مدیر گروه باغبانی دانشکده کشاورزی دانشگاه تبریز گفت: محصولات باغی به دلیل شرایط ویژه مانند حجم زیاد، آب زیاد در بافت، فسادپذیری، نیاز به انبارداری و... بیش از سایر محصولات در معرض ضایع شدن قرار دارند.

فریبرز زارع در گفتگو باخبرنگارباشگاه خبرنگاران تبریزافزود: تغذيه صحيح محصولات باغی، نقش مهمی در كاهش ضايعات و بهبود كيفيّت محصول توليدی و عمر انباری محصولات برداشت شده دارد.

وی تصریح کرد: اين گروه از محصولات كشاورزي به دليل داشتن رطوبت زياد فساد پذير هستند و در دوره پس از برداشت بخش عمده اي از آنها (بين ۵ تا ۵۰ درصد) از بين مي روند.

زارع ادامه داد: کاهش جمعیت آفات، جلوگیری از انتشار بیماری ها و افزایش مقاومت در مقابل آفات و بیماری ها را باید از آثار استفاده از کود آلی در باغ تلقی کنیم.

مدیر گروه باغبانی دانشکده کشاورزی دانشگاه تبریز یادآور شد: باغداران یا باید شاهد فساد محصول خود باشند و یا باقیمت پایین عرضه کنند.

وی افزود: جايگزينی و اصلاح باغات سنتی با باغ هاي مُدرن و مكانيزه می تواند برای افزایش محصولات باغی و جلوگیری از ضایعات محصولات باغی تاثیرگذار باشد.

زارع تاکید کرد: ضایعات محصولات باغی قبل از رسیدن محصول شروع و پس از برداشت نیز ادامه دارد.

انتهای پیام/س 

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.