در شب امتحان فراگیرند؛ مدیریت زمان یک مهارت ضروری برای دانشجویان است که کمک موثری در کاهش استرس زمان برگزاری امتحانات را دارد.

علی میر صادقی مشاور تحصیلی با اشاره به اهمیت برنامه ریزی تحصیلی دانشجویان در گفتگو با خبرنگار باشگاه خبرنگاران می‌گوید: یکی از موضوعات چالش انگیز برای دانشجویان نحوه سامان دهی و ملزم کردن خود در فرآیند مطالعه دروس است. دانشجویان اوقات فراغت زیادی را نسبت به دانش آموزان دارند که هیچگونه برنامه ریزی صحیحی برای مطالعه دروس خود در طول ترم در نظر نمی‌گیرند در همین راستا چند راهکار در خصوص نحوه برنامه ریزی دانشجویان بیان می‌کنیم.

از آنجایی که ساماندهی زمان برای دانشجویان پر اهمیت است و نمی‌خواهند در ایام امتحانات مشکلی برایشان پیش بیاید بهترین راه، ساماندهی و برنامه ریزی از همان آغاز نیمسال تحصیلی است هر چند که دانشجویان به این امر اهمیت نمی‌دهند و برنامه خود را برای شب‌های امتحان تنظیم می‌کنند.

میرصادقی معتقد است: دانشجویان در این زمان باقی مانده در ابتدا ساعات مطالعاتی مورد نیاز خود را در یک دفتر بنویسند پیش بینی کنند که هر فصل یا هر بخش به چند ساعت مطالعه نیازمند است و بعد از آن ساعاتی را که به مطالعه پرداخته‌اند را نیز یادداشت کنند، این کار از آن جهت اهمیت دارد که بعضی از دانشجویان می‌گویند که ما زمان بیشتری را نسبت به سایر دوستانمان را به مطالعه اختصاص می‌دهیم ولی نتیجه‌ی دلخواه خود را دریافت نمی‌کنیم در حالی که مشاوران معتقدند که اتفاقا این دانشجویان کمتر درس می‌خوانند که یادداشت ساعات مطالعه کمک می‌کند که این دانشجویان اشتباهات خود را متوجه و با دقت و عملکرد بهتری زمان خود را به مطالعه دروس اختصاص دهند.

شبکه‌های اجتماعی و عدم تمرکز دانشجویان
از سوی دیگر دانشجویان بخاطر وابستگی و ارتباط بیش از حدشان به شبکه‌های اجتماعی نمی‌توانند تمرکز کافی را بر روی مباحث داشته باشند تا حدی که هر چند دقیقه یکبار موبایل خود را نگاه می‌کنند و یا با دوستان خود به گفت‌وگو می‌پردازند.

وی در این خصوص تکنیکی را ارائه می‌دهد بنام تکینک 5+1 که برروی دانشجویان دانشگاه شریف انجام شد و عملکرد دلخواه را به دانشجویان ارائه داد منظور از تکنیک 5+1 این است که دانشجویان از موبایل خود به گونه‌ای استفاده کنند که 5 ساعت کامل درس بخوانند و بعد از آن یک ساعت را به استفاده از موبایل خود اختصاص دهند و این درحالی است که دانشجویان با شبکه‌های اجتماعی قطع ارتباط نکرده‌اند بلکه تنها گوشی خود را در حالت earnoise قرار داده‌اند و در ساعات اولیه تمامی تمرکز خود را بر مطالعه دروس گذاشته‌اند و در زمان استراحت خود در شبکه‌های اجتماعی حضور پیدا کرده‌اند.

اضطراب امتحان
فصل امتحانات از بارزترین زمان‌ها جهت به کارگیری یک برنامه ریزی منسجم به شمار می‌آید زیرا بدون برنامه ریزی دقیق نمی‌توان به هدف دلخواه رسید که در این حالت با نداشتن برنامه ریزی دقیق دچار روزمرگی می‌شویم و با انجام مطالعات پراکنده انگیزه‌های خود را ضعیف می‌سازیم که محصول آن اضطراب و نگرانی در دانشجویان است.

میرصادقی گفت: بهترین راه برای کاهش اضطراب در ایام امتحانات زدن تقویم امتحانات به دیوار اتاق است زیرا که برگزاری امتحانات در دانشگاه مانند دوران دبیرستان شکل منسجمی ندارد و آزمون‌ها در تاریخ‌ها و ساعات پراکنده برگزار می‌شوند و این درحالی است که حتی دانشجویان می‌توانند در یکی از شبکه‌های اجتماعی که حضور دارند گروهی را بنام، گروه امتحانات تشکیل دهند و مطالب، نکات درسی و تاریخ برگزاری امتحانات را با دوستان خود تبادل کنند ولی در این میان دانشجویانی هستند که هیچ برنامه منسجمی برای مطالعه دروس خود ندارند این دانشجویان باید به گونه‌ای عمل کنند که به نتیجه مطلوب برسند به این صورت که ابتدا مطالب سخت را پیدا می‌کنند، سپس مرور اجمالی بر روی مطالب داشته باشند و بعد از آن به مطالعه دقیق خلاصه‌های درسی بپردازند و هر شب بین 1 تا 4 ساعت مطالب را مطالعه کنند که عقب افتادگی ایجاد شده بر اثر نداشتن برنامه دقیق و صحیح جبران شود.

در آخر لازم به ذکر است که اندکی اضطراب برای زندگی ضرورت دارد و گاهی همین اضطراب به معنای این است که مطالعه دروس به خوبی انجام گرفته است هرچند ممکن است در ابتدا هنگام مواجه با برگه امتحان فکر کنید که بر مطالب تسلط ندارید ولی در صورتی که برنامه ریزی صحیح صورت گرفته باشد اضطراب ایجاد شده نتیجه مطلوبی را در انتهای امتحانات به همراه دارد.



گزارش از آتوسا خطیبی



انتهای پیام/

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۱۱
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
سمانه
۰۱:۲۰ ۱۶ شهريور ۱۳۹۷
سلام بنده دانشجوی پیام نورم برخلاف صور همه که فکر میکنن ما وقت ازاد زیادی دارین باید عرض کنم که اصلا اینطور نیست ماام کل روزای هفته از صبح تا غروب دانشکده هستیم حتی جمعه هم نداریم با تمام این اوصاف نکاتتون برای یرنامه ریزی عالی بود با سپاس فروان از شما
Iran (Islamic Republic of)
هادی
۱۶:۲۸ ۱۴ خرداد ۱۳۹۷
منظورتون دانشجوهای کدوم دانشگاهه؟! سراسری ها ک یا کلاسن یا خواب وقت آزادی وجود نداره
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۸:۴۵ ۱۵ ارديبهشت ۱۳۹۷
بسیار خوب بود
Iran (Islamic Republic of)
میری
۱۸:۴۵ ۱۵ ارديبهشت ۱۳۹۷
عالی بود از آن به خوبی استفاده می‌کنم
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۰:۱۷ ۳۰ آذر ۱۳۹۶
بنده دقیقا از خوده روز شنبه تا خود روز چهارشنبه ساعت 9:30تشریف میبرم دانشگاه و ساعت 8شب میرسم خونه،،یعنی یک جسد تمامم...از اون طرفم پنجشنبه از ساعت 3 تا ساعت 7بکووب کلاس نشستم. نمیدونم منظورتون از اوقات فراغت با دانشجوهای کدوم نوع دانشگاه هاست.دانشجو های سراسری هیچ‌ وقتی ندارن..نهارو شامو با هم تو نیم ساعت صرف میکنیم،صبحانه ام که نمیدونیم چی هست اصن
Iran (Islamic Republic of)
موسوی
۰۹:۴۱ ۲۳ آبان ۱۳۹۶
ما هر روز از ۶ صب تا ساعت ۴، بعضی وقتا تا ۶ یا بیمارستانیم یا دانشکده ایم! ما از دانش اموزا کمتر وقت ازاد نداشته باشیم بیشترم نداریم
بعد خستگی رو هم در نظر بگیر، ک ما جنازمون میرسه خونه
Iran (Islamic Republic of)
kamran
۱۷:۳۰ ۲۸ ارديبهشت ۱۳۹۶
یک دنیا سپاس بابت مطالب عالیتون
United States of America
رضا آشنا
۰۲:۱۱ ۳۰ فروردين ۱۳۹۶
با خواندن این مطالب توانستم برای خودم یک برنامه عالی بنویسم
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۶:۲۵ ۰۷ اسفند ۱۳۹۴
با سلام و خسته نباشید
ببخشید ولی فکر کنم شما دانشجوی پیام نور باشید که وقتتون از دانش آموزانم بیشتره
Germany
ارزو
۱۰:۵۸ ۱۳ مهر ۱۳۹۴
هرچی ک خودمون میدونستیم روگفتین در کل خوب بودo-0
Iran (Islamic Republic of)
زهرا
۱۰:۴۵ ۱۹ شهريور ۱۳۹۴
ممنون عالی بود
آخرین اخبار