با همه ‌آمارهای ریز و درشتی که سازمان غذا و دارو کشور درمورد بهبود وضعیت دارو می‌دهند، اما همچنان برخی داروهای حیاتی در پیچ و خم کمبوها گرفتار شده‌اند.

به گزارش خبرنگار بهداشت و درمان گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران؛ متخصصان حوزه سلامت معتقدند که شیوع سرطان در ایران نگران کننده است و اگر وضع به همین شکل ادامه پیدا کند مرگ و میر ناشی از ابتلا به سرطان نیز سرعت خواهد گرفت. اما صرف نظر از شیوع این بیماری دردناک موضوعی که خیلی بیماران مبتلا به سرطان را آزار می‌دهد، کمبود داروهای مورد نیاز آنهاست. 

از جمله این داروها می‌تواند به Flurouracil یا 5 fu اشاره کرد دارویی که همچنان بیماران برای تهیه آن با مشکل روبه رو هستند هر از چندگاهی شاهد کمیاب شدن آن هستند ما هم برای پیگیری این موضوع به سراغ مسئولین مربوط رفتیم تا علت کمبود این دارو را از زبان آنها جویا شویم. 

دخالت سود جویان در بازار این دارو 
دکتر دیناروند رئیس سازمان غذا و دارو در این خصوص عنوان کرد: ما در حال حاضر با کمبود این دارو رو به رو هستیم اما تمام سعی سازمان غذا دارو بر این است که هر چه زودتر مشکل کمبود این دارو برطرف شود. 

رئیس سازمان غذا دارو در ادامه عنوان کرد: البته برخی سودجویان هستند که می‌خواهند از کمبود این دارو سوء استفاده کنند یا برخی از داروخانه‌ها به علت کمبود این دارو فروش‌ آن را متوقف می‌کنند. 

اما در این بین انگار وزارت بهداشت فراموش کرده است که در طرح تحول نظام سلامت قرار بود بیماران دیگر دغدغه تهیه دارو را نداشته باشند و این بیماستان و مراکز درمانی باید دارو را تهیه کنند و در اختیار بیماران قرار بدهند. 

از طرفی دکتر هاشمی وزیر بهداشت در این‌باره گفت: سازمان غذا دارو به دنبال تحقق وعده‌های سال گذشته خود است. 

وی در ادامه عنوان کرد: سازمان غذا و دارو تمام سعی خود را می‌کند تا هر چه زودتر به این مشکلات رسیدگی کند تا بیماران دغدغه تهیه دارو را نداشته باشند. 

اما بعد از پیگیریهای ما در این خصوص دکتر اینانلو رئیس اداره برنامه ریزی سازمان غذا و دارو دراین خصوص عنوان کرد: با برنامه ریزی‌های انجام شده مجوزهای لازم برای واردات این دارو از سوی سازمان غذا دارو صادر شده و درحال حاضر بخشی از این دارو هم در داروخانه‌های شهر توزیع شده است. 

حالا از همین موضوع‌ها که بگذریم بحث کمبود تخت‌های شیمی درمانی که آن هم یکی از مشکلات پیش روی این بیماران است نیازمند توجه خاص مسئولین است چرا که وقتی دارو در اختیار بیماران قرار نگیرد بیمارستان‌ها مجبور می شوند تا زمانی که داروی بیمار تهیه شود بیماران خود را در بیمارستان  نگه دارند و این موضوع باعث اشغال شدن تخت‌های بیمارستان می‌شود. 

لازم به ذکر است در کشور آمار سرطان هر چهار سال یکبار اعلام می‌شود که طبق آمار های اعلام شده در حال حاضر سالانه 90 هزار مورد جدید سرطان در کشور شناسایی شده است و این درحالی است که جمعیت بیماران شیمی درمانی در کشور طبق آمار اعلام شده سال در سال گذشته به 300  هزار نفر می‌رسد که این امر نیازمند نگاه خاص مسولین سلامت کشور به این امر است. 


گزارش از احسان رمضانی

برای دیدن این گزارش اینجا کلیک کنید

انتهای پیام/ 
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار