به گزارش خبرنگار گروه استانهای باشگاه خبرنگاران از اهواز؛ سرپرست جهادکشاورزي انديمشک رضا احمدی گفت : انديمشک با داشتن بيش از 56 هزار هکتار اراضي کشاورزي ديم و آبي و توليد سالانه 600 هزار تن انواع محصولات کشاورزي يکي از قطبهاي کشاورزي استان خوزستان به شمار ميرود.
در اين ميان اين شهرستان در توليد برخي از اقلام محصولات کشاورزي مانند سيب زميني در سطح 2 هزار و 120 هکتار قطب نخست توليد اين محصول در استان محسوب ميشود، همچنين اين شهرستان با سطح زير کشت يکهزار هکتار پياز و 600 هکتار گوجه فرنگي جايگاه ويژهاي در توليد اين محصولات در بين ساير شهرهاي استان دارد.
يکي از کشاورزان انديمشکي گفت: محصول سيب زميني و گوجه فرنگي بر روي زمين باقي مانده و حتي هزنيه مالي کارگر براي برداشت اين محصول هم تامين نميشود.
احمدی گفت : در حال حاضر محصولاتي نظير سيب زميني، پياز و گوجه فرنگي با قيمتي بسيار پايين در بازار به فروش ميرسد به صورتي که اين پول حتي جوابگوي رساندن اين محصول به ميدان بار براي فروش هم نيست.
وي اضافه کرد: انتظار داريم که مسئولان به فکر اين قشر زحمتکش باشند و به هر صورتي که ميتوانند گوشهاي از ضرر و زيان کشت سال جاري را جبران کنند.
سرپرست جهادکشاورزي انديمشک با تاييد اين موضوع اظهار کرد: اين شهرستان با توليد سالانه 53 هزار تن سيب زميني، 35 هزار تن پياز و 15 هزار تن گوجه فرنگي يکي از مهمترين شهرهاي استان در زمينه توليد اين محصولات است.
محمدجعفر آفرين افزود: امسال به دليل عدم صدور مجوز صادرات و همچنين افزايش توليد در ساير استانها کشاورزان اين شهرستان براي فروش اين محصولات با مشکل جدي مواجه و متحمل ضرر و زيان فراواني شدهاند.
آفرين اضافه کرد: افزايش توليد در واحد سطح نسبت به سال گذشته، عدم رعايت الگوي کشت در استان و ساير استانهاي کشور و همچنين نبود سردخانه در منطقه از ديگر عوامل به وجود آمدن اين مشکل براي کشاورزان است.
سرپرست جهادکشاورزي انديمشک با بيان اينکه بروز اين مشکل بر کل چرخه اقتصادي شهرستان تاثير مستقيم گذاشته است، تصريح کرد: با توجه به ميانگين توليد فروردينماه سال گذشته مبلغي بيش از يکهزار و 430 ميليارد ريال از چرخه اقتصادي اين شهرستان خارج شده که اين حجم بالاي زيان مالي وارد شده تاثير مستقيم بر روي بازار و همچنين نقدينگي بانکهاي شهرستان گذاشته است.
وي، خواستار کمک مسئولان استان و دولت براي جبران اين خسارت شد و افزود: با توجه به مشکل پيش آمده کشاورزان قادر به بازپرداخت تسهيلات خود به بانکها نيستند که انتظار است اين موضوع با ارائه تسهيلات يارانهاي از محل اعتبارات خشکسالي حل شود.آفرين در پايان، خواستار توجه مسئولان استان براي حل اين مشکل و جبران خسارت کشاورزان اين شهرستان شد.
در شهرستان انديمشک بيش از 12 هزار خانوار با جمعيتي بالغ بر 75 هزار نفر از کل جمعيت شهرستان به صورت مستقيم و غيرمستقيم به امر کشاورزي اشتغال دارند.